ΥΓΕΙΑ

Το Hacking Health έρχεται στην Αθήνα με το 1ο του Hackathon!

health

Στο πρώτο HACKING HEALTH HACKATHON της Αθήνας οι συμμετέχοντες, είτε από το γενικό κοινό είτε από τους τομείς της υγείας, της πληροφορικής, αλλά και του design, κ.α. προσκαλούνται να αναμετρηθούν με τα ζητήματα του Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας και του Συνοπτικού Ιστορικού Ασθενή (IPS) και να αναζητήσουν καινοτόμες λύσεις όσον αφορά στα «ΙΑΤΡΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ & ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ»

Το Hackathon θα πραγματοποιηθεί στις 8, 9 & 10 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, Αμερικής 8, Αθήνα.

Σε δυόμισι μέρες, σχεδιαστές, developers, επιστήμονες, ερευνητές, project managers, ασθενείς συνεργάζονται με ιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικά στελέχη νοσοκομείων για να αναπτύξουν ψηφιακές λύσεις υγείας (eHealth) ή και εφαρμογές για κινητά (mobile Health), ακόμη και ιδέες που μπορούν να γίνουν επιχειρήσεις.

Η πρόκληση που θα αντιμετωπίσουν οι συμμετέχοντες στο Hackathon συνοψίζεται στα εξής: “Βελτιώστε τις προδιαγραφές του Διεθνούς Συνοπτικού Ιστορικού Ασθενή ώστε να έχουν όλοι πρόσβαση και να μοιράζονται πληροφορίες για την υγεία τους που τους αφορούν, για επείγουσα μη προγραμματισμένη φροντίδα, οπουδήποτε αυτή χρειάζεται ξεκινώντας από τους εμβολιασμούς, τις αλλεργίες, τη φαρμακευτική θεραπεία, τα κλινικά προβλήματα, χειρουργικές επεμβάσεις”.

Οι ενδιαφερόμενοι, υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο Hackathon μέσω της ιστοσελίδας ΕΔΩ.

Το Hacking Health φέρνουν στην Ελλάδα το e-Health Forum και το Biomimicry Greece Research & Innovation, ενώ συνδιοργανωτές του Hackathon είναι το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ και η Θερμοκοιτίδα Υποστήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων (Θ.Ε.Α.), με την υποστήριξη των HL7 Foundation Europe & Trillium II, HL7 Hellas & της ΕΕΜΕΠΥ.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × five =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Το Hacking Health έρχεται στην Αθήνα με το 1ο του Hackathon!! https://www.insurancedaily.gr/hacking-health-erchete-stin-athina-1o-tou-hackathon/