ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
banner728x90png
Home Ειδήσεις Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Γνωρίστε την ομάδα της METLIFE στην πόλη της Χαλκίδας

Insurancedaily editorial team by Insurancedaily editorial team
15/02/2018
in Ασφαλιστικές Ειδήσεις, Ασφαλιστικό Οδοιπορικό, Νομός Ευβοίας
A A
Γνωρίστε την ομάδα της METLIFE στην πόλη της Χαλκίδας
Share on Facebook

Συνεχίζουμε το ρεπορτάζ μας στην Ασφαλιστική Αγορά του νομού Ευβοίας, στο πλαίσιο της στήλης “Ασφαλιστικό Οδοιπορικό” παρουσιάζοντας τις απόψεις των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών που δραστηριοποιούνται τοπικά. Στο πλαίσιο αυτό, επικοινωνήσαμε με την Γωγώ Καλιντζοπούλου, Συντονίστρια ομάδας Ασφαλιστικών Συμβούλων από το γραφείο πωλήσεων της METLIFE στη Χαλκίδα και της ζητήσαμε να μας απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήσεις σχετικά με το επάγγελμά που ασκεί αλλά και την εικόνα της Ασφαλιστικής Αγοράς στην πόλη της Χαλκίδας.

Συνέντευξη Γωγώ Καλιντζοπούλου 

Πόσα χρόνια κάνετε αυτό το επάγγελμα; Γιατί επιλέξατε να γίνετε Ασφαλιστική Σύμβουλος; 

Διαβάστε Επίσης

Ολοκληρώθηκε η συγχώνευση της ΝΝ με την NN ΙΙ (πρώην MetLife).

Ολοκληρώθηκε η συγχώνευση της ΝΝ με την NN ΙΙ (πρώην MetLife).

Dec 29, 2022
Συγχωνεύσεις Ασφαλιστικών εταιρειών: Deals Δισεκατομμυρίων 

Συγχωνεύσεις Ασφαλιστικών εταιρειών: Deals Δισεκατομμυρίων 

Nov 22, 2022

Καταρχήν να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δίνετε να τοποθετηθώ για το επάγγελμά μας. Η επαρχία δυστυχώς απολαμβάνει λιγότερης προβολής γενικά, παρόλο που αντιμετωπίζει μεγαλύτερα προβλήματα.

Για να απαντήσω στην 1η σας ερώτηση. Το 2016 είχα τη χαρά και την τιμή να κλείσω 30 χρόνια συνεργάτης με τη MetLife (πρώην Alico), συνεπώς σήμερα βαδίζω στον 32ο χρόνο δουλειάς. Τώρα όσον αφορά την επιλογή μου, μη νομίζετε ότι κάποιος σε τόσο νεαρή ηλικία αντιλαμβάνεται το μεγαλείο της δουλειά μας. Η συνειδητοποίηση έρχεται με το χρόνο. Τα κριτήρια τότε που σχεδόν μόλις είχα ολοκληρώσει τις σπουδές μου στη διοίκηση και οργάνωση επιχειρήσεων, ήταν η πρόκληση της καριέρας σε μια τόσο μεγάλη αμερικάνικη πολυεθνική ασφαλιστική εταιρεία. Επιλογή που τελικά απεδείχθη σωστή.

Πόσους συνεργάτες έχετε στο Νομό; Ο κόσμος αντιλαμβάνεται τη διαφορά στις γνώσεις και τον επαγγελματισμό που έχετε εσείς από έναν τρίτο που κάνει την ίδια δουλειά είτε part time είτε χωρίς τη σοβαρότητα που της αρμόζει; 

Σήμερα το γραφείο μας αριθμεί 10 συνεργάτες στη Χαλκίδα και την ευρύτερη περιοχή. Ο πελάτης, κ. Μωράκη, έχει γίνει πολύ πιο απαιτητικός, επιλεκτικός, έχει γνώση, άποψη και σαφώς είναι σε θέση να ξεχωρίσει τον επαγγελματία από τον περιστασιακό ασφαλιστή. Άλλωστε η τεχνογνωσία, η ποιότητα, η χρήση της τεχνολογίας, η αυτοπεποίθηση, η στάση του σώματος είναι χαρακτηριστικά που δεν κρύβονται. Έτσι ο κόσμος δίνει την ευκαιρία συνεργασίας σε εκείνον τον ασφαλιστή που διαισθάνεται ότι θα είναι δίπλα του, θα τον εξυπηρετεί, θα τον ενημερώνει και θα φροντίζει διαχρονικά τις ασφαλιστικές του ανάγκες και όχι μόνο κατά τη σύναψη της πώλησης.

