Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η ασφάλιση είναι συνώνυμη της επένδυσης


Τη δυναμική παρουσία της ασφαλιστικής αγοράς και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που μπορεί να αναλάβει προς όφελος, της επιχειρηματικής κοινότητας, των πολιτών, της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνικής ευημερίας, αναλύει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ευρώπη Ασφαλιστική, Νικόλαος Α. Μακρόπουλος, σε συνέντευξή του στο «ΑΜ».
Θέτει ως προϋπόθεση τη σωστή συνεργασία πολιτείας και ιδιωτικού τομέα, εστιάζει στην υιοθέτηση εφαρμοσμένων ευρωπαϊκών πρακτικών και την προσαρμογή τους στις ελληνικές κρατικές δομές Σύνταξης, Υγείας και προστασίας από Φυσικές Καταστροφές. Μιλά για τα σχέδια της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική και την περαιτέρω ανάπτυξή της στην αγορά, ενώ εξηγεί το πώς ως επιχειρηματίας και ενεργός πολίτης με ευρύτατη συμμετοχή σε θεσμικά όργανα, αθλητικά σωματεία, εκπαιδευτικούς φορείς, και συλλογικούς φορείς, μεταπηδά στον πολιτικό στίβο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συμμετέχοντας ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με υψηλό όραμα για την Αθήνα, στο συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ.

συνέντευξη του Νικόλαου Α. Μακρόπουλου, Προέδρου και Διαυθύνοντος Συμβούλου στην Ευρώπη στον Πλάτωνα Τσούλο

Κύριε Μακρόπουλε. Ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος, εξέλιξη κρίσιμη ιδιαιτέρως σε αυτή την περίοδο που κατά τις εκτιμήσεις των αρμοδίων, η οικονομία εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης;

Με βεβαιότητα μπορεί να συμβάλλει, αρκεί να δημιουργηθούν οι ανάλογες βάσεις και να υπάρχει εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των επιχειρηματικών δυνάμεων της ιδιωτικής ασφάλισης και της εκάστοτε κυβέρνησης. Η οικονομική δυναμική των ασφαλιστικών εταιρειών αναγνωρίζεται στην παγκόσμια αγορά καθώς οι χρηματοοικονομικοί όμιλοι στους οποίους ανήκουν οι ασφαλιστικές εταιρείες, αποτελούν τους κορυφαίους επενδυτές σε βαριές βιομηχανίες, σε χρηματοοικονομικές δραστηριότητες, σε τεχνολογικές εταιρείες, σε λιανεμπόριο. Δηλαδή τα κεφάλαιά τους στηρίζουν συνολικά την ανάπτυξη οικονομιών που σήμερα θεωρούνται πρωταγωνιστικές.

Συνεπώς η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι η ασφαλιστική βιομηχανία είναι ένας αξιόπιστος, αναγνωρισμένης αξίας και φερεγγυότητας επενδυτής, που μπορεί να συμβάλλει στην ποιοτική και ποσοτική βελτίωση των επενδύσεων.

Εκτιμώ ότι και στην Ελλάδα μπορεί να γίνει αυτό. Προϋπόθεση είναι, η πολιτεία, η κυβέρνηση, οι αρμόδιοι επί της οικονομίας να θελήσουν να μεταφέρουν στην εγχώρια πραγματικότητα τις διεθνείς πρακτικές. Οι συνθήκες είναι ώριμες στη χώρα μας και οι ασφαλιστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται έχουν χαρακτηριστικά μεγάλου θεσμικού επενδυτή. Αρκεί να αναφέρουμε ότι στο σύνολό τους τα προερχόμενα από τις ασφαλιστικές εταιρείες τοποθετημένα κεφάλαια ανέρχονται σε 14 δισ. ευρώ. Πέραν όμως του ποσού αυτού, το οποίο σαφώς αποτελεί επένδυση η οποία δείχνει και εμπιστοσύνη στην οικονομία της Ελλάδας, κρίσιμο στοιχείο, αποδεικτικό για τη συμβολή του κλάδου στην οικονομία είναι και οι θέσεις εργασίας που η ιδιωτική ασφάλιση δημιουργεί. Τα πιο πρόσφατα στοιχεία αναφέρονται σε 10 χιλιάδες άμεσα εργαζόμενους και περισσότερους από 20 χιλιάδες ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές. Είναι προφανές ότι, η οποιαδήποτε ενίσχυση του κλάδου θα οδηγήσει σε ενίσχυση της παρουσίας του στην οικονομία με επενδύσεις, με ενίσχυση της απασχόλησης και σειρά άλλων συνεπακόλουθων θετικών επιδράσεων.

