Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Groupama: H Ιστορία της Ασφάλισης την Κυριακή με την Καθημερινή!

Groupama

Groupama

«Η Ιστορία της Ασφάλισης», μια εξαιρετική δουλειά της Groupama, γίνεται βιβλίο και θα κυκλοφορήσει πανελλαδικά την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 στα περίπτερα με την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Σε όλη την υφήλιο και από πολύ παλιά εκφράζεται η ανάγκη του ανθρώπου να προφυλάσσεται από τους κινδύνους που απειλούν, όχι μόνο τη ζωή του, αλλά και την περιουσία του. Η απλή λογική του “Better safe than sorry” (καλύτερα σίγουρος παρά μετανιωμένος ή ακόμα κάλλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε που λέει και ο θυμόσοφος λαός μας) διατυπώνεται με ποικίλους τρόπους από αμέτρητα γνωμικά και παροιμίες σε όλους τους Πολιτισμούς και σε όλες τις γλώσσες.

Στην ανάγκη αυτή ανταποκρίνεται η ασφάλιση, η οποία από μια απλή συμφωνία αμοιβαίας βοήθειας, εξελίχθηκε σταδιακά και έγινε το ασφαλιστικό συμβόλαιο που γνωρίζουμε σήμερα, ενώ παράλληλα διευρύνθηκε το πεδίο εφαρμογής τns, καλύπτοντας όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης ζωής και δραστηριότητας.

Σκοπός του παρόντος έργου είναι να παρουσιάσει την ιστορική εξέλιξη αυτή, στην οποία άλλη μια φορά έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο ο Ελληνικός Πολιτισμός, δείχνοντας ότι η ασφάλιση ακολουθεί σχεδόν κάθε νέα κατάκτηση του ανθρώπου όπου υπάρχει κίνδυνος, από το εμπόριο διά θαλάσσης και ξηράς, μέχρι τη χρήση αυτοκινήτων.

Η μορφή των comics, καθιστά πιο ευχάριστη τη σύντομη αυτή ιστορική αναδρομή, συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου, ενώ ταυτόχρονα, κάνει την ανάγνωση ακόμη πιο ελκυστική για τους νεαρούς αναγνώστες.

Το διαβάσαμε! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 + 1 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Groupama: H Ιστορία της Ασφάλισης την Κυριακή με την Καθημερινή!! https://www.insurancedaily.gr/h-istoria-tis-asfalisis-tin-kyriaki-me-tin-kathimerini-min-to-chasete/