Ασφάλιση Υγείας Ειδήσεις & Νέα

Ι. Μαρκάς – Interamerican: Έχουμε 800.000 εγγεγραμμένα ασφάλιστρα υγείας στον Βόλο


Στην αξία των ασφαλίσεων υγείας και τις προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου αναφέρεται ο κ. Ιωάννης Μαρκάς, Agency Manager της Interamerican στη Μαγνησία. Όπως αναφέρει το γραφείο του έχει 800.000 εγγεγραμμένα ασφάλιστρα σε συμβόλαια υγείας, 700.000 σε ασφάλιστρα ζωής και ένα εκατ. σε επενδυτικά – αποταμιευτικά προγράμματα. Ο κ. Μαρκάς μιλά επίσης στο ID για την επαγγελματική του πορεία, τη σχέση του με την Interamerican και την σημασία της εισόδου νέων επαγγελματιών στο χώρο.  

Ανήκετε στο agency μίας μεγάλης εταιρείας. Οι πελάτες σας ή οι εν δυνάμει πελάτες σας γνωρίζουν την αξιοπιστία και το κύρος της Interamerican;

Το όνομα της Interamerican είναι ταυτόσημο με την ιδέα της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα. Στην συνείδηση των Ελλήνων η Interamerican μέσα από την δραστηριοποίηση της στην εγχώρια αγορά είναι πλέον συνυφασμένη με τις έννοιες της αξιοπιστίας και του κύρους. Η εταιρεία ανήκει στον Όμιλο ACHMEA, έναν κορυφαίο διεθνή ασφαλιστικό Όμιλο με έδρα την Ολλανδία.  Μέτοχοι του Ομίλου ACHMEA είναι η ACHMEA, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία υγείας της Ολλανδίας και η Rabobank μία από τις καλύτερες και ασφαλέστερες τράπεζες του κόσμου.

Η εταιρεία ανέκαθεν ήταν μεταξύ των κορυφαίων ασφαλιστικών εταιρειών στην Ελλάδα. Για πολλούς λόγους. Οι υψηλές αποζημιώσεις που καταβάλλει κάθε χρόνο στους ασφαλισμένους της, η συνεχής βελτίωση των παροχών και των προϊόντων της, καθώς και η επένδυση στην εκπαίδευση των συνεργατών της είναι μια ακόμη απόδειξη του επαγγελματισμού της Interamerican.

Οι ασφαλισμένοι μας γνωρίζουν ότι τα προϊόντα της Interamerican είναι σύγχρονα, ευέλικτα και προσιτά καθώς και ότι οι συνεργάτες μας είναι καταρτισμένοι και έχουν επαγγελματική ηθική.

Πόσα χρόνια διατηρεί η Inrteramerican γραφείο στο νομό σας; Εσείς από πότε συνεργάζεστε με την εταιρεία; Μιλήστε μας λίγο για την πορεία σας.

Η Interamerican δραστηριοποιειται στο νομό μας από το 1975 με τρία γραφεία. Η δική μου ενασχόληση με το χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 1988. Εκείνη την εποχή εργαζόμουν ως εξωτερικός πωλητής σε μια εταιρεία. Ανέκαθεν πίστευα στην αξία της ιδιωτικής ασφάλισης αν και παλαιότερα δεμ ήταν τόσο επιτακτική η ανάγκη της. Γι αυτό το λογο και ειχα κανει συμβόλαιο ζωής στην INTERAMERICAN το 1985. Πηγαίνοντας ένα πρωί να πληρώσω τα ασφάλιστρα μου ρώτησα “Πώς μπορεί να γίνει κάποιος ασφαλιστής;” Αποφάσισα να ασχοληθώ με τις ασφάλειες και “μπήκα” στην οικογένεια της Interamerican. Έως και το 1997 είχα την ιδιότητα του ασφαλιστικού συμβούλου, επειδή όμως ήθελα να μοιραστώ με συναδέλφους την πίστη, την αγάπη και τις ιδέες μου για το θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης, το 1997 ξεκίνησα να εργάζομαι και ως ως συντονιστης του γραφείου πωλήσεων του Βόλου και μέχρι σήμερα διατηρώ αυτή μου την ιδιότητα. Από την αρχή ενθουσιάστηκα από τις δυνατότητες που μου παρείχε η εργασία μου με τη βοήθεια της Interamerican.

