Ασφαλιστικές Ειδήσεις

H INTERAMERICAN παίρνει θέση γα την κλιματική αλλαγή

klimatikiallagi

Photo_KlimatikiAllagiΗ INTERAMERICΑΝ, με ανειλημμένες δεσμεύσεις, πρακτικές και συνεχή λογοδοσία σε επίπεδο διεθνών πρωτοβουλιών για την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, προσυπέγραψε και φέτος, για έκτη συνεχή χρονιά, τη σχετική παγκόσμια διακήρυξη των θεσμικών επενδυτών. Η διακήρυξη για την κλιματική αλλαγή αποκτά βαρύνουσα σημασία λόγω της έναρξης της διάσκεψης κορυφής του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη για το κλίμα (Climate Summit). Η διάσκεψη, που διεξάγεται υπό την αιγίδα του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Ban Ki-moon, αναμένεται να συμβάλει ουσιαστικά στην προώθηση αποφάσεων μέσα από τη σύνθετη διαβούλευση για τη διαμόρφωση μιας νέας, πιο αποτελεσματικής παγκόσμιας συμφωνίας για το κλίμα.

Με την διακήρυξη για την κλιματική αλλαγή, η INTERAMERICAN συντάσσεται στην απαίτηση 350 θεσμικών επενδυτών -οι οποίοι αντιπροσωπεύουν περισσότερα από 24 τρισεκατομμύρια δολάρια σε υπό διαχείριση κεφάλαια- από τους ηγέτες των χωρών του κόσμου για τη δημιουργία και εφαρμογή ενός σταθερού, αξιόπιστου και οικονομικά έγκυρου συστήματος τιμολόγησης των εκπομπών ανθρακούχων αερίων. Η διακήρυξη, την οποία προσυπέγραψε και η μητρική εταιρεία ACHMEA, εκφράζει την επιτακτική ανάγκη οριοθέτησης μιας μακροχρόνιας στρατηγικής για την αντιμετώπιση του συστηματικού κινδύνου της κλιματικής αλλαγής, καθώς οι δραματικές συνέπειές της αναγνωρίζονται πλέον και για τη συμβολή τους στην παγκόσμια οικονομική κρίση.

Ειδικότερα, η παγκόσμια ασφαλιστική αγορά έχει κληθεί και φέτος κατά το πρώτο εξάμηνο να διαχειριστεί ασφαλισμένες ζημιές της τάξεως των 17 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Munich Re, που αφορούν σε καταστροφές από ακραία φυσικά φαινόμενα. «Για την ασφαλιστική κοινότητα, η πρόληψη και η ελαχιστοποίηση του κινδύνου των φυσικών καταστροφών αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα» τονίζει ο Γιώργος Κώτσαλος, διευθύνων σύμβουλος της INTERAMERICAN.

Η εταιρεία είναι ευθυγραμμισμένη στην πράξη με τις Αρχές της Αειφόρου Ασφάλισης, ως μέλος του Προγράμματος του ΟΗΕ (Principles for Sustainable Insurance – United Nations Environment Program Finance Initiative), στη συνδιαμόρφωση των οποίων συμμετείχε ως ο μοναδικός από την Ελλάδα ασφαλιστικός οργανισμός κατά το 2012. Η εφαρμογή των Αρχών, για την οποία λογοδοτεί ετησίως η INTERAMERICAN μέσω του Απολογισμού Κοινωνικής Υπευθυνότητας, κατευθύνει την επιχείρηση προς την αειφόρο ανάπτυξη στη βάση μιας συγκροτημένης και αποτελεσματικής διαχείρισης των οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών κινδύνων, που συνδέονται και αλληλεπηρεάζονται πολλαπλά.

Η εταιρεία, ως σημαντικός τοπικά επιχειρηματικός οργανισμός –επισημαίνεται ότι διαχειρίζεται κεφάλαια 1,1 δισ. ευρώ- έχει ενσωματώσει από το 2006 τόσο σε επίπεδο εσωτερικών λειτουργιών όσο και σε ασφαλιστικά προϊόντα την αντίληψη της αναγκαιότητας περιορισμού των ρύπων. Με τις προϊοντικές γραμμές «Green Line» και «Energy Line» η INTERAMERICAN αναδεικνύει την ιδέα της ευθύνης για την ρύπανση και ενθαρρύνει την ανάπτυξη τεχνολογιών χαμηλής εκπομπής άνθρακα διασφαλίζοντας επενδύσεις στον ενεργειακό και παραγωγικό τομέα, ενώ υλοποιεί εσωτερικά εφαρμογές ηλεκτρονικών εργαλείων και ελέγχου του εταιρικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος και της χρήσης φυσικών πόρων, παράλληλα με εθελοντικές δράσεις για τη φροντίδα του αστικού και περιαστικού περιβάλλοντος. Ενδεικτικά, η ασφαλιστική κάλυψη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με το προϊόν «Energy Line» από την INTERAMERICAN μεταφράζεται ετησίως σε περίπου 120 MWp (ισχύς).

Δείτε εδώ τη διακήρυξη.


1 Comment

1 Σχολιο

  1. Θανός

    Sep 29, 2014 at 3:53 PM

    με εντυπωσιαζουν ευχαριστα οι εταιρειες που δειχνουν ευαισθησια ως προς την προστασια του περιβαλλοντος. μπραβο στην ιντεραμερικαν!

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fifteen − three =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
H INTERAMERICAN παίρνει θέση γα την κλιματική αλλαγή! https://www.insurancedaily.gr/h-interamerican-%cf%80%ce%b1%ce%af%cf%81%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%b8%ce%ad%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%bb%ce%b9%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b1/