Insurance Awards ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΩΡΑΚΗΣ

Η Interamerican βραβεύτηκε για την πρωτοπορία της στην ΕΚΕ στα Insurance Awards 2019


Για τη συμβολή της στην επιχειρηματική υπευθυνότητα με το βραβείο “Πληρέστερη Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Ασφαλιστική Αγορά” διακρίθηκε στα Insurance Awards 2019 η Interamerican.

Η ενσωμάτωση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην κουλτούρα και την πρακτική της Εταιρείας, η δομημένη οργάνωσή της και η συνεχής εξειδίκευση στην άσκησή της ωφελεί πολλαπλά την κοινωνία και τους εργαζόμενους.

Ταυτόχρονα τo μοντέλο της επιχειρηματικής υπευθυνότητας που έχει σχεδιάσει και εξελίξει σε βάθος ετών η Interamerican αποτελεί πρότυπο για την ασφαλιστική βιομηχανία και αποτυπώνεται από το 2008 μέχρι σήμερα στην Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης που δημοσιεύει.

Η διαφοροποίηση της εταιρείας στην ΕΚΕ έγκειται στην εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδιασμού και την υλοποίηση πρακτικών που έχουν το μέγιστο δυνατό όφελος για το κοινωνικό σύνολο, τη στιγμή που στην πλειονότητά της η ασφαλιστική αγορά στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να κάνει τα πρώτα στρατηγικά της βήματα στην επιχειρηματική υπευθυνότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Όπως εξηγεί ο κ. Γιάννης Ρούντος, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων του Ομίλου Interamerican, “για την ελληνική ασφαλιστική αγορά, ο εν λόγω τομέας είναι, ίσως, ο μοναδικός με τόσο ευδιάκριτη την πρωτοπορία της εταιρείας, τόσο όσον αφορά στον χρόνο ωρίμανσης όσο και σε εύρος πρακτικής έκφρασης. Μόλις κατά τα τελευταία χρόνια ορισμένες εταιρείες της ασφαλιστικής αγοράς παρουσιάζουν δείγματα ενδιαφέροντος για την αναγκαιότητα μιας στρατηγικά ενσωματωμένης, με επιχειρησιακό σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης. Πέραν αυτών των λίγων εταιρειών, τη θέση τους στον προθάλαμο εισαγωγής στις έννοιες του responsibility και sustainability διεκδικούν κάποια πρωτόλεια “προγραμμάτων ΕΚΕ” , ως περιστασιακές και αποσπασματικές ενέργειες ή ως παραφυάδες της περιοχής του «ολοκληρωτικού» marketing, που είναι πάντα έτοιμο να οικειοποιηθεί με τη λογική των δικών του εμπορικών “μέτρων” και την εταιρική υπευθυνότητα. Ταυτόχρονα και πολύ περισσότερο, λείπουν απελπιστικά στην ασφαλιστική αγορά οι απολογιστικές Εκθέσεις”.

Η πολιτική της Εταιρείας έχει χαραχτεί βάσει των Αρχών του Οικουμενικού Συμφώνου (Global Compact) και των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., των αποφάσεων των Διεθνών Κέντρων για την Κλιματική Αλλαγή, των Διακηρύξεων και Πρωτοβουλιών Διεθνών Φορέων.

Η διάκριση της Interamerican στα Insurance Awards Φίλιππος Μωράκης 2019 στις 12 Ιουνίου από την Morax Media SA και το Ασφαλιστικό Marketing είναι απόρροια της πορείας, της πρωτοπορίας και της διαφοροποίησης της στην ΕΚΕ. To βραβείο απένειμε στον κ. Ρούντο, ο Πλάτων Τσούλος, Διευθυντής Σύνταξης της Nαυτεμπορικής και Σύμβουλος Έκδοσης της Morax Media SA.

Κατά την παραλαβή του βραβείου για την «Πληρέστερη Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης», ο Γιάννης Ρούντος επεσήμανε ότι «η ιδιαίτερη βαρύτητα της αναγνώρισης της κοινωνικής ευθύνης, την οποία προσέδωσε στο θεσμό των Insurance Awards ο εμπνευστής τους Φίλιππος Μωράκης με το εύρος της ασφαλιστικής κουλτούρας που τον διέκρινε, αναδεικνύει με το ιδιαίτερο βραβείο εταιρικής υπευθυνότητας την κεντρική ιδέα της ασφαλιστικής αποστολής, που είναι βαθύτατα κοινωνική.

Αυτή η αποστολή εκφράζεται καθημερινά στην πράξη όχι μόνο από τις εταιρικές πολιτικές, αλλά στο επίπεδο των συμπεριφορών και της διαχείρισης και από τους Διαμεσολαβητές, που είναι οι πρεσβευτές της ιδιωτικής ασφάλισης στην ευρύτερη κοινωνία. Η κοινωνική ευθύνη, φυσικά, συνδεδεμένη καθώς είναι με τη Βιώσιμη Ανάπτυξη κάθε επιχείρησης, αποτυπώνεται πειστικά μόνο σε μια δομημένη, αποδεικτικού χαρακτήρα και πιστοποιημένη Έκθεση που ακολουθεί τα βέλτιστα, πλέον εξελιγμένα και αξιόπιστα διεθνή πρότυπα λογοδοσίας, όπως είναι τα Global Reporting Initiative Standards.

Με αυτό την κοινή παραδοχή και δεδομένου ότι το περιεχόμενο ενός απολογισμού στοιχειοθετείται από τη στρατηγική ενσωμάτωση και ανάλυση ουσιαστικότητας των θεμάτων, το έργο και τους δείκτες επίδοσης -δεν συντάσσεται σοβαρός απολογισμός χωρίς αυτά-,  η Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης της INTERAMERICAN, που βραβεύεται σταθερά στον θεσμό εδώ και δέκα χρόνια, αποτελεί ένα υπόδειγμα για την ασφαλιστική αγορά. Άλλωστε, στον μακρύ δρόμο της Βιώσιμης Ανάπτυξης είναι ρεαλιστικά συνετό όλοι να μαθαίνουμε από όλους και στην εταιρεία μας, με μεθοδικότητα και συνέχεια, συμμετέχουμε στο παγκόσμιο και τοπικό περιβάλλον των προβληματισμών, πρωτοβουλιών και εξελίξεων για μια υγιή επιχειρηματικότητα με συνεισφορά στην κοινωνία, το περιβάλλον και την οικονομία».  


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × 3 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Η Interamerican βραβεύτηκε για την πρωτοπορία της στην ΕΚΕ στα Insurance Awards 2019! https://www.insurancedaily.gr/i-interamerican-vraveytike-gia-tin-protoporia-tis/