markas_sosto_2Πάντα πίστευα πως δεν ασκούμε απλά ένα επάγγελμα άλλα επιτελούμε κοινωνικό έργο. Η δουλειά αυτή μου έδωσε την δυνατότητα να επικοινωνώ με τους ανθρώπους και να τους προσφέρω πολύτιμες υπηρεσίες για τους ίδιους αλλά και τις οικογένειες τους. Στην ουσία η ιδιωτική ασφάλιση δίνει στους συνανθρώπους μας τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν κάθε απρόβλεπτη κατάσταση με αμεσότητα και αξιοπρέπεια. Το γραφείο μας σήμερα αποτελείται από 20 επαγγελματίες συνεργάτες που οι περισσότεροι έχουν μακροχρόνια ασφαλιστική εμπειρία.

Το συγκεκριμένο γραφείο στρατολογεί νέους ασφαλιστές;

Στρατολογούμε νέους συνεργάτες καθώς πιστεύουμε ότι παίζουν καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη. Είναι το ΄’νέο αίμα’’ που θα “παρασύρει” και μας τους πιο παλιούς. Η Interamerican σήμερα εφαρμόζει το genesis, ένα πρόγραμμα που παρέχει τη δυνατότητα στους νέους που προσλαμβάνει να ενταχθούν στο επάγγελμα μας, διαθέτοντας τους τα απαραίτητα εργαλεία όπως υποδομές, προωθημένη ψηφιακή τεχνολογία, εκπαίδευση και ασφαλιστική τεχνογνωσία. Όλα αυτά γίνονται γνωστά στο νέο συνεργάτη μεσώ του unit manager του γραφείου μας ο οποίος τον εντάσσει στην ομάδα του, τον εκπαιδεύει και αφοί περάσει με επιτυχία της εξετάσεις πιστοποίησης ξεκινά να εργάζεται.

Το σημαντικότερο από όλα όμως δεν είναι ούτε η πιστοποίηση του ούτε η γνώση του – που είναι αναγκαία- αλλά η χημεία του με την ομάδα και η υιοθέτηση κοινής κουλτούρας. με την ομάδα και την νοοτροπία της. Επίσης πρέπει να πιστέψει και να αγαπήσει αυτό που καλείται να κάνει.

Μιλήστε μας για το χαρτοφυλάκιο του γραφείου σας. Αποτελείται περισσότερο από ομαδικά συμβόλαια, αποταμιευτικά συμβόλαια, συμβόλαια υγείας ή ένα κράμα όλων των παραπάνω;

Στο χαρτοφυλάκιο μας περιλαμβάνονται όλες οι ασφαλίσεις με τα συμβόλαια ζωής και υγείας να έχουν “προβάδισμα”. Ειδικά τα τελευταία χρόνια με την έλευση της κρίσης έχει καταγραφεί αύξηση στα ατομικά συμβόλαια υγείας και τα ομαδικά ασφαλιστήρια. Ειδικότερα τα εγγεραμμένα ασφάλιστρα στην υγεία ανέρχονται σε 800.000 ευρώ, σε 700. 000 τα ασφάλιστρα ζωής και 1.000.000 τα επενδυτικά και αποταμιευτικά προϊόντα.

Το αυτοκίνητο τι ποσοστό καταλαμβάνει στο χαρτοφυλάκιο σας;

Το υποκατάστημα μας ασχολείται όπως σας προανέφερα κυρίως με προϊόντα ζωής και υγείας. Το αυτοκίνητο καταλαμβάνει το 20% του συνολικού χαρτοφυλακίου μας. Στόχος μας είναι να ασφαλίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα από τα αυτοκίνητα των ήδη πελατών μας για να έχουν και σ αυτόν τον τομέα τη δίκη μας εξυπηρέτηση.

