Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η δικαιολογία είναι η κρίση. Το πρόβλημα η έλλειψη ασφαλιστικής συνείδησης


serfas praktorasΤο Ιnsurancedaily.gr στο πλαίσιο αφιερώματος με τίτλο «Επαρχία Αγάπη μου – Νομός Αργολίδας» έθεσε μια σειρά από ερωτήσεις στους συνδεδεμένους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές τριών Ασφαλιστικών εταιρειών (Interamerican, Εθνική & Ιντερσαλόνικα) αλλά και σε τρεις του ελεύθερου δικτύου, ζητώντας τους να σκιαγραφήσουν την εικόνα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο νομό Αργολίδας.

Σήμερα το λόγο έχει ο Δημήτρης Σέρφας, πράκτορας, ο οποίος διατηρεί Ασφαλιστικό Γραφείο στην πόλη του Ναυπλίου.

Αγαπητέ κ. Σέρφα, ας ξεκινήσουμε τη συνέντευξή μας με τον πιο διάσημο κλάδο. Τι εικόνα έχετε για τον κλάδο αυτοκινήτων στην πόλη σας αλλά και στο Νομό;

Τα ανασφάλιστα είναι ένα θέμα το οποίο κάθε χρόνο ταλαιπωρεί τόσο την πολιτεία όσο και τις ασφαλιστικές εταιρείες, τους ασφαλιστές αλλά και τους ίδιους τους ανασφάλιστους. Νούμερα δεν γνωρίζω αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι στην περιοχή του Ναυπλίου βεβαίως και υπάρχουν. Η δικαιολογία πάντα είναι η οικονομικά δύσκολη περίοδος που διανύουμε όλοι μας, όμως πιστεύω ότι η έλλειψη ασφαλιστικής συνείδησης είναι αυτή που παίζει μεγαλύτερο ρόλο. Η ανάκληση αδειών ασφαλιστικών εταιρειών στο παρελθόν σίγουρα έχει παίξει έναν αρνητικό ρόλο στην εικόνα που έχουν σχηματίσει οι Ναυπλιώτες, όπως και η κακή εξυπηρέτηση από μερίδα ασφαλιστών ή ασφαλιστικών εταιρειών.

Εσείς συνεργάζεστε με ΕΠΥ;

Όχι, αλλά γνωρίζω συνεργάτες που συνεργάζονται. Προσωπικά δεν γνωρίζω τα κριτήρια με τα οποία τις επιλέγουν. Η δική μου εκτίμηση είναι όμως ότι δεν υπάρχει σωστή ενημέρωση τόσο προς τους ίδιους όσο και προς τους ασφαλισμένους.

Ανταγωνισμός από τις τράπεζες; Έχει αυξηθεί σε σχέση με το παρελθόν; 

Οι τράπεζες σίγουρα έχουν αυξήσει τον ανταγωνισμό στην πόλη μας. Έχουν υπάρξει και περιστατικά – όχι μόνο από εμένα αλλά και από άλλους συνεργάτες – όπου η τράπεζα έχει επηρεάσει πελάτες μας έτσι ώστε να μεταφέρουν συμβόλαιά τους. Είναι κάτι που το παρακολουθούμε στενά καθώς επηρεάζει άμεσα τη λειτουργία μας.

Και Direct πωλήσεις; Επιλέγει ο κόσμος αυτό το κανάλι διαμεσολάβησης;

Ναι το επιλέγει. Είναι κάτι το οποίο δεν μπορείς να το εμποδίσεις. Τελευταία όμως έχουν συμβεί πολλές περιπτώσεις ασφαλισμένων οι οποίοι ενώ επέλεξαν αυτό το κανάλι διανομής επέστρεψαν στον παραδοσιακό ασφαλιστή λόγω αρνητικών εμπειριών που έζησαν. Σε περίπτωση ζημιάς δεν είχαν μείνει ικανοποιημένοι, δεν υπήρχε η επιθυμητή ανταπόκριση και γενικά δεν έμειναν ευχαριστημένοι.