Ο Κ. Μπακογιάννης επικεφαλής του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά» μαζί με τον Ν. Μακρόπουλο

Πώς προσεγγίζετε τους ισχυρισμούς περί υποχρεωτικής ασφάλισης των κατοικιών έναντι των φυσικών καταστροφών;

Η υποχρεωτικότητα της συγκεκριμένης ασφάλισης αποτελεί πρόταση της ιδιωτικής ασφάλισης. Έχουμε αναδείξει, ως τομέας της οικονομίας, την ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών σε αυτή την κρίσιμη ασφάλιση και έχουμε καλέσει την πολιτεία να συνεργαστούμε προκειμένου να δώσουμε μια κοινά αποδεκτή λύση προς όφελος των πολιτών, της οικονομίας, και του κράτους.

Το να λειτουργήσουμε προληπτικά στο θέμα των Φυσικών Καταστροφών, στο οποίο έχουμε επανειλημμένα περιστατικά με εμφανείς λυπηρές συνέπειες στους πολίτες οι οποίοι είναι στην πλειονότητά τους εκτεθειμένοι σε σοβαρούς κινδύνους, δείχνει ωριμότητα. Σε αυτή την ωριμότητα και την παροχή λύσεων καλούμε και την πολιτεία να συμμετάσχει.

Η πολιτεία οφείλει να αντιληφθεί πως η ασφαλιστική αγορά λειτουργεί ως σύμμαχος της κοινωνίας

Η ιδιωτική ασφάλιση είναι έτοιμη από κάθε πλευρά και αναμένει μια θετική προσέγγιση ώστε να δώσει τις καλύτερες λύσεις για την προστασία των πολιτών από Φυσικές Καταστροφές, κάτι που συμβαίνει και στις άλλες ευρωπαϊκές ασφαλιστικές αγορές, διαφοροποιημένο κατά περίπτωση χώρας. Λύσεις υπάρχουν πολλές και μπορούν να παρασχεθούν κάτω από μια κυβερνητική απόφαση που θα είχε αρωγό την ιδιωτική ασφάλιση και θα βασιζόταν σε εμπεριστατωμένες εισηγήσεις-προτάσεις από μεγάλους ομίλους του εξωτερικού που έχουν εμπειρία και τεχνογνωσία στο συγκεκριμένο θέμα. Εξάλλου, υπάρχουν «μοντέλα» εφαρμοσμένα με συνεργασία ιδιωτών-κράτους, ανεξάρτητων οργανισμών, ειδικών Ταμείων, που έχουν δημιουργηθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έχουν δοκιμαστεί και λειτουργούν επικεντρωμένα στην ασφαλιστική κάλυψη των πολιτών απέναντι στις Φυσικές Καταστροφές.

Κατά τη διάρκεια της ελληνικής οικονομικής κρίσης, μέρος της ασφαλιστικής αγοράς ακολούθησε πολιτική «πτωχευτικού» ασφαλίστρου στον κλάδο Αυτοκινήτου. Ποιοι κίνδυνοι εγκυμονούν για όσους επιμένουν σε ζημιογόνα τιμολόγια;

Οι περιπτώσεις αυτές, που επιλέγουν τη συγκεκριμένη τακτική και την εφαρμόζουν, σε κάποια χρονική στιγμή όταν θα ωριμάσουν οι ζημιές θα οδηγηθούν σε πτώχευση. Δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις όταν έχουν διανύσει διαδρομή με ανεπαρκές –για αποζημιώσεις– ασφάλιστρο.

Συνεπώς για όσους προκαλούν τον ανταγωνισμό με αθέμιτα μέσα, η πιθανότητα να βρεθούν αντιμέτωποι με τον εκκαθαριστή είναι σχεδόν βέβαιη. Έως σήμερα υπήρξαν τέτοιες περιπτώσεις οι οποίες προκάλεσαν ζημιά και στον εαυτό τους, και στους ασφαλισμένους τους, και στην καλή φήμη της ασφαλιστικής αγοράς.

