Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η Εθνική Ασφαλιστική επιταχύνει το ρυθμό της Αγοράς


Την περασμένη Τρίτη 25 Ιουνίου, η Εθνική Ασφαλιστική, η Εταιρεία με τα 128 χρόνια Ιστορίας στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά, επιβράβευσε για τα παραγωγικά τους αποτελέσματα τους κορυφαίους συνεργάτες της από το αποκλειστικό της δίκτυο (agency) με στοιχεία του 2018. 

Του Νίκου Μωράκη

Στον ανακαινισμένο χώρο εκδηλώσεων του Golf Γλυφάδας (golf prive), παρευρέθηκαν συνεργάτες της Εταιρείας από όλη την Ελλάδα (περίπου 1.000 άτομα) όπου μαζί με το διοικητικό προσωπικό, τον Πρόεδρο κ. Σαρδελή, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Κωνσταντά αλλά και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της θυγατρικής της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Κύπρο κ. Ελευθέριο Βασιλείου και τους συνεργάτες του, δημοσιογράφους και στελέχη ιδιωτικών νοσηλευτηρίων και διαγνωστικών κέντρων χειροκρότησαν και τίμησαν τους κορυφαίους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές.

Ο διεθνούς φήμης τυμπανιστής, Πέτρος Κούρτης

Το θέμα της φετινής εκδήλωσης;  Ο ρυθμός! 

Ένας ρυθμός που υπήρχε καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς. Από το εντυπωσιακό opening του τυμπανιστή Πέτρου Κούρτη (ο Πέτρος Κούρτης συμμετείχε στην τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων), την ομιλία της επιστήμονα Μαρίας Γαζούλη (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μοριακής Βιολογίας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ), τις βραβεύσεις και το μουσικό closing που επιμελήθηκε η Πέννυ Μπαλτατζή.   

Ομιλίες

Τη βραδιά των βραβεύσεων άνοιξε με την ομιλία του ο Πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής Χριστόφορος Σαρδελής ο οποίος με την ειλικρίνεια που τον διακρίνει μίλησε για:

  • την «ιστορία» με την πώληση της Εταιρείας,
  • την τεχνολογία στην Ασφαλιστική Αγορά,
  • την αγορά των επιτοκίων και πώς επηρεάζουν τις ασφαλιστικές εταιρείες,
  • τα PRIIPs,
  • αλλά και για τις νέες ανάγκες του κόσμου που σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν τις εξυπηρετούν σε ικανοποιητικό επίπεδο.
Ο Πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής Χριστόφορος Σαρδελής

Για το θέμα «πώλησης» της Εθνικής Ασφαλιστικής ο κ. Σαρδελής είπε ότι, ναι, είναι σε εξέλιξη, αλλά δεν θα πρέπει να επηρεάζει και δεν επηρεάζει τον εσωτερικό ρυθμό της Εταιρείας και δη του δικτύου πωλήσεων που λειτουργεί παράλληλα. Μιας εταιρείας που έχει το πιο αναγνωρίσιμο και ιστορικό λογότυπο και όνομα στην Ασφαλιστική Αγορά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η Εταιρεία και οι συνεργάτες της είναι «άτρωτοι». Οι εποχές αλλάζουν και αν η προσαρμογή στα νέα δεδομένα δεν «τρέχει με την ίδια ταχύτητα» με αυτή του ανταγωνισμού τότε τίποτα δεν εγγυάται τη θέση της στην αγορά. «Ο ρυθμός της Εθνικής Ασφαλιστικής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαρδελής, «πρέπει να συμβαδίζει με αυτού του Ανταγωνισμού και τα έργα και η δουλειά μας είναι αυτά που μπορούν να αποδείξουν την πρωτοκαθεδρία μας».   

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής, Σταύρος Κωνσταντάς.

Εξίσου ουσιαστική και “to the point” ήταν και η ομιλία του Διευθύνοντα Συμβούλου κ. Σταύρου Κωνσταντά που ξεκίνησε λέγοντας μια φράση του Michael Jordan:

«Το ταλέντο νικάει αγώνες αλλά η ομαδική δουλειά και οι έξυπνες κινήσεις, νικούν πρωταθλήματα».  

