
Τον δικό της ασφαλιστικό δείκτη σκοπεύει να δημιουργήσει στα μέσα του 2016 η αγορά των Lloyd’s του Λονδίνου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Τετάρτη στην ιστοσελίδα της, ανοίγοντας το δρόμο για την προσέλκυση κεφαλαίων από τις διεθνείς αγορές.
Ο δείκτης, θα βασίζεται σε λεπτομερή στοιχεία για τις επιδόσεις της αγοράς και θα παρέχει σε πράκτορες, μεσίτες και άλλους διαμεσολαβητές νέες επιλογές για τη διαχείριση κινδύνων, ενώ θα διαμορφώσει τη βάση για προϊόντα που θα συνδέονται με τον δείκτη τα οποία θα μπορούσαν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των ευρύτερων κεφαλαιαγορών.
Η Lloyd’s προτίθεται μέσα στους επόμενους μήνες θα προχωρήσει σε διαβούλευση τόσο με παράγοντες και στελέχη της αγοράς όσο και με τις ρυθμιστικές Αρχές για να σταθμίσει όλα τα ζητήματα που αφορούν στην λειτουργία ενός τέτοιου δείκτη.
Ο πρόεδρος των Lloyd’s, John Nelson δήλωσε:
«Πρόκειται για μία συναρπαστική και καινοτόμο εξέλιξη για τους Lloyd’s. Η συνέχεια της επιτυχία μας εξαρτάται από το να μπορούμε να αναπτύσσουμε τα εργαλεία που χρειάζεται η αγορά και να αντικατοπτρίζουμε το περιβάλλον στο οποίο λειτουργούμε. Πιστεύω ότι η συγκεκριμένη πρόταση είναι προς όφελος τόσο των μελών των Lloyd’s όσο και των υπόλοιπων μερών του κλάδου, καθώς συμπλέει με την εξελισσόμενη ασφαλιστική αγορά και τις νέες πηγές κεφαλαίου που είναι σήμερα διαθέσιμες. Ανυπομονούμε να ακούσουμε τις απόψεις της αγοράς».
Σχόλια

3P Insurance: Στα 59,1 εκατ. ευρώ η παραγωγή – Στόχος τα 67,5 εκατ. το 2026
Γιατί η Εθνική Ασφαλιστική θα γίνει περισσότερο ανταγωνιστική στις ασφαλίσεις υγείας
Γ. Σαμολαδάς: Τι πρέπει να κάνουν όσοι είχαν εμπορεύματα στο BLUE CARRIER 2
Το μέλλον της ασφάλισης ανήκει στον συνδυασμό τεχνολογίας και ανθρώπινης αξίας
Έκλεισε το deal για το Ιασώ
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Με 20% στο μ/κ στην Generali Ελλάδος η Intesa Sanpaolo SpA

Η Allianz Official Insurance Partner της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Ανεβάζει ταχύτητα με τέσσερις στόχους το Επικουρικό Κεφάλαιο

Εργαλεία ΑΙ στις αποζημιώσεις για ψυχική οδύνη και ηθική βλάβη αναζητούν οι ασφαλιστικές

Credia Bank: Έκτακτη ΓΣ για τη συγχώνευση με την Ευρώπη

Ψηφιακή κάρτα σε ασφαλιστικές, πράκτορες και μεσίτες: Τι ισχύει με τη νέα εγκύκλιο

Ersin Pak: «Ας αφήσουμε πίσω το παρελθόν και ας κοιτάξουμε μπροστά»


