Εμείς ως ασφαλιστική αγορά δεν θέλουμε να υπάρχουν περιστατικά με αρνητικές συνέπειες διότι έρχονται και επηρεάζουν αρνητικά τη συλλογική προσπάθεια του κλάδου μας να δομήσει σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τους ασφαλισμένους, και δεσμούς με προοπτική που θα μας επιτρέψουν να διεισδύσουμε στην κοινωνία.

Ποια στρατηγική θα ακολουθήσει η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική για την ανάπτυξή της κατά την επόμενη τριετία;

Έχουμε δημιουργήσει ήδη μια ισχυρή Εμπορική Ομάδα πλαισιωμένη από έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς, υπό την εποπτεία της Θεοδώρας Σταθούρου, Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. και Γενικής Διευθύντριας Πωλήσεων, Marketing & Εκπαίδευσης της Εταιρείας μας. Στόχος μας να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε την δοκιμασμένη και αποτελεσματική στρατηγική που έχει φέρει την Εταιρεία στο σημερινό υψηλό επίπεδο αναγνώρισης, ποιοτικού και μεγάλου χαρτοφυλακίου, με αξιόπιστες και σταθερές συνεργασίες και διαρκή άνοδο.

Υπάρχουν βέβαια και σκέψεις και διαμορφωμένα σχέδια για διεύρυνση των προϊόντων και των υπηρειών, σχεδιασμό για περαιτέρω τεχνολογική αναβάθμιση, εισαγωγή καινοτομιών στην ασφάλιση και πολλές ακόμα πρωτοβουλίες. Όλα σταδιακώς θα υλοποιούνται. Να τονίσω ότι η έως σήμερα ευδιάκριτη ανάπτυξή μας, η διαφανής πορεία μας στην αγορά, η κερδοφορία μας, οι επιδόσεις μας στα οικονομικά μεγέθη, η διαρκής άνοδος των «δεικτών» που αποτυπώνουν την εξέλιξή μας, είναι για εμάς και τους ασφαλισμένους μας η μεγαλύτερη επιτυχία την οποία και δεν διαπραγματευόμαστε. Με γνώμονα αυτά, στα άμεσα σχέδιά μας είναι μεταξύ άλλων η καινοτόμος δραστηριοποίησή μας στον κλάδο Αυτοκινήτου με «ευέλικτα προϊόντα», στις ασφαλίσεις κατοικίας, και φυσικά στους επιχειρηματικούς κινδύνους όπου ήδη προχωρήσαμε στην πλήρη ανανέωση των προγραμμάτων μας. Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ένα μεγάλο ασφαλιστικό κλάδο όπως της Υγείας όπου εισήλθαμε ήδη, με πρωτοποριακά και ποιοτικά ασφαλιστικά προγράμματα- προϊόντα. Πρόκειται για εγχείρημα το οποίο σε έναν ορίζοντα τριετίας θα συμβάλλει στην ακόμη μεγαλύτερη αναγνώριση της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική. Ωστόσο υπάρχουν και άλλα σχέδια, νέες προοπτικές εξέλιξης της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική σε ασφαλιστικές εργασίες που έχουν ισχυρό μέλλον. Όμως, προς το παρόν δεν είναι προς δημοσιοποίηση. Πρέπει να τονίσω ότι από την εκκίνησή μας ως εταιρεία κρατήσαμε σταθερή πορεία. Όλα όσα σήμερα πετυχαίνουμε αποτελούν την αναμενόμενη έκβαση μιας σειράς επιλογών μας.

Η ισχυρή χρηματοοικονομική εικόνα, η συνέπειά μας στις αρχές που σας προανέφερα, και η άποψή μας για το πώς κινούμαστε επιχειρηματικά, μας επέτρεψε να συνεργαστούμε και με την ΕΘΝΙΚΗ Ασφαλιστική όσο και με παγκοσμίως γνωστούς για την οικονομική τους ευρωστία Αντασφαλιστικούς Οίκους, αξιολογημένους με rate A. Πρόκειται για απόδειξη εμπιστοσύνης, η οποία, παρείχε στην ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική τη δυνατότητα να εισέλθει δυναμικά και επιτυχώς στους μεγάλους εμπορικούς και βιομηχανικούς κινδύνους, και να καθιερωθεί, ως ένα από τα ισχυρότερα brand του κλάδου. Αυτό το κεκτημένο μας, είναι το εφαλτήριο για διαρκή και δημιουργική εξέλιξη της Εταιρείας.