Ο κ. Κωνσταντάς εξήρε το έργο του πιο σημαντικού και με διαφορά, δικτύου διαμεσολάβησης της Εταιρείας, που όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «δεν προσφέρουν απλά πρόσκαιρες νίκες στην Εθνική, αλλά την διατηρούν σταθερά στο βάθρο του πρωταθλητή». Το δίκτυο που βάζει όλο και πιο ψηλά τον πήχη, διατηρεί την ποιότητα των υπηρεσιών στο επίπεδο που οι Ασφαλισμένοι παραμένουν πιστοί στην επιλογή τους και που παραμένει ανταγωνιστικό στο ρυθμό που φέρνει επιτυχίες.   

Ο κ. Κωνσταντάς συνέχισε την ομιλία του αναφερόμενος στην ανθρωποκεντρικότητα της Εταιρείας. Στην πάγια στρατηγική που ακολουθεί όλα τα χρόνια λειτουργίας της μακριά από καιροσκοπισμούς με μοναδικό στόχο η Εθνική Ασφαλιστική να συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς. Για το 2018 η κερδοφορία της Εταιρείας σημειώθηκε στα 63 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 43 εκατ. είναι λειτουργικά κέρδη, ενώ η αύξηση παραγωγής που σημειώνεται σε όλους τους κλάδους το πρώτο πεντάμηνο του 2019 είναι της τάξεως του 12.4% με τον κλάδο Ζωής & Υγείας να σημειώνει ρεκόρ ανάπτυξης που ανέρχεται στο 23%. Ένας σημαντικός παράγοντας, αρωγός στην επίτευξη αυτών των μεγεθών το προσωπικό της Εταιρείας το οποίο αποτελείται από στελέχη με μοναδική εμπειρία και τεχνογνωσία. 

Μια εταιρεία που έχει την εμπειρία, τα δίκτυα και τους ανθρώπους για να παραμείνει ηγέτιδα δύναμη και στο μετασχηματισμό και στη συνδιαμόρφωση αλλά και στην ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης σε όλους τους κλάδους στη χώρα μας. Ένα όνομα συνώνυμο της αξιοπιστίας και της φερεγγυότητας. Μια εταιρεία υπόδειγμα που την εμπιστεύονται 1.000.000 πιστοί ασφαλισμένοι. 

Βραβεύσεις  

Στη μνήμη της Μαρίας Ξουρή, Συντονίστριας Αναπληρώτριας Γραφείων Πωλήσεων, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή η Εταιρεία κάλεσε on stage τους συνεργάτες της προκειμένου να τους παραδώσει τιμητικό βραβείο για την προσφορά της στο επάγγελμα.

Παράλληλα, η διοίκηση της Εταιρείας θέλησε να τιμήσει φέτος δυο επιθεωρητές πωλήσεων με πολλά «χιλιόμετρα» στην πλάτη τους. Δύο managers με μεγάλη συνεισφορά στο αποκλειστικό δίκτυο πωλήσεων. Τους κ. Δημήτρη Κελεσίδη & Παναγιώτη Γλεντή.   

Κορυφαίοι Επιθεωρητές στον κλάδο Ζωής αναδείχθηκαν οι Γιώργος Φουφόπουλος (1ος), Χρήστος Χρυσολόγου (2ος) & Παναγιώτης Γλεντής (3ος) ενώ στους γενικούς κλάδους οι Παναγιώτης Γλεντής (1ος), Παναγιώτης Αρμπουνιώτης (2ος) & Γιώργος Φουφόπουλος (3ος). 

Συνολικά η εταιρεία τίμησε περίπου 100 συνεργάτες της από όλες τις βαθμίδες της διαμεσολάβησης με βάση ποσοτικά & ποιοτικά χαρακτηριστικά ενώ ανακοίνωσε και τους νέους διαγωνισμούς πωλήσεων με έπαθλο τους προορισμούς σε Κεφαλονιά & Βιετνάμ

Η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μοριακής Βιολογίας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Μαρία Γαζούλη

Συμπέρασμα από τον Συντάκτη

Η Εθνική Ασφαλιστική. Η μεγαλύτερη Ασφαλιστική Εταιρεία της χώρας, με 128 χρόνια ιστορίας, συνεργάτες και Ασφαλισμένους κυριολεκτικά σε κάθε γωνία της Ελλάδας και 1.000.000 πελάτες είναι η εταιρεία που δίνει «ρυθμό» στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά. Ένας πραγματικός leader που βάλλεται από παντού λόγω του όγκου της και της διείσδυσης που έχει στο ελληνικό επιχειρείν – χωρίς αυτό να την επηρεάζει άμεσα στα παραγωγικά της αποτελέσματα – και που χωρίς αμφιβολία το μέλλον της είναι αυτό που θα διαμορφώσει και το μέλλον της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × four =

To Top