Διαβάστε επίσης: 139 Ασφαλιστές η δύναμη της Ασφαλιστικής Αγοράς στο νομό Βοιωτίας

Οι κλάδοι Ζωής και Υγείας έχουν περιθώρια ανάπτυξης στο Νομό σας; Ο κόσμος γιατί δεν ασφαλίζεται; 

Σήμερα υπάρχει μια μεγάλη στροφή του κόσμου στα συμβόλαια υγείας και μια τάση στις επενδύσεις/αποταμιεύσεις συνδεδεμένες με ασφαλίσεις ζωής και ανικανότητας. Είναι λογικό να συμβαίνει αυτό όταν το ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξης σήμερα είναι στο 42% περίπου στο σύνολο του εργάσιμου βίου και από το 2019 περιμένουμε ακόμη χειρότερες εξελίξεις. Τι να πούμε τώρα για τη δημόσια υγεία η οποία είναι σε καθεστώς κατάρρευσης. Ουρές σε λίστα αναμονής για τα χειρουργεία, έλλειψη φαρμάκων και νοσηλευτικού προσωπικού, ανεπάρκεια στις κλίνες της εντατικής παρακολούθησης. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν την αξία και την ανάγκη της ιδιωτικής ασφάλισης όταν δίνει το δικαίωμα στον πελάτη να έχει αμεσότητα και φροντίδα κατά τη νοσηλεία του και επάρκεια πόρων στα γεράματά του. Δηλαδή του επιτρέπει να ζει με αξιοπρέπεια και τώρα και στο μέλλον. Αυτό καταδεικνύει και τη δυναμική της αγοράς.

Τώρα γιατί ο κόσμος δεν ασφαλίζεται; Οι λόγοι πολλοί. Οικονομικό, κρίση, μειωμένη ασφαλιστική συνείδηση, έλλειψη πίστης στο θεσμό, φόβος και ανησυχία. Και δεν φταίει ο κόσμος για αυτό. Πολλά συνέβαλαν στο να του δημιουργήσουν αυτή την καχυποψία όπως και την κακή φήμη που ακολουθεί το επάγγελμά μας.

  • Το κακό παρελθόν, βλέπε “ΑΣΠΙΔΑ”.
  • Η μαζική στρατολόγηση από τις εταιρείες χωρίς κριτήρια αξιολόγησης, μόρφωσης, ήθους αλλά κυρίως με το “πόσες επαφές έχεις στο κινητό σου”.
  • Οι “μαύροι” κωδικοί. Συνεργάτες χωρίς πιστοποιήσεις, γνώση, επαγγελματισμό, με αποτέλεσμα οι πελάτες να έχουν ελλιπή πληροφόρηση, κακό ή ανύπαρκτο service δυστυχώς κάποιες φορές και απώλεια χρημάτων.

Ευτυχώς αυτές οι πρακτικές τελειώνουν. Πλέον κάθε προσφορά ασφάλισης συνοδεύεται από τον αριθμό μητρώου του ασφαλιστή που την εκδίδει. Κάθε χρόνο γίνεται για όλους τους συνεργάτες επαναπιστοποίηση γνώσης μέσω εξετάσεων και κανείς νέος συνεργάτης δεν μπορεί να βγει στην αγορά εργασίας χωρίς να έχει περάσει τις εξετάσεις της Τράπεζας της Ελλάδος και να έχει λάβει πιστοποίηση. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως είμαστε ένας από τους ελάχιστους επαγγελματικούς κλάδους που υποχρεούνται να έχουν συμβόλαιο αστικής ευθύνης. Όμως και ο πελάτης οφείλει να είναι προσεκτικός στην επιλογή του. Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια είναι συνειδητές μακροχρόνιες δεσμεύσεις που εξασφαλίζουν αυτόν και την οικογένειά του σε βάθος χρόνου και σε καμία περίπτωση δεν γίνονται γιατί “έχω κάπου υποχρέωση” ή “είναι φίλος μου”.

Στο κέντρο η κ. Καλιντζοπούλου μαζί με τους συνεργάτες της στα γραφεία της MetLife στη Χαλκίδα

Έχετε μεγάλους πελάτες από τη βιομηχανική ζώνη στο χαρτοφυλάκιό σας; Η αποβιομηχανοποίηση στην περιοχή σας τι επιπτώσεις είχε στη δουλειά σας; 

Ναι, όντως έχουμε αρκετούς μεγάλους πελάτες στην περιοχή και σαν MetLife, που όπως ξέρετε είναι leader στην αγορά ομαδικών συμβολαίων στην Ελλάδα αλλά και σαν γραφείο. Σαφώς η αποβιομηχανοποίηση δημιουργεί πολλές αρνητικές επιπτώσεις κυρίως στους ανθρώπους που χάνουν τη δουλειά τους όμως δεν μπορώ να πω ότι μας έχει επηρεάσει ιδιαίτερα.

