ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
eurolife-728x90-1gif
Home Ειδήσεις Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας για παιδιά προϋποθέτει επιπλέον κίνητρα

Insurancedaily editorial team by Insurancedaily editorial team
16/04/2025
in Ασφαλιστικές Ειδήσεις
A A
Η ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας για παιδιά  προϋποθέτει επιπλέον κίνητρα
Share on Facebook


Θετικό χαρακτηρίζει το βήμα της πολιτείας για την φοροαπαλλαγή των ασφαλίσεων υγείας παιδιών η κα Σατερλή Νατάσα, Health & Financial Future Tribe Leader της Interamerican, ωστόσο επισημαίνει ότι στην εν λόγω πολιτική απαιτείται συνέχεια ώστε τα προγράμματα αυτά να καταστούν πιο προσιτά σε οικογένειες με χαμηλότερα εισοδήματα. Σε συνέντευξή της στο am αναλύει σημαντικές πτυχές της ασφάλισης υγείας παιδιών που αφορούν στις καλύψεις, τις απαλλαγές, την τηλειατρική κ.α.

συνέντευξη της Σατερλή Νατάσας, Health & Financial Future Tribe Leader της Interamerican (περιοδικό Ασφαλιστικό Marketing, Μάρτιος 2025)

Θα τονώσει τη ζήτηση η φοροαπαλλαγή στα συμβόλαια υγείας για παιδιά; Πώς κινούνται τα παιδικά προγράμματα τα τελευταία χρόνια; Σχεδιάζονται νέα προγράμματα;

Διαβάστε Επίσης

Τι θέλει τελικά η Gen Z από τον ασφαλιστή της;

Τι θέλει τελικά η Gen Z από τον ασφαλιστή της;

Jan 9, 2026
aerial-tractor-working-cultivated-fields-farmland-agriculture-occupation-top-down-view-lush-green-cereal-crops-sprintime-italy_107467-363

Ομόλογο καταστροφής για την Germania Insurance

Jan 9, 2026

Η φοροαπαλλαγή στα συμβόλαια υγείας για παιδιά είναι ένα σημαντικό πρώτο μέτρο που εκτιμάται ότι θα επηρεάσει θετικά τη ζήτηση καθώς μειώνει το πραγματικό κόστος για τις οικογένειες. Μπορεί, επίσης, να λειτουργήσει ως κίνητρο για γονείς που θεωρούσαν την ιδιωτική ασφάλιση ακριβή ή βασίζονταν αποκλειστικά στο δημόσιο σύστημα υγείας, προσελκύοντας νέους ασφαλισμένους.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), η αγορά των ασφαλίσεων υγείας παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Το 2023, η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων υγείας αυξήθηκε κατά 10% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος (www1.eaee.gr). Η παραγωγή στις ατομικές ασφαλίσεις υγείας αυξήθηκε κατά 9%, φτάνοντας τα €798 εκατ., ενώ στις ομαδικές ασφαλίσεις υγείας καταγράφηκε αύξηση 11%, με την παραγωγή να ξεπερνά τα €269 εκατ. Για το 2024 δεν είναι ακόμη διαθέσιμα τα πλήρη στατιστικά στοιχεία, η έρευνα ωστόσο του πρώτου εξαμήνου επιβεβαιώνει ότι η ανοδική τάση στην παραγωγή ασφαλίστρων υγείας συνεχίζεται (www1.eaee.gr).

Παρότι δεν υπάρχουν αναλυτικά δεδομένα για την ιδιωτική ασφάλιση υγείας παιδιών, η συνολική ανάπτυξη της αγοράς υποδηλώνει ότι και τα παιδικά προγράμματα ακολουθούν αντίστοιχη πορεία.

Επιπλέον, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (βλ. ΣΛΥ έτους 2022), η χώρα μας κατατάσσεται πρωταθλήτρια στις ιδιωτικές δαπάνες υγείας, με ετήσια δαπάνη που φθάνει τα 5,9 δισ. ευρώ (στοιχεία 2022), όταν η δαπάνη μέσω της ιδιωτικής ασφάλισης είναι μόλις 712,4 εκατ. ευρώ. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένα τεράστιο περιθώριο ανάπτυξης για τις ασφαλιστικές εταιρίες στον κλάδο της υγείας.

