Ασφάλιση Έργων Τέχνης Ειδήσεις & Νέα

H ERGO Versicherung επεκτείνεται στην ασφάλιση έργων τέχνης από συλλέκτες


Η ERGO Versicherung επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην ασφάλιση έργων τέχνης, καλύπτοντας πλέον και ιδιώτες συλλέκτες με το “ERGO Private Art Insurance”.  Μέχρι πρόσφατα, η ERGO παρείχε ασφάλιση αποκλειστικά για εκθέσεις τέχνης, μουσεία και γκαλερί. Ωστόσο επανεξέτασε τη στρατηγική της δεδομένου ότι  η αγορά τέχνης βιώνει μια συνεχή έκρηξη. Η παγκόσμια αγορά έργων τέχνης έφτασε το 2015 στα 57,5 δις ευρώ (Έκθεση βλ TEFAF Art Market 2016), ποσό αυξημένο κατά τρεις φορές σε σχέση με το 2003 που ήταν € 18.700.000.000.

Για τους ιδιώτες συλλέκτες η τέχνη είναι παράδοση, πάθος και επένδυση. Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι η ασφάλιση περιεχομένου που βρίσκεται στα συμβόλαι κατοικίας προσφέρει μόνο περιορισμένη προστασία για τα έργα τους.

Κατά συνέπεια οι ιδιωτικές συλλογές συχνά δεν καλύπτονται ή καλύπτονται ανεπαρκώς. Τα τιμαλφή γενικώς καλύπτονται μόνο ως ένα ενιαίο στοιχείο έως και 25 τοις εκατό του συνολικού ποσού κάλυψης από την ασφάλιση του περιεχομένου της κατοικίας.

Η κάλυψη είναι περιορισμένη και περιλαμβάνει συγκεκριμένους κινδύνους, όπως φωτιά, κλοπή ή διάρρηξη. Σε αντίθεση με την ασφάλιση του περιεχομένου στο σπίτι, το νέο συμβόλαιο ασφάλισης τέχνης της ERGO για ιδιώτες συλλέκτες περιλαμβάνει όλους τους κινδύνους και πληρώνει ακόμη και μικρές ζημιές ή απλή κλοπή, ακόμα και όταν δεν υπάρχει κανένα σημάδι από διάρρηξη.

 


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × five =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
H ERGO Versicherung επεκτείνεται στην ασφάλιση έργων τέχνης από συλλέκτες! https://www.insurancedaily.gr/h-ergo-versicherung-epektinete-stin-asfalisi-ergon-technis-apo-syllektes/