Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η τεχνολογία αλλάζει… για πάντα το marketing


marketingΕίναι πρωτοφανής ο αριθμός των εναλλακτικών επιλογών που δίνουν σήμερα στον επαγγελματία διαμεσολαβητή οι τεχνολογικές εφαρμογές όπως το διαδίκτυο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι έξυπνες συσκευές, τόσο σε ότι αφορά την επικοινωνία με τους πελάτες όσο και την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών.

Και μπορεί οι βασικές αρχές του μάρκετινγκ να ισχύουν ακόμη και σε αυτό το τεχνολογικά «μεταλλαγμένο» περιβάλλον, όμως υπάρχουν και νέοι κανόνες που κάθε επαγγελματίες πρέπει να ακολουθεί αν θέλει να φτάσει πιο γρήγορα στην επιτυχία.

Ακολουθούν πέντε κανόνες τους οποίους έχει επιβάλει η τεχνολογία και οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να τους ακολουθήσετε αν θέλετε να έχετε μία έξυπνη στρατηγική μάρκετινγκ, αφού η τεχνολογία έχει μεταμορφώσει όχι μόνο το μάρκετινγκ αλλά και τη δέσμευση των πελατών.

Οι καταναλωτές έχουν τον έλεγχο. Η εποχή που οι μαρκετίστες έλεγχαν το διαφημιστικό μήνυμα και το εμπορικό όνομα έχουν τελειώσει. Οι καταναλωτές όχι μόνο έχουν την ικανότητα να επιλέξουν τα μηνύματα που φτάνουν σε αυτούς σχεδόν από κάθε κανάλι προώθησης, αλλά επίσης έχουν τα δικά τους άμεσα μεγάφωνα (social media) για να επηρεάσουν την εικόνα αυτών που ασχολούνται με το μάρκετινγκ. Αυτό συνεπάγεται δύο πράγματα: 1) Οι επαγγελματίες πρέπει να κάνουν καλύτερη δουλειά από ποτέ έτσι ώστε να ανακαλύψουν τα κατάλληλα μηνύματα που τραβούν την προσοχή και 2) κάθε άνθρωπος που ασχολείται με το μάρκετινγκ χρειάζεται μία στρατηγική μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Οι καταναλωτές απαιτούν δέσμευση με τους μαρκετίστες. Οι καταναλωτές περιμένουν να έχουν σχέσεις με τις εταιρείες και θέλουν οι μαρκετίστες να τους αναγνωρίζουν και να τους εκτιμούν. Θέλουν επίσης να μοιραστούν την εμπειρία τους για την εταιρεία ή για ένα προϊόν με μία κοινότητα «ομοϊδεατών». Γι’ αυτό το λόγο τα OREO έχουν 40 εκατ. φίλους στο Facebook. Η δημιουργία και διατήρηση σχέσεων με τους καταναλωτές και η προώθηση του διαλόγου και της δέσμευσης έχουν καταστεί ζωτικής σημασίας παράγοντες για την επιτυχία στο μάρκετινγκ.

Κάθε οθόνη είναι