Η αυξημένη ζήτηση μπορεί να οδηγήσει τις ασφαλιστικές εταιρίες να προσφέρουν περισσότερες και πιο ανταγωνιστικές επιλογές, ενισχύοντας έτσι συνολικά την αγορά. Η φοροαπαλλαγή από μόνη της όμως δεν αρκεί. Η περαιτέρω ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας για παιδιά προϋποθέτει επιπλέον πρωτοβουλίες και κίνητρα που θα βοηθήσουν τους γονείς να κατανοήσουν τα οφέλη της και θα την καταστήσουν ακόμη πιο προσιτή ιδιαίτερα για οικογένειες με χαμηλότερα εισοδήματα.

Στην ελληνική ασφαλιστική αγορά υπάρχει ποικιλία προγραμμάτων που μπορούν να καλύψουν ολιστικά τις ανάγκες των παιδιών. Το πρόγραμμα bewell της Interamerican έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει απόλυτη ευελιξία στους ενδιαφερόμενους, επιτρέποντάς τους να το προσαρμόσουν στις εξατομικευμένες τους ανάγκες και δυνατότητες. Ιδανικό για οικογένειες με παιδιά, το bewell ανταποκρίνεται στις ξεχωριστές απαιτήσεις κάθε νοικοκυριού, προσφέροντας ολοκληρωμένη προστασία και φροντίδα τη στιγμή που τη χρειάζονται περισσότερο.

Τι καλύπτουν –σε γενικό πλαίσιο– τα προγράμματα για παιδιά και τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές; Τι ισχύει για τις απαλλαγές;

Τα προγράμματα ασφάλισης υγείας για παιδιά είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες για πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες υπηρεσίες υγείας, εξασφαλίζοντας άμεση και αποτελεσματική φροντίδα σε κάθε επίπεδο. Έτσι, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε οικογένειας, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε καλύψεις όπως:

  • Νοσοκομειακή περίθαλψη: κάλυψη νοσηλείας σε ιδιωτικά ή δημόσια νοσοκομεία, καθώς και χειρουργικών επεμβάσεων.
  • Πρωτοβάθμια περίθαλψη: κάλυψη για επισκέψεις σε γιατρούς και διαγνωστικές εξετάσεις καθώς και προληπτικών εξετάσεων (check up).
  • Επείγοντα περιστατικά: κάλυψη δαπανών για επείγοντα περιστατικά από ασθένεια ή ατύχημα.
  • Φάρμακα: καλύψεις για τις δαπάνες που προκύπτουν από την αγορά συνταγογραφούμενων φαρμάκων.
  • Επίδομα νοσοκομειακό και χειρουργικό: παροχή επιδόματος σε περίπτωση νοσηλείας ή χειρουργικής επέμβασης, ανάλογα με την επιλογή που έχει κάνει ο ασφαλισμένος.

Οι απαλλαγές αναφέρονται στο ποσό που πρέπει να καταβάλει ο ασφαλισμένος, δηλαδή τη συμμετοχή του, πριν η ασφαλιστική εταιρία αναλάβει την κάλυψη των εξόδων. Οι επιλογές ως προς το ύψος της συμμετοχής και τον χρόνο εφαρμογής της ποικίλουν και κάθε επιλογή επηρεάζει το τελικό ασφάλιστρο. Για παράδειγμα, ένα πρόγραμμα με χαμηλές απαλλαγές ενδέχεται να προσφέρει πληρέστερη κάλυψη, αλλά με υψηλότερο κόστος.

Το bewell της Interamerican αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση που προσαρμόζεται στις σύγχρονες ανάγκες κάθε οικογένειας. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα επιλογών, οι ασφαλισμένοι μπορούν να διαμορφώσουν το πρόγραμμα ασφάλισής τους ανάλογα με το κάθε στάδιο της ζωής τους, σύμφωνα με τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό. Το bewell δίνει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 5 διαφορετικά όρια κάλυψης, 8 επιλογές συμμετοχής ή μη συμμετοχής, 3 θέσεις νοσηλείας, 3 δίκτυα νοσοκομείων καθώς και πλήθος προαιρετικών καλύψεων που εμπλουτίζουν την ασφάλιση υγείας μέσα από μια ολιστική προσέγγιση.

Η καινοτομία είναι σταθερά σε πρώτο πλάνο. Με την ψηφιακή εφαρμογή ελέγχου συμπτωμάτων Medi On, οι ασφαλισμένοι μπορούν να αξιολογούν σε πραγματικό χρόνο κάθε ανησυχητικό σύμπτωμα υγείας για εκείνους και τα παιδιά τους, να λάβουν ιατρικές συμβουλές και να αναζητήσουν γιατρούς και διαγνωστικά κέντρα. Την ίδια στιγμή, μέσα από τη σύγχρονη υπηρεσία της Τηλεϊατρικής, έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν ιατρικές επισκέψεις με Γενικό γιατρό και Παιδίατρο των Πολυϊατρείων Medifirst, με το πάτημα ενός κουμπιού, χωρίς εμπόδια και διαδικασίες, και χωρίς την ανάγκη μετακίνησης.

icsbanner-insurance-daily-111png

Related Posts

Τι θέλει τελικά η Gen Z από τον ασφαλιστή της;
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Τι θέλει τελικά η Gen Z από τον ασφαλιστή της;

by Insurancedaily editorial team
Jan 9, 2026
Εξελίξεις με τις μειώσεις προμηθειών και τις αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας
Ασφάλιση Υγείας Ειδήσεις & Νέα

Εξελίξεις με τις μειώσεις προμηθειών και τις αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας

by Βίκυ Γερασίμου
Jan 9, 2026
99 χρόνια από την ίδρυση του EEA
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

ΕΕΑ: Για τη μείωση των προμηθειών συναντήσεις με ΤτΕ και ΕΑΕΕ

by Insurancedaily editorial team
Jan 9, 2026
Αυξήθηκε το ενεργητικό των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Πηγή κερδών η αγορά αμοιβαίων κεφαλαίων

by Insurancedaily editorial team
Jan 9, 2026
Eγκαίνια του νέου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου»
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Eγκαίνια του νέου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου»

by Insurancedaily editorial team
Jan 9, 2026
On air και πάλι η πετυχημένη καμπάνια της ΕΑΕΕ: «Μαζί, απέναντι στο απρόβλεπτο»
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

On air και πάλι η πετυχημένη καμπάνια της ΕΑΕΕ: «Μαζί, απέναντι στο απρόβλεπτο»

by Insurancedaily editorial team
Jan 9, 2026
Από 20,3 εκ. στα 8,2 εκ. οι αποζημιώσεις για τα ανασφάλιστα
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Από 20,3 εκ. στα 8,2 εκ. οι αποζημιώσεις για τα ανασφάλιστα

by Insurancedaily editorial team
Jan 8, 2026
Πάνω από 1 δις οι εκτιμώμενες αποζημιώσεις για τον Daniel
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Τελικές καταβολές αποζημιώσεων για τον Daniel σε 1.112 επιχειρήσεις

by Insurancedaily editorial team
Jan 8, 2026
Ι. Παππάς: Η αξιολόγηση κίνδυνου και η εκτίμηση των προς ασφάλιση κεφαλαίων πριν την ασφάλιση
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ι. Παππάς: Η αξιολόγηση κίνδυνου και η εκτίμηση των προς ασφάλιση κεφαλαίων πριν την ασφάλιση

by Insurancedaily editorial team
Jan 8, 2026

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

ydrogios-insurancehome-insurancegif
nat-cat-gif-300x250-v1gif
medifirstlaunchcampaign300x250pxgif
technopan-koufomata-pvcpng

TOP#5 Insurancedaily

  • Η ανεξέλεγκτη άνοδος του κόστους υγείας

    Η ανεξέλεγκτη άνοδος του κόστους υγείας

    50 shares
    Share 20 Tweet 13
  • Συνάντηση διαμεσολαβητών με την ΤτΕ για τις μειώσεις στις προμήθειες (updated)

    45 shares
    Share 18 Tweet 11
  • Εξελίξεις με τις μειώσεις προμηθειών και τις αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας

    42 shares
    Share 17 Tweet 11
  • Ποιοι είναι οι 21 Έλληνες που εκλέγονται ευρωβουλευτές

    21 shares
    Share 8 Tweet 5
Εγγραφή στο Newsletter

+12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

Facebook Instagram Youtube
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
© MORAX MEDIA Α.Ε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

  • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
  • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
  • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
  • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
  • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
  • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
  • Email: [email protected], Tηλ: +30 210 9594121

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ

© 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