Τέλος, στρατολογείτε νέους ασφαλιστές; Τι προβλήματα αντιμετωπίζετε;

Η στρατολόγηση ήταν ανέκαθεν μια δύσκολη διαδικασία και έχει γίνει ακόμη δυσκολότερη σήμερα. Όχι μόνο γιατί η φύση του επαγγέλματος απαιτεί άτομα με ειδικές δεξιότητες και ταλέντα αλλά γιατί οι εξετάσεις γίνονται μόνο 4 φορές το χρόνο (2 Αθήνα, 2 Θεσσαλονίκη) οπότε ο νέος συνεργάτης πρέπει να επενδύσει χρόνο, χρήμα, και αρκετό διάβασμα μέχρι να αρχίσει να βγάζει εισόδημα. Βέβαια εμείς στην Εταιρεία έχουμε συστήματα αμοιβών, υποστήριξης και εκπαίδευσης για το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί, αλλά θα βοηθούσε πολύ γενικότερα τον κλάδο μας αν είχαμε εξετάσεις κάθε μήνα. Παρ΄ όλα αυτά η ασφαλιστική βιομηχανία είναι σε διαρκή αναζήτηση νέων αξιόλογων, ικανών και μορφωμένων ανθρώπων που αντί να φύγουν στο εξωτερικό να βρουν την τύχη τους, να κάνουν μια εξαιρετική καριέρα στον τόπο τους, σ΄ ένα από τα 10 καλύτερα αμειβόμενα επαγγέλματα του κόσμου, υπηρετώντας το γενικό καλό, σε μια αγορά που θα γνωρίσει πρωτοφανή ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να εμπιστευτούν τους κατάλληλους ανθρώπους και εκείνες τις εταιρείες που έχουν αποδείξει διαχρονικά την αξία και την ποιότητά τους.

Tags: FeaturedMetlifeεπαρχία αγάπη μου
250417hdionlinebannergreek1728x90gif

Related Posts

FMIA25: Δηλώστε συμμετοχή στο μεγαλύτερο διαγωνισμό της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

FMIA25: Δηλώστε συμμετοχή στο μεγαλύτερο διαγωνισμό της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης

by Insurancedaily editorial team
May 21, 2025
NatCat Summit: Γ. Κεφαλογιάννης, Σ. Θεοδωρόπουλος, Δ. Μαζαράκης & Ε. Μοάτσος στο 1ο συνέδριο για τις φυσικές καταστροφές 
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

NatCat Summit: Γ. Κεφαλογιάννης, Σ. Θεοδωρόπουλος, Δ. Μαζαράκης & Ε. Μοάτσος στο 1ο συνέδριο για τις φυσικές καταστροφές 

by Insurancedaily editorial team
May 21, 2025
insurance.mag vol2: Κυκλοφορεί για 2η συνεχόμενη χρονιά 
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

insurance.mag vol2: Κυκλοφορεί για 2η συνεχόμενη χρονιά 

by Insurancedaily editorial team
May 21, 2025
Ο Κ. Πιερρακάκης και υψηλόβαθμα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Insurance & Reinsurance Meeting 2025
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ο Κ. Πιερρακάκης και υψηλόβαθμα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Insurance & Reinsurance Meeting 2025

by Insurancedaily editorial team
May 20, 2025
Ν. Μακρόπουλος: Nέες ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις στους τομείς του Πολιτισμού, της Τέχνης και του Τουρισμού
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: Στρατηγική Επέκταση στην Αγορά της Ρουμανίας

by Insurancedaily editorial team
May 20, 2025 - Updated on May 21, 2025
ΠΟΑΔ
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

ΠΟΑΔ: Να υπάρξει πλαίσιο στήριξης από την πολιτεία για τους κατόχους προγραμμάτων υγείας

by Insurancedaily editorial team
May 20, 2025
Στρατηγική συνεργασία Howden Hellas και Διον
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Στρατηγική συνεργασία Howden Hellas και Διον

by Insurancedaily editorial team
May 20, 2025
Interamerican: Εισάγει την υπηρεσία Tele – Underwriting για απλή, γρήγορη και αξιόπιστη ασφαλιστική αξιολόγηση
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η Interamerican ανανεώνει τη μακρόχρονη συνεργασία της με την Kyndryl στην Ελλάδα

by Insurancedaily editorial team
May 20, 2025
Οι πραγματογνώμονες διαμορφώνουν το μέλλον της διαχείρισης απαιτήσεων
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Οι πραγματογνώμονες διαμορφώνουν το μέλλον της διαχείρισης απαιτήσεων

by Βίκυ Γερασίμου
May 20, 2025

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

300x250png
orizon-1964-row-banner-300x250jpg
medifirstlaunchcampaign300x250pxgif
technopan-koufomata-pvcpng

TOP#5 Insurancedaily

    Εγγραφή στο Newsletter

    +12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

    Facebook Instagram Youtube
    • Όροι χρήσης
    • Προστασία προσωπικών δεδομένων
    • Cookies
    • Πληροφορίες
    • Επικοινωνήστε μαζί μας
    • Όροι χρήσης
    • Προστασία προσωπικών δεδομένων
    • Cookies
    • Πληροφορίες
    • Επικοινωνήστε μαζί μας
    © MORAX MEDIA Α.Ε.

    Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

    Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

    • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
    • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
    • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
    • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
    • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
    • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
    • Email: info@insurancedaily.gr, Tηλ: +30 210 9594121

    Add New Playlist

    No Result
    View All Result
    • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
    • ΜΕΛΕΤΕΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΚΕ

    © 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

    Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
    • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
    • ΜΕΛΕΤΕΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΚΕ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
    • ΜΕΛΕΤΕΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΚΕ