Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Οι δέκα κορυφαίες σε αξία ασφαλιστικές εξαγορές


Το 2015 αποτέλεσε το έτος των μεγάλων συμφωνιών στην ασφαλιστική αγορά διεθνώς με τις εξαγορές και τις συγχωνεύσεις να ξεπερνούν τα 111 δις δολάρια και τις πρώτες 10 – από άποψη μεγέθους- να συγκεντρώνουν το 67% της συνολικής αξίας των συμφωνιών.

Σύμφωνα με έκθεση της EY συνολικά τα ασφαλιστικά deals που αφορούσαν μεταβιβάσεις και εξαγορές αυξήθηκαν κατά 73% σε αξία σε σχέση με το 2014 και κατά 174% σε μέση αξία, ενώ πέντε από τις συμφωνίες που έγιναν ξεπέρασαν τα πέντε δις δολάρια.

EY-merger

Πηγή: EY

Στην Ευρώπη η εικόνα είναι διαφορετική καθώς αν και παγκοσμίως η τάση είναι η αξία των συναλλαγών από εξαγορές να αυξάνεται στην γηραιά ήπειρο η τάση ήταν καθοδική και το γεγονός αυτό αποδίδεται και στην εφαρμογή της Solvency. Ειδικότερα το 2015 Y_1οι συμφωνίες που γίνονται στην Ευρώπη αποτελούν μόλις το 14% της συνολικής αξίας ανά τον κόσμο, όταν το 2014 αντιστοιχούσαν στο 40% και το 2013 στο 37%. Όπως αναφέρει μάλιστα στην έκθεσή της η EY  είναι πιθανό η συγκράτηση αυτή να οδηγήσει σε αύξηση συνολικά το 2016.  Το 2015 στην Ευρώπη έγιναν 144 συμφωνίες συνολικής αξίας 15,1 δις. Δολαρίων.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 − 2 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Οι δέκα κορυφαίες σε αξία ασφαλιστικές εξαγορές! https://www.insurancedaily.gr/i-deka-koryfees-se-axia-asfalistikes-exagores/