ΔΙΕΘΝΕΙΣ

Γιατί η Walmart αποζημιώνει με 65 εκατ. τους υπαλλήλους της


Η Walmart Inc. συμφώνησε να πληρώσει 65 εκατομμύρια δολάρια σε περίπου 100.000 υπαλλήλους της και πρώην ταμίες στην Καλιφόρνια, οι οποίοι κατήγγειλαν την εταιρεία για παραβίαση του κρατικού νόμου περί δικαιώματος των ταμίων να έχουν τη δυνατότητα να καθίσουν όσο εργάζονται.

Η Walmart αρνήθηκε οποιαδήποτε παράβαση σε υπόθεση εννέα ετών και δήλωσε ότι θα αρχίσει να παρέχει καθίσματα στους ταμίες της στην Καλιφόρνια. Ο εκπρόσωπος της Walmart, Randy Hargrove, δήλωσε ότι “και οι δύο πλευρές είναι ικανοποιημένες για την επίτευξη της συμφωνίας.

Σύμφωνα με την Walmart και τους  δικηγόρους των ενάγοντων εάν ο διακανονισμός εγκριθεί από το δικαστήριο θα είναι ο μεγαλύτερος που έχει γίνει ποτέ σε σχέση με τον Private Attorney General Act. Ο νόμος επιτρέπει στους εργαζόμενους να μηνύσουν τους εργοδότες τους για λογαριασμό του κράτους και να κρατήσουν το ένα τέταρτο των χρημάτων που κερδίζουν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η υπόθεση αυτή δεν είναι η πρώτη που αφορά το δικαίωμα των ανθρώπων σε ταμείο να κάθονται. Η Τράπεζα της Αμερικής πέρυσι πλήρωσε 15 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει παρόμοια δίκη για ταμίες ενώ παρόμοιες αγωγές έχουν αντιμετωπίσει και η CVS Health Corp, η JPMorgan Chase Bank NA, η Kmart, η AT & T Corp και η Home Depot Inc.

Πηγή:  Insurancejournal


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventeen − 9 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Γιατί η Walmart αποζημιώνει με 65 εκατ. τους υπαλλήλους της! https://www.insurancedaily.gr/giati-walmart-apozimioni-65-ekat-tous-ypallilous-tis/