ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
ergo-my-ome-728-90jpg
Home Ειδήσεις Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας για παιδιά προϋποθέτει επιπλέον κίνητρα

Insurancedaily editorial team by Insurancedaily editorial team
16/04/2025
in Ασφαλιστικές Ειδήσεις
A A
Η ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας για παιδιά  προϋποθέτει επιπλέον κίνητρα
Share on Facebook


Θετικό χαρακτηρίζει το βήμα της πολιτείας για την φοροαπαλλαγή των ασφαλίσεων υγείας παιδιών η κα Σατερλή Νατάσα, Health & Financial Future Tribe Leader της Interamerican, ωστόσο επισημαίνει ότι στην εν λόγω πολιτική απαιτείται συνέχεια ώστε τα προγράμματα αυτά να καταστούν πιο προσιτά σε οικογένειες με χαμηλότερα εισοδήματα. Σε συνέντευξή της στο am αναλύει σημαντικές πτυχές της ασφάλισης υγείας παιδιών που αφορούν στις καλύψεις, τις απαλλαγές, την τηλειατρική κ.α.

συνέντευξη της Σατερλή Νατάσας, Health & Financial Future Tribe Leader της Interamerican (περιοδικό Ασφαλιστικό Marketing, Μάρτιος 2025)

Θα τονώσει τη ζήτηση η φοροαπαλλαγή στα συμβόλαια υγείας για παιδιά; Πώς κινούνται τα παιδικά προγράμματα τα τελευταία χρόνια; Σχεδιάζονται νέα προγράμματα;

Διαβάστε Επίσης

Πυρκαγιές: Με προσωπικό ασφαλείας οι ασφαλιστικές εταιρείες

Πυρκαγιές: Με προσωπικό ασφαλείας οι ασφαλιστικές εταιρείες

Aug 13, 2025
Στην Τράπεζα Πειραιώς η ΕΘΝΙΚΗ Ασφαλιστική

Τι «αποκαλύπτει» η Επιτροπή Ανταγωνισμού για την εξαγορά  της Εθνικής Ασφαλιστικής

Aug 12, 2025

Η φοροαπαλλαγή στα συμβόλαια υγείας για παιδιά είναι ένα σημαντικό πρώτο μέτρο που εκτιμάται ότι θα επηρεάσει θετικά τη ζήτηση καθώς μειώνει το πραγματικό κόστος για τις οικογένειες. Μπορεί, επίσης, να λειτουργήσει ως κίνητρο για γονείς που θεωρούσαν την ιδιωτική ασφάλιση ακριβή ή βασίζονταν αποκλειστικά στο δημόσιο σύστημα υγείας, προσελκύοντας νέους ασφαλισμένους.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), η αγορά των ασφαλίσεων υγείας παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Το 2023, η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων υγείας αυξήθηκε κατά 10% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος (www1.eaee.gr). Η παραγωγή στις ατομικές ασφαλίσεις υγείας αυξήθηκε κατά 9%, φτάνοντας τα €798 εκατ., ενώ στις ομαδικές ασφαλίσεις υγείας καταγράφηκε αύξηση 11%, με την παραγωγή να ξεπερνά τα €269 εκατ. Για το 2024 δεν είναι ακόμη διαθέσιμα τα πλήρη στατιστικά στοιχεία, η έρευνα ωστόσο του πρώτου εξαμήνου επιβεβαιώνει ότι η ανοδική τάση στην παραγωγή ασφαλίστρων υγείας συνεχίζεται (www1.eaee.gr).

Παρότι δεν υπάρχουν αναλυτικά δεδομένα για την ιδιωτική ασφάλιση υγείας παιδιών, η συνολική ανάπτυξη της αγοράς υποδηλώνει ότι και τα παιδικά προγράμματα ακολουθούν αντίστοιχη πορεία.

Επιπλέον, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (βλ. ΣΛΥ έτους 2022), η χώρα μας κατατάσσεται πρωταθλήτρια στις ιδιωτικές δαπάνες υγείας, με ετήσια δαπάνη που φθάνει τα 5,9 δισ. ευρώ (στοιχεία 2022), όταν η δαπάνη μέσω της ιδιωτικής ασφάλισης είναι μόλις 712,4 εκατ. ευρώ. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένα τεράστιο περιθώριο ανάπτυξης για τις ασφαλιστικές εταιρίες στον κλάδο της υγείας.