Ποια είναι η κατάσταση της αγοράς στην οποία δραστηριοποιείστε υπάρχουν ευκαιρίες ανάπτυξης;

Η πραγματικότητα σήμερα είναι σκληρή: Το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών μειώνεται συνεχώς και παράλληλα αυξάνονται οι υποχρεώσεις τους σε φόρους και εισφορές. Η κατάσταση αυτή όμως δημιουργεί και τεράστιες ευκαιρίες στην ασφαλιστική αγορά. Τα περιθώρια ανάπτυξης στη χώρα μας είναι αναμφίβολα μεγάλα. σκεφτείτε ότι στην Ευρώπη η μέση κατά κεφαλή δαπάνη στην ασφάλιση υγείας φτάνει τα 207 ευρω, όταν στην Ελλάδα δεν ξεπερνά τα 50 ευρώ.

Επίσης ο Έλληνας ξοδεύει σήμερα το 8% της καταναλωτικής του δαπάνης στην υγεία ενώ αντίστοιχα στην Ευρώπη το ποσοστό αυτό είναι 4%. Αυτό σημαίνει ότι δίνει απευθείας χρήματα για υπηρεσίες υγείας και γιατρούς και δεν αγοράζει τις παροχές αυτές μέσω ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Αυτό δεν γίνεται συνειδητά και για αυτό απαραίτητη προϋπόθεση είναι όλα τα παραπάνω να τα επικοινωνήσουμε με τους πελάτες μας. Και σε αυτό το σημείο έγκειται η δική μας συμβολή και ευθύνη. Πρέπει όλοι να συμβάλλουμε στην ενημέρωση των συμπολιτών μας όσον άφορα τις υπηρεσίες που προσφέρουμε ειδικά στον τομέα της υγείας και πως μπορούμε να λειτουργήσουμε συμπληρωματικά στη δημοσιά ασφάλιση. Με αυτό τον τρόπο θα έλεγα πως επιτελούμε κοινωνικό έργο προς τους συνανθρώπους μας. Πέρα από τον κλάδο υγείας που έχει τεράστια περιθώρια ανάπτυξης, άλλοι κλάδοι που έχουν δυναμική είναι οι ασφαλίσεις πυρός και αστικής ευθύνης. Ο κόσμος ενδιαφέρεται περισσότερο από ότι στο παρελθόν για την ασφάλιση υγείας.

Η εταιρεία και εσείς διατηρείτε καλές σχέσεις με το ΙΑΣΩ; Υπάρχουν και άλλα ιδιωτικά νοσηλευτήρια;

Το ενδιαφέρον για συμβόλαια υγείας έχει αυξηθεί πολύ και βλέπουμε πως μεγάλη μερίδα των πολιτών θεωρεί ότι η ασφάλιση είναι επιβεβλημένη. Αυτό δημιουργεί μεγαλύτερη ευθύνη σε μας να εργαστούμε πιο πολύ και πιο στοχεύουμε ώστε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας. Να τους συμβουλεύσουμε και να αναλύσουμε τις ανάγκες τους στον τομέα της υγείας δινοντας τους το κατάλληλο προϊών γι αυτούς και την οικογένεια τους. Οι σχέσεις μας με το ΙΑΣΩ είναι πάρα πολύ καλές. Η συνεργασία μας είναι ομαλη οι πελάτες μας είναι ικανοποιημένοι και απ ότι μας δηλώνουν προτιμούν να απευθυνθούν στο ΙΑΣΩ απ το να μετακινούνται σε άλλα κέντρα στην Αθήνα η τη Θεσσαλονίκη. Ιδιωτικά νοσηλευτήρια αντίστοιχα με το ΙΑΣΩ δεν έχουμε στην περιοχή μας.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − thirteen =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ι. Μαρκάς - Interamerican: Έχουμε 800.000 εγγεγραμμένα ασφάλιστρα υγείας στον Βόλο! https://www.insurancedaily.gr/i-markas-interamerican-echoume-800-000-engegrammena-asfalistra-stin-ygia/