Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η MetLife μήνυσε την Ανώτερη Ρυθμιστική Αρχή των ΗΠΑ και κέρδισε


FILE - In this April 16, 2009, file photo, the MetLife skyscraper overlooks another building in New York. MetLife has won a major legal challenge to the government’s policy for preventing another financial crisis, as a federal judge on Wednesday, March 30, 2016, tossed out its designation by regulators as a potential threat to the financial system. MetLife Inc., the largest U.S. insurance company by assets, took the government to court more than a year ago to appeal its labeling by the Financial Stability Oversight Council as “systemically important.” (AP Photo/Mark Lennihan, File)

Η ΜetLife, έδωσε έναν δύσκολο δικαστικό αγώνα εναντίον της Ρυθμιστικής Αρχής των ΗΠΑ, και πριν λίγες ημέρες ο ομοσπονδιακός δικαστής Rosemary Collyer, του Περιφερειακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ, στην Περιφέρεια της Κολούμπια που εκδίκασε την υπόθεση, ανέτρεψε τον ισχυρισμό της  Ρυθμιστικής Αρχής των ΗΠΑ πως η MetLife Inc. συνιστά απειλή για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, δίνοντας μια νίκη στην Ασφαλιστική Εταιρεία που αγωνίστηκε για να αποφύγει την επιβολή αυστηρότερων κανόνων και ελέγχων στην λειτουργία της.

Η MetLife είναι η τέταρτη εταιρεία που την υποχρέωναν να επισημανθεί ως “Σημαντικό Συστημικό Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα, ή “SIFI”, και η πρώτη ασφαλιστική εταιρεία που κατάθεσε μηνύσεις στους επικεφαλής των Ρυθμιστικών Αρχών.

Η απόφαση, δημιουργεί δεδικασμένο – αν και η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα κάνει έφεση, και η MetLife που επί έναν χρόνο αντιμάχεται τον νόμο του 2010 των Dodd-Frank για την αναμόρφωση της οικονομίας, έχει προς το παρόν αποτινάξει πιθανά υψηλότερες κεφαλαιακές  απαιτήσεις και άλλους περιορισμούς που συνόδευαν τον (από τον Δεκέμβρη του 2014) χαρακτηρισμό ως “συστημικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα”.

Η απόφαση αποτελεί πλήγμα για την κυβέρνηση Ομπάμα και τους υπερασπιστές του συγκεκριμένου νόμου, Dodd-Frank. Ο νόμος προσπάθησε να αποτρέψει την επανάληψη των διασώσεων του 2008, με τη δημιουργία ενός νέου Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας υπό την Εποπτεία του Συμβουλίου των Ρυθμιστικών Αρχών, όπου θα έχει την εξουσία να φέρει μεγάλες οικονομικές επιχειρήσεις υπό αυστηρότερη εποπτεία. 

«Διαφωνούμε έντονα με την απόφαση του δικαστηρίου”, δήλωσε ο εκπρόσωπος υπουργίου Οικονομικών Jacob Lew, ο οποίος ηγείται του εποπτικού συμβουλίου, που είναι γνωστό ως FSoC.

Ο διευθύνων σύμβουλος της MetLife, Steve Kandarian, με χαρά υποδέχθηκε νομικούς και στελέχη στο γραφείο του, την περασμένη Τετάρτη, όταν οι άνθρωποι μπήκαν κουνώντας τα χαρτιά που έδειχναν πως η εταιρεία είχε κερδίσει.

«Αισθανόμαστε, πως η σημερινή απόφαση μας δικαίωσε”. Ήταν μια νίκη για την MetLife, τους πελάτες, τους υπαλλήλους αλλά και τους μετόχους.”


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − nine =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Η MetLife μήνυσε την Ανώτερη Ρυθμιστική Αρχή των ΗΠΑ και κέρδισε! https://www.insurancedaily.gr/i-metlife-minyse-tin-anoteri-rythmistiki-archi-ton-ipa-ke-kerdise/