Η αυξημένη ζήτηση μπορεί να οδηγήσει τις ασφαλιστικές εταιρίες να προσφέρουν περισσότερες και πιο ανταγωνιστικές επιλογές, ενισχύοντας έτσι συνολικά την αγορά. Η φοροαπαλλαγή από μόνη της όμως δεν αρκεί. Η περαιτέρω ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας για παιδιά προϋποθέτει επιπλέον πρωτοβουλίες και κίνητρα που θα βοηθήσουν τους γονείς να κατανοήσουν τα οφέλη της και θα την καταστήσουν ακόμη πιο προσιτή ιδιαίτερα για οικογένειες με χαμηλότερα εισοδήματα.

Στην ελληνική ασφαλιστική αγορά υπάρχει ποικιλία προγραμμάτων που μπορούν να καλύψουν ολιστικά τις ανάγκες των παιδιών. Το πρόγραμμα bewell της Interamerican έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει απόλυτη ευελιξία στους ενδιαφερόμενους, επιτρέποντάς τους να το προσαρμόσουν στις εξατομικευμένες τους ανάγκες και δυνατότητες. Ιδανικό για οικογένειες με παιδιά, το bewell ανταποκρίνεται στις ξεχωριστές απαιτήσεις κάθε νοικοκυριού, προσφέροντας ολοκληρωμένη προστασία και φροντίδα τη στιγμή που τη χρειάζονται περισσότερο.

Τι καλύπτουν –σε γενικό πλαίσιο– τα προγράμματα για παιδιά και τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές; Τι ισχύει για τις απαλλαγές;

Τα προγράμματα ασφάλισης υγείας για παιδιά είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες για πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες υπηρεσίες υγείας, εξασφαλίζοντας άμεση και αποτελεσματική φροντίδα σε κάθε επίπεδο. Έτσι, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε οικογένειας, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε καλύψεις όπως:

  • Νοσοκομειακή περίθαλψη: κάλυψη νοσηλείας σε ιδιωτικά ή δημόσια νοσοκομεία, καθώς και χειρουργικών επεμβάσεων.
  • Πρωτοβάθμια περίθαλψη: κάλυψη για επισκέψεις σε γιατρούς και διαγνωστικές εξετάσεις καθώς και προληπτικών εξετάσεων (check up).
  • Επείγοντα περιστατικά: κάλυψη δαπανών για επείγοντα περιστατικά από ασθένεια ή ατύχημα.
  • Φάρμακα: καλύψεις για τις δαπάνες που προκύπτουν από την αγορά συνταγογραφούμενων φαρμάκων.
  • Επίδομα νοσοκομειακό και χειρουργικό: παροχή επιδόματος σε περίπτωση νοσηλείας ή χειρουργικής επέμβασης, ανάλογα με την επιλογή που έχει κάνει ο ασφαλισμένος.

Οι απαλλαγές αναφέρονται στο ποσό που πρέπει να καταβάλει ο ασφαλισμένος, δηλαδή τη συμμετοχή του, πριν η ασφαλιστική εταιρία αναλάβει την κάλυψη των εξόδων. Οι επιλογές ως προς το ύψος της συμμετοχής και τον χρόνο εφαρμογής της ποικίλουν και κάθε επιλογή επηρεάζει το τελικό ασφάλιστρο. Για παράδειγμα, ένα πρόγραμμα με χαμηλές απαλλαγές ενδέχεται να προσφέρει πληρέστερη κάλυψη, αλλά με υψηλότερο κόστος.

Το bewell της Interamerican αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση που προσαρμόζεται στις σύγχρονες ανάγκες κάθε οικογένειας. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα επιλογών, οι ασφαλισμένοι μπορούν να διαμορφώσουν το πρόγραμμα ασφάλισής τους ανάλογα με το κάθε στάδιο της ζωής τους, σύμφωνα με τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό. Το bewell δίνει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 5 διαφορετικά όρια κάλυψης, 8 επιλογές συμμετοχής ή μη συμμετοχής, 3 θέσεις νοσηλείας, 3 δίκτυα νοσοκομείων καθώς και πλήθος προαιρετικών καλύψεων που εμπλουτίζουν την ασφάλιση υγείας μέσα από μια ολιστική προσέγγιση.

