ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
atfad728-x-90-1gif
Home Ειδήσεις Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η ασφάλιση ως εργαλείο σε ένα βιώσιμο επιχειρηματικό οικοσύστημα

Insurancedaily editorial team by Insurancedaily editorial team
22/05/2024
in Ασφαλιστικές Ειδήσεις
A A
Κ. Καρούσης: Η TBI δημιουργήθηκε για να παρέχει ένα ασφαλές & βιώσιμο περιβάλλον ασφάλισης
Share on Facebook

Ήταν 29/05/2023 όταν ανακοινώθηκε η σύσταση της The Business Insurance (σχετικό δελτίο τύπου εδώ: https://www.insurancedaily.gr/h-business-insurance-ston-omilo-g-p/) με όραμα “… να καλύψει το σαφές κενό που υπάρχει στις επιχειρηματικές ασφαλίσεις στον ευρύτερο τομέα του Corporate Insurance…“, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε αργότερα σε συνέντευξή του ο CEO κ. Καρούσης Κωνσταντίνος (όλη η συνέντευξη εδώ: https://www.tbi.gr/k-karoysis-tbi-dimioyrgithike-gia-na-parechei-ena-asfales-amp-viosimo-perivallon-asfalisis/).

Το κενό αυτό μεταφράζεται και σε αριθμούς, καθώς το ποσοστό ασφαλισμένων επιχειρήσεων στη χώρα μας εκτιμάται μόλις στο 18%, δηλαδή λιγότερες από 2 στις 10 επιχειρήσεις. Ειδικότερα, για παράδειγμα, στο επιχειρείν το ποσοστό ασφάλισης στον τομέα των Κυβερνοεπιθέσεων -Cyber Attack- είναι μόλις στο 12%, όταν στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης προσεγγίζει το 70%.

Διαβάστε Επίσης

Μόνο το 8% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα έχουν ομαδικά συμβόλαια ασφάλισης

Μόνο το 8% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα έχουν ομαδικά συμβόλαια ασφάλισης

Jul 10, 2023
Ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής οφείλει να κάνει τη δική του μετάβαση

Ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής οφείλει να κάνει τη δική του μετάβαση

Jul 3, 2023 - Updated on Aug 25, 2023

Η κρατική παρέμβαση προ ολίγων μηνών περί υποχρέωσης ασφάλισης των επιχειρήσεων με ετήσιο κύκλο εργασιών πάνω από 2 εκ. € (συζητείται αυτήν την περίοδο και το όριο του 1εκ. €!) αποτελεί επιτέλους μια όαση στην αχαρτογράφητη έρημο των επιχειρηματικών ασφαλίσεων, έχοντας όμως ακόμα να διανύσουμε αρκετή απόσταση μέχρι να φτάσουμε στον τελικό στόχο.

Η απάντηση απέναντι στην κλιματική αλλαγή, την κάθε είδους πανδημία, τη γεωπολιτική αστάθεια, την οικονομική αβεβαιότητα, ακόμα και την έλλειψη υδροφόρων πηγών εξαιτίας των συνεχομένων πυρκαγιών, είναι μερικά από τα καίρια θέματα που πρέπει να απασχολήσει την Ασφαλιστική Αγορά.

Όπως έχουμε ήδη επισημάνει, τον ίδιο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης και της αλλαγής νοοτροπίας κι εταιρικής κουλτούρας πρέπει να ακολουθήσει κι η ασφαλιστική διαμεσολάβηση.

Οι άνθρωποι της Τ.Β.Ι., λοιπόν, ακολουθώντας το μήνυμα που ο Πλανήτης κι ο ίδιος ο άνθρωπος εκπέμπουν, προσηλωμένοι στον τελικο στόχο, δημιούργησαν τη συμβουλευτική μέθοδο 3LPS με σκοπό να κάνουν πράξη τη δέσμευσή τους. Η μέθοδος 3LPS (3 Level Personalized Solution) αποτελείται από τρία αλληλένδετα στάδια, Collective, R&D Lab, Consultancy. Αρχίζει να εφαρμόζεται από την πρώτη επικοινωνία με τον πελάτη και περατώνεται…ποτέ!

Μια επιπλέον καινοτομία της The Business Insurance είναι η συμφωνία υπογραφής ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (NDA) μεταξύ των δύο μερών, τόσο για τη διαχείριση της επικοινωνίας όσο και για τα υφιστάμενα συμβόλαια και τις μελλοντικές ασφαλιστικές ανάγκες της κάθε επιχείρησης ξεχωριστά! Όπως αναφέρει κι ο CEO της Τ.Β.Ι., Κωνσταντίνος Καρούσης, ο πιο πάνω αναφερόμενος μηχανισμός που περιγράφεται, αποτελεί βασικό τμήμα από τις θεμελιώδεις αρχές της The Business Insurance, εστιάζοντας στην Εντιμότητα, την Ειλικρινεία και την Εμπιστοσύνη στις μεταξύ μας επαγγελματικές σχέσεις.

3LPS

Το πρώτο στάδιο, Collective, είναι το στάδιο που έχει ως σκοπό να εξάγει όλα τα αναγκαία δεδομένα που θα οδηγήσουν στην κατανόηση των ασφαλιστικών αναγκών μιας επιχείρησης. Αρχικά αφορά σε μια εξειδικευμένη διαδικασία συλλογής πληροφοριών που σχετίζονται με την επιχείρηση, όχι μόνο τα στοιχεία της ως νομικό πρόσωπο, αλλά κυρίως πληροφορίες σχετικές με τη δραστηριότητα της. Το ενδιαφέρον στο σημείο αυτό είναι πως στην Τ.Β.Ι. ως δραστηριότητα δε νοείται απλά ο κλάδος δραστηριοποίησης μιας επιχείρησης. Δίνεται βαρύτητα τόσο στον τρόπο δραστηριοποίησης και την στρατηγική που ακολουθεί μια επιχείρηση, όσο και στο επιθυμητό αποτέλεσμα αυτής της στρατηγικής. Αφού συλλεχθούν οι απαραίτητες πληροφορίες ακολουθεί η ανάλυση αναγκών υπό το πρίσμα του επιχειρείν. Συζητούνται παραδοσιακοί και σύγχρονοι κίνδυνοι και πως αυτοί θα μπορούσαν να βλάψουν μια επιχείρηση σήμερα. Όλες οι πληροφορίες καταγράφονται σε ένα ειδικό έντυπο αναγκών. Παράλληλα, η ομάδα της Τ.Β.Ι. συλλέγει τα εν ισχύ συμβόλαια της επιχείρησης με σκοπό την διερεύνηση και την κατανόηση της υπάρχουσας ασφαλισμένης κατάστασης αλλά και τα τελικά συμπεράσματα για την διακράτηση, την αλλαγή ή την κατάργηση μέρους ή όλων.

Στη συνέχεια, στο δεύτερο στάδιο R&D Lab, το έντυπο αναγκών θα αποτελέσει τη βάση στην αναζήτηση των κατάλληλων λύσεων. Οι πληροφορίες που έχουν συλλεχθεί χρησιμεύουν στη διερεύνηση των καλύτερων δυνατών επιλογών από το σύνολο της εγχώριας και της διεθνούς ασφαλιστικής αγοράς. Πράγματι, είναι πολλές οι φορές που οι ανάγκες μιας επιχείρησης δεν μπορούν να καλυφθούν από έτοιμα προτιμολογημένα προγράμματα της αγοράς κι είναι επιβεβλημένη μια tailor made προσέγγιση. Μια προσέγγιση τόσο κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της υπό ασφάλισης επιχείρησης που η προτεινόμενη λύση μπορεί και απαντά εξατομικευμένα στις ανάγκες της, ενώ την ίδια στιγμή η ίδια προσέγγιση να μην είναι η καταλληλότερη για μια άλλη επιχείρηση του ίδιου κλάδου. Ως αποτέλεσμα αυτής της εργαστηριακής μελέτης είναι πάντοτε η σύσταση κι η δημιουργία εξειδικευμένων προτάσεων επί του συνόλου των πιθανών λύσεων που διερευνήθηκαν.

Στο τρίτο και τελευταίο στάδιο, Consultancy, η μελέτη κι η διερεύνηση αρχίζουν και παίρνουν μορφή. Η Τ.Β.Ι. αφού διερεύνησε τις πιθανές λύσεις, θα προτείνει στην υπό ασφάλιση επιχείρηση τρεις συγκεκριμένες εναλλακτικές που απαντούν στις ανάγκες της. Όμως, οι άνθρωποι της Τhe Βusiness Ιnsurance δεν αρκούνται σε αυτό. Αναλαμβάνουν την ευθύνη να υποδείξουν τη ΜΙΑ εξ αυτών που με αντικειμενικά κριτήρια υπερτερεί των άλλων περιγράφοντας και τους λόγους γιατί!

Κι ο ρόλος τους δε σταματά εκεί, καθώς όπως πιστεύουν η έκδοση ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου δεν είναι το τέλος μιας εργασίας αλλά είναι η αρχή μιας συνεργασίας. Σε τακτά και προκαθορισμένα χρονικά σημεία, επανέρχονται κι ελέγχουν εάν οι συνθήκες που οδήγησαν σε μια συγκεκριμένη επιλογή υφίστανται ακόμη ή όχι, κι αναλόγως επεμβαίνουν στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Όπως ειπώθηκε λοιπόν παραπάνω, η μέθοδος 3LPS αρχίζει να εφαρμόζεται από την πρώτη επικοινωνία με τον πελάτη και δεν περατώνεται ποτέ. Είναι μια συνεχής διαδικασία που πηγάζει από τη φιλοσοφία της Τ.Β.Ι. με απότερω σκοπό τη διασφάλιση της ασφαλισμένης επιχείρησης. Άλλωστε, όπως αναφέρεται και στο μανιφέστο της
“”… Εταιρική μας ευθύνη είναι να παρέχουμε σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών τις πιο αποτελεσματικές ασφαλιστικές λύσεις που μειώνουν τον επιχειρηματικό κίνδυνο και τα κόστη της επιχείρησης, προστατεύοντας ταυτόχρονα τα περιουσιακά τους στοιχεία, διασφαλίζοντας τη συνέχειά τους και, τέλος, υποστηρίζοντας τη βιώσιμη ανάπτυξή τους. Μέσω της καινοτομίας και της τεχνολογίας, διευρύνουμε τα όρια του ασφαλιστικού κλάδου και καταφέρνουμε να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες, προκειμένου να είμαστε ο πιο αξιόπιστος και δημιουργικός ασφαλιστικός συνεργάτης για τις επιχειρήσεις.”.

Όπως αναφέρει ο CEO της The Business Insurance κ. Καρούσης “Οι Εταιρικές μας Αξιες μπορούν να κάνουν την διαφορά στην λειτουργία της κάθε επιχείρησης ανεξαρτήτως μεγέθους. Η ιδιωτική ασφάλιση με αυτή τη μεθοδολογία μπορεί πράγματι να αποτελέσει ένα αξιόπιστο εργαλείο μέσα σε ένα βιώσιμο επιχειρηματικό οικοσύστημα.”.

Tags: TBIThe Business Insurance
np-car-468x60px-new-1-1jpg

Related Posts

Διαλειτουργικό σύστημα θα “ελέγχει” τα ασφαλισμένα κτίρια και οχήματα για φυσικές καταστροφές
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Διαλειτουργικό σύστημα θα “ελέγχει” τα ασφαλισμένα κτίρια και οχήματα για φυσικές καταστροφές

by Βίκυ Γερασίμου
Jan 22, 2026
Ηλίας Τσολάκης
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η ενότητα θεμέλιος λίθος για τη διαμεσολάβηση

by Insurancedaily editorial team
Jan 22, 2026
Χαμένοι – κερδισμένοι στα κανάλια διανομής
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Χαμένοι – κερδισμένοι στα κανάλια διανομής

by Insurancedaily editorial team
Jan 21, 2026
Εκδήλωση ενημέρωσης για την “Μείωση Προμηθειών” στο ΤΙΤΑΝΙΑ 26/1
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Εκδήλωση ενημέρωσης για την “Μείωση Προμηθειών” στο ΤΙΤΑΝΙΑ 26/1

by Βίκυ Γερασίμου
Jan 21, 2026
ENFIA asfalismenes katoikies insurancedaily
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ασφαλισμένες κατοικίες: Οδηγίες για έως και 20% μείωση στον ΕΝΦΙΑ

by Insurancedaily editorial team
Jan 20, 2026 - Updated on Jan 21, 2026
Νέο ΔΣ στην ΠΟΑΔ με επανεκλογή του Η. Τσολάκη
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Νέο ΔΣ στην ΠΟΑΔ με επανεκλογή του Η. Τσολάκη

by Insurancedaily editorial team
Jan 20, 2026
Τ. Θεοδωρικάκος: Αυστηρός έλεγχος για μονομερή αλλαγή στον τρόπο αποζημίωσης ασφαλίσεων
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Συμφωνία για αυξήσεις ασφαλίστρων έως 7% στα ισόβια προγράμματα υγείας

by Insurancedaily editorial team
Jan 20, 2026
Περί υποχρεωτικότητας στην ασφάλιση επιχειρήσεων
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Να υπάρξει ένα σύστημα πρωτοκόλλων ανάμεσα σε ασφαλιστικές – ιδιωτικά νοσοκομεία

by Insurancedaily editorial team
Jan 20, 2026
Έως τις 14 Φλεβάρη η αίτηση για την έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Έως τις 14 Φλεβάρη η αίτηση για την έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ

by Insurancedaily editorial team
Jan 19, 2026

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

ydrogios-insurancehome-insurancegif
300x250-banner4-all-safegif
300x250gif
9th-insurtech-conference-2026banners300-x-250jpg

TOP#5 Insurancedaily

  • Καθήκοντα Γενικού Διευθυντή αναλαμβάνει ο κ. Σταύρος Καραγρηγορίου

    Καθήκοντα Γενικού Διευθυντή αναλαμβάνει ο κ. Σταύρος Καραγρηγορίου

    113 shares
    Share 45 Tweet 28
  • Υποχρεωτική η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στις ασφαλιστικές – Τι προβλέπει για τους μισθούς

    108 shares
    Share 43 Tweet 27
  • 5 ασφαλιστικές στη λίστα με τις 500 πιο κερδοφόρες εταιρείες

    95 shares
    Share 38 Tweet 24
  • Η εξέλιξη της Mega Brokers: Νέες αγορές, νέοι στόχοι, νέα δυναμική

    88 shares
    Share 35 Tweet 22
Εγγραφή στο Newsletter

+12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

Facebook Instagram Youtube
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
© MORAX MEDIA Α.Ε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

  • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
  • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
  • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
  • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
  • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
  • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
  • Email: [email protected], Tηλ: +30 210 9594121

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ

© 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