Συνεχίζοντας στον ίδιο κλάδο. Υπάρχουν συνεργαζόμενα συνεργεία στην περιοχή;

Μερικές εταιρείες έχουν, μερικές δεν έχουν. Τώρα προφανώς οι εταιρείες που έχουν συνάψει συνεργασίες έχουν βρει συνεργεία που εξυπηρετούν το δίκτυό τους. Η Υδρόγειος σαφώς και έχει συνεργαζόμενο δίκτυο και συνεργείο και κατά τη γνώμη μου λειτουργεί πολύ καλά και στην περιοχή του Ναυπλίου αλλά και στην περιοχή του Άργους.

Στους Γενικούς κλάδους; Υπάρχει ενδιαφέρον για ασφάλιση ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων;

Η περιοχή – καθώς είναι τουριστικός προορισμός – όχι μόνο το Ναύπλιο αλλά και ο ευρύτερος Νομός, είναι γεμάτος από ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Συνήθως είναι σωστό και πρέπον και κατά μία έννοια απαραίτητο να υπάρχει ασφάλιση. Εγώ συνήθως σαν προσωπική μου επιλογή προσφέρω στον ενδιαφερόμενο ένα πακέτο καλύψεων το οποίο περιλαμβάνει και την αστική ευθύνη που είναι απαραίτητη καθώς και την κάλυψη πυρός και κλοπής. Έτσι ο ενδιαφερόμενος είναι και πιο σωστά καλυμμένος και με περισσότερες καλύψεις. Συνήθως ένας ασφαλισμένος κίνδυνος είναι καλό και χρήσιμο να είναι ασφαλισμένος για ολόκληρο το χρόνο. Βεβαίως όμως υπάρχουν πολλές περιπτώσεις – κυρίως στα χωριά – όπου οι ιδιοκτήτες των μονάδων επιλέγουν συμβόλαια μικρότερης διάρκειας.

Και Ασφάλειες κατοικίας; Υπάρχει ενδιαφέρον;

Ναι μπορώ να πω ότι υπάρχει μια αυξητική τάση. Πρώτον γιατί πολλές κατοικίες έχουν στεγαστικό δάνειο οπότε η τράπεζα υποχρεώνει τους δανειολήπτες να έχουν ασφάλιση κατοικίας και δεύτερον γιατί υπάρχουν ιδιώτες που είτε είναι τουρίστες με εξοχικό είτε μόνιμοι κάτοικοι και θέλουν να ασφαλίσουν την περιουσία τους.

Τέλος, θα ήθελα να μιλήσουμε και για τον Κλάδο Ζωής & Υγείας; Τι εικόνα έχετε;

Υπάρχει μια σχετική αύξηση και στον κλάδο Ζωής & Υγείας διότι οι εταιρείες πλέον παρέχουν εξαιρετικά προγράμματα με καλύτερο κοστολόγιο – σε σχέση με το παρελθόν – και πιο αξιόλογες καλύψεις για όλες τις ανάγκες. Επιπλέον ο κόσμος φαίνεται πιο προσβάσιμος ακούγοντας τι έχουμε να του προτείνουμε. Είναι γεγονός βέβαια ότι αυτή του η συμπεριφορά οφείλεται στην οικονομική κρίση που βιώνει ο τόπος καθώς πολλοί άνθρωποι δεν έχουν ταμεία ενεργά ή δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις τους με αποτέλεσμα να στρέφονται στην ιδιωτική ασφάλιση. Αν και το δημόσιο νοσοκομείο εδώ στο Ναύπλιο είναι αξιόλογο παρατηρούνται συνεχώς ελλείψεις σε ειδικότητες και σε υπηρεσίες με αποτέλεσμα ο κόσμος να στρέφεται προς τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια της Αθήνας.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × 4 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Η δικαιολογία είναι η κρίση. Το πρόβλημα η έλλειψη ασφαλιστικής συνείδησης! https://www.insurancedaily.gr/h-dikaiologia-einai-h-krisi-to-provlima-h-elleipsi-asfalistikis-syneidisis/