Η καινοτομία είναι σταθερά σε πρώτο πλάνο. Με την ψηφιακή εφαρμογή ελέγχου συμπτωμάτων Medi On, οι ασφαλισμένοι μπορούν να αξιολογούν σε πραγματικό χρόνο κάθε ανησυχητικό σύμπτωμα υγείας για εκείνους και τα παιδιά τους, να λάβουν ιατρικές συμβουλές και να αναζητήσουν γιατρούς και διαγνωστικά κέντρα. Την ίδια στιγμή, μέσα από τη σύγχρονη υπηρεσία της Τηλεϊατρικής, έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν ιατρικές επισκέψεις με Γενικό γιατρό και Παιδίατρο των Πολυϊατρείων Medifirst, με το πάτημα ενός κουμπιού, χωρίς εμπόδια και διαδικασίες, και χωρίς την ανάγκη μετακίνησης.

250417hdionlinebannergreek1728x90gif

Related Posts

Πυρκαγιές: Με προσωπικό ασφαλείας οι ασφαλιστικές εταιρείες
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Πυρκαγιές: Με προσωπικό ασφαλείας οι ασφαλιστικές εταιρείες

by Insurancedaily editorial team
Aug 13, 2025
Στην Τράπεζα Πειραιώς η ΕΘΝΙΚΗ Ασφαλιστική
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Τι «αποκαλύπτει» η Επιτροπή Ανταγωνισμού για την εξαγορά  της Εθνικής Ασφαλιστικής

by Insurancedaily editorial team
Aug 12, 2025
Προς τα πού… τράβηξαν τα ασφάλιστρα οχημάτων;
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Προς τα πού… τράβηξαν τα ασφάλιστρα οχημάτων;

by Insurancedaily editorial team
Aug 11, 2025
Η Mega Brokers ενώνει τις δυνάμεις της με τον Όμιλο Unilink
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η Mega Brokers ενώνει τις δυνάμεις της με τον Όμιλο Unilink

by Insurancedaily editorial team
Aug 8, 2025
6 μέτρα για τα ασφάλιστρα υγείας θα ανακοινώσει η κυβέρνηση
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Επιτροπή Ανταγωνισμού: 16 «καμπανάκια» για το ακριβό κόστος της ιδιωτικής υγείας και ασφάλισης

by Insurancedaily editorial team
Aug 8, 2025
ΕΑΕΕ: Επισημάνσεις για την απόφαση μείωσης του ΕΝΦΙΑ
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Το μαρτύριο της σταγόνας για τις ασφαλισμένες κατοικίες

by Insurancedaily editorial team
Aug 8, 2025
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Δρομολογείται μείωση τη εισφοράς υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου

by Insurancedaily editorial team
Aug 8, 2025
Ανάκληση 259.000 Honda στις ΗΠΑ για “ελάττωμα” στο φρένο
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ασφάλεια αυτοκινήτου και φυσικές καταστροφές: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

by Insurancedaily editorial team
Aug 8, 2025
Generali: Έναρξη προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών έως συνολικού ποσού 500 εκ. ευρώ.
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Generali: Έναρξη προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών έως συνολικού ποσού 500 εκ. ευρώ.

by Insurancedaily editorial team
Aug 7, 2025

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

300x250png
202506nnpillowdisplay300x25062jpg
medifirstlaunchcampaign300x250pxgif
banner-300x250-gif

TOP#5 Insurancedaily

  • Η Mega Brokers ενώνει τις δυνάμεις της με τον Όμιλο Unilink

    Η Mega Brokers ενώνει τις δυνάμεις της με τον Όμιλο Unilink

    51 shares
    Share 20 Tweet 13
  • Mega deal στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση

    45 shares
    Share 18 Tweet 11
  • Τι πρέπει να ξέρουν οι ασφαλισμένοι της Dallbogg

    30 shares
    Share 12 Tweet 8
  • Έληξε το δίπλωμά σου; Δες αναλυτικά ποια είναι η διαδικασία ανανέωσης

    7 shares
    Share 3 Tweet 2
Εγγραφή στο Newsletter

+12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

Facebook Instagram Youtube
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
© MORAX MEDIA Α.Ε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

  • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
  • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
  • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
  • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
  • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
  • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
  • Email: info@insurancedaily.gr, Tηλ: +30 210 9594121

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ

© 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