Λαμβάνοντας ως αφορμή αυτό που μόλις αναφέρατε, ότι δηλαδή η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική λάνσαρε πρόσφατα τα πρώτης γενιάς προγράμματα Υγείας, θα θέλαμε να μας εξηγήσετε αν υπάρχει γόνιμο έδαφος για συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτών στη δευτεροβάθμια υγεία;

Το πρώτο που πρέπει να αποσαφηνίσουμε είναι ότι η πολιτεία οφείλει να αντιληφθεί πως η ασφαλιστική αγορά λειτουργεί ως σύμμαχος της κοινωνίας στον τομέα της Υγείας. Προσφέρει άμεσες λύσεις και πλούσιες εναλλακτικές επιλογές σε όσους αντιμετωπίζουν ζητήματα με την υγεία τους, στρέφοντας όμως το κοινό της μόνο προς τον ιδιωτικό τομέα. Τα προγράμματα ασφάλισης του κλάδου είναι δομημένα με τρόπο ώστε ο ασθενής να έχει την ευκαιρία, στο βαθμό που θα το αποφασίσει, να επισκεφθεί μια ιδιωτική κλινική προκειμένου να θεραπευθεί. Τι θα μπορούσε, ωστόσο, να σημάνει για τον πολίτη η ανάπτυξη συνεργιών μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στην Υγεία; Πολύ απλά, θα είχε τη δυνατότητα να επιλέξει για τη θεραπεία του κι ένα δημόσιο νοσοκομείο το οποίο θα λειτουργούσε στα πρότυπα μιας ιδιωτικής κλινικής, εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό περισσότερες εναλλακτικές θεραπειών, καθώς και οικονομικότερα προϊόντα ασφάλισης.

Το δημόσιο από την άλλη, αφενός θα αποκτούσε τη δυνατότητα οργάνωσης υψηλότερου επιπέδου ιατρο-τεχνολογικών υποδομών, αφετέρου θα τόνωνε τα έσοδα των κρατικών νοσοκομείων από τις αποζημιώσεις των ασφαλιστικών εταιρειών, ενώ θα δινόταν η δυνατότητα να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας σε έναν τομέα, οι υπηρεσίες του οποίου κυριολεκτικά απαξιώθηκαν κατά την περίοδο της εγχώριας οικονομικής κρίσης. Θέλω να πιστεύω ότι οι συνθήκες θα αλλάξουν κι ότι γρήγορα πολιτεία, κυβερνώντες και φορολογούμενοι θα αντιληφθούν τα οφέλη που μπορούν να γεννηθούν μέσα από τη σύμπραξη του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα στο χώρο της Υγείας, οπότε θα ληφθούν κι οι σωστές πολιτικές αποφάσεις.

Έως σήμερα η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική δεν επιχείρησε να αναπτυχθεί στον πολλά υποσχόμενο τομέα των Συντάξεων. Ωστόσο πείτε μας ως έμπειρος ασφαλιστής, ποια είναι τα περιθώρια της ασφαλιστικής αγοράς να ενεργοποιηθεί ουσιαστικότερα σε έναν μεταρρυθμιστικό κύκλο για το συνταξιοδοτικό;

Αναμφισβήτητα και μπορεί. Αυτό συμβαίνει σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Το ότι ακόμα δεν έχει προχωρήσει τουλάχιστον ο διάλογος το καταγράφω ως καθυστέρηση σε μια πολύ ουσιαστική εξέλιξη για τους πολίτες, τα ασφαλιστικά ταμεία, και την ελληνική οικονομία. Να πούμε ότι κατά την περίοδο της κρίσης έγιναν βήματα που έφεραν πιο κοντά την ιδιωτική ασφάλιση με την κοινωνία καθώς οι πολίτες πλησίασαν στα συνταξιοδοτικά προγράμματα. Αντίθετα η πολιτεία κράτησε αποστάσεις παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες των εκπροσώπων του κλάδου να ενημερώσουν, να συζητήσουν και να στηρίξουν την κυβερνητική προσπάθεια για βελτίωση του Ασφαλιστικού Συστήματος.

Τελικά όμως, η όποια μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και του συνταξιοδοτικού προχώρησε, αδίκως εκτιμώ, χωρίς τη συνδρομή των ασφαλιστικών εταιρειών. Έτσι έμεινε αναξιοποίητος ένας κλάδος με εξειδικευμένη τεχνογνωσία, πολυετή εμπειρία, κεφαλαιακή επάρκεια, αλλά και τις δομές που απαιτούνται ώστε να συντελέσει στην καλύτερη εξέλιξη του ασφαλιστικού θέματος.

Να υπενθυμίσω ότι ο τομέας της ιδιωτικής ασφάλισης έκλεισε το 2018 με παραγωγή κοντά στα 4 δισ. ευρώ, κεφαλαιακά αποθέματα 3,7 δισ. ευρώ ενώ απέδωσε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε συντάξεις ατόμων που εμπιστεύθηκαν στις ασφαλιστικές εταιρείες το μελλοντικό τους εισόδημα.

Συνοψίζοντας, είμαι βέβαιος ότι, η ασφαλιστική αγορά διαθέτει όλα τα εχέγγυα ώστε να συμμετάσχει σε μια ουσιαστικότερη μεταρρύθμιση του «Συνταξιοδοτικού» που ως θέμα θα πρέπει να απασχολήσει άμεσα και την πολιτεία.

Τι θα μπορούσε να προβλέπει μια νέα μεταρρύθμιση;

Την ενσωμάτωση της διεθνούς πρακτικής, την υιοθέ τηση μιας εφαρμοσμένης αποτελεσματικής και σίγουρης επιλογής η οποία με τις δέουσες τροποποιήσεις θα ενσωματωθεί στα δικά μας ισχύοντα. Να ισχύσει στην Ελλάδα ό,τι ισχύει και σε άλλες προηγμένες αγορές της Ευρώπης. Να δημιουργηθεί ένα «φιλικό» για όλους σύστημα Συνταξιοδότησης, ανταποδοτικό, δίκαιο και κυρίως σταθερό που δεν θα είναι ευάλωτο σε κλυδω νισμούς. Η ασφαλιστική αγορά μπορεί και πρέπει να αναλάβει ρόλο σε αυτήν τη μεταρρύθμιση. Η αυτόνομη πορεία του κράτους είναι δύσκολη, όπως φαίνεται, και η φρόνηση υποδεικνύει να ληφθούν αποφάσεις που θα διασφαλίζουν μια καλή θετική εξέλιξη του Συνταξιοδοτικού. Όπως κατανοείτε, είναι ζήτημα πολιτικής επιλογής όπως άλλωστε και τα πάντα. Αυτό που εμείς ως εθνική αγορά, ιδιώτες και κράτος μπορούμε να δούμε είναι το πώς μέσα από μια σωστή συνεργασία θα προσφέρουμε λύσεις σε θέματα που σήμερα αναγνωρίζουμε ότι χρή ζουν αντιμετώπισης. Μην αφήνουμε την τύχη να παίξει ρόλο. Γι΄ αυτό και η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) υποστηρίζει μια ολοκληρωμένη πρόταση που προβλέπει σταδιακή προσαρμογή του σημερινού συνταξιοδοτικού καθεστώτος σε ένα κεφαλαιοποιητικό σύστημα απόδοσης των μελλοντικών συντάξεων βασι σμένο σε τρεις πυλώνες ασφάλισης.

Γνωρίζουμε ότι συμμετέχετε στις δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το Συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη. Πείτε μας για τα κίνητρά σας;

Αρχικώς να επισημάνω ότι με χαρά αποδέχθηκα την πρόταση του Κώστα Μπακογιάννη να στηρίξω το Συνδυασμό του. Έχω επιθυμία και διάθεση να προσφέρω στα κοινά της πόλης μου, στα κοινά της Αθήνας. Η συμμετοχή μου στις δημοτικές εκλογές είναι μια μεγάλη προσωπική πρόκληση. Είμαι Αθηναίος. Διαμένω και εργάζομαι στην Αθήνα. Μπορώ να αποδώσω την επιχειρηματική μου εμπειρία, στην πόλη μου, στους ανθρώπους της, στους επισκέπτες της, και να στηρίξω την περαιτέρω παγκόσμια προβολή της. Πιστεύω ότι το φιλόδοξο πρόγραμμα του Κώστα Μπακογιάννη είναι το καταλληλότερο για να δούμε την Αθήνα να αλλάζει. Και θα το πετύχουμε. Να σημειώσω ότι οι προτάσεις του Συνδυασμού, ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ, είναι ταυτόσημες με την προσδοκία κάθε πολίτη να δει μια καλύτερη Αθήνα. Μια πόλη μοναδική, με ιντερνετικές παροχές όπως οι άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, πιο πράσινη, πιο καθαρή, πιο εξωστρεφή. Μια πόλη που θα βασιστεί στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, με μεγαλύτερη εξωστρέφεια και υποστήριξη των εμβληματικών υποδομών του δήμου, για μια πόλη που θα εξασφαλίζει σε όλους τους πολίτες πρόσβαση στον αθλητισμό και ασφαλείς κοινόχρηστους χώρους. Γι΄ αυτό και η πρόταση του Συνδυασμού ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ με εκφράζει και θα συνεισφέρω στην πραγματοποίηση όλων των στόχων που έχουν τεθεί και είναι ρεαλιστικοί, έχουν εξασφαλίσει χρηματοδότηση και αποτελούν τμήματα ενός ολοκληρωμένου επιχειρησιακού σχεδίου.

Ήταν δύσκολη απόφαση; Είχατε αναστολές;

Όχι, και θα σας εξηγήσω το γιατί. Καταρχήν, εκτιμώ τον Κώστα Μπακογιάννη ως πολιτικό και ως νέο άνθρωπο που συμμετέχει στα κοινά και εργάζεται για να αποδίδει όφελος στην κοινωνία. Έχει να προσφέρει πολλά. Θεωρώ ότι η πορεία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι επιτυχημένη και δίνει αποδείξεις για την αποτελεσματικότητά του. Εγώ ως επιχειρηματίας πιστεύω στην αποτελεσματικότητα.

Πιστεύω ότι όταν η επιχειρηματικότητα συντελεί στην πολιτική τότε παράγεται αποτέλεσμα που αναγνωρίζεται από όλους. Αυτό επιδιώκω και εκτιμώ ότι μπορεί η Αθήνα να γίνει καλύτερη. Δεν υπάρχουν αδιέξοδα, υπάρχουν λύσεις. Στο πλαίσιο αυτό, η πρόταση που μου απηύθυνε να στηρίξω το Συνδυασμό του, είναι μια ευκαιρία να συμβάλλω σε λύσεις, σε άρση όσων πολλοί έως σήμερα θεώρησαν ως αδιέξοδα και δεν τα άγγιξαν. Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι εγκύπτω σε κάθε θέμα που ασχολούμαι και διεκδικώ μετρήσιμα αποτελέσματα σε κάθε μου προσπάθεια.

Είτε πρόκειται για την εταιρεία της οποίας ηγούμαι, είτε, όπως έπραξα επί δεκαετίες, για κοινούς στόχους. Θυμίζω ότι έχω διατελέσει πρόεδρος σε φορείς της αγοράς – όπως στο Association of Lloyd’ s Brokers Representatives in Greece, στο Σύνδεσμο Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων και σε Επιτροπές της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος ως αιρετό μέλος αυτής, αλλά και αντιπρόεδρος στο Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο, καθώς και στον Αθλητικό Όμιλο Παναθηναϊκός, αλλά και μέλος του Δ.Σ. της Παναθηναϊκός Π.Α.Ε. Όλα αυτά τα χρόνια προσφέρω ανιδιοτελώς, και με διαφάνεια στα κοινά. Το ίδιο θα πράξω και στο δήμο της Αθήνας, με τον οποίο να θυμίσω ότι με συνδέει και μια ιδιαίτερη συναισθηματική σχέση καθώς ο αείμνηστος τέως δήμαρχος Αθηνών και διακεκριμένος ασφαλι- στής Γ. Πλυτάς, ήταν συγγενικό μου πρόσωπο.

Πηγή: Ασφαλιστικό Marketing Απριλίου 2019


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve + 12 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Η ασφάλιση είναι συνώνυμη της επένδυσης! https://www.insurancedaily.gr/i-asfalisi-einai-synonymi-tis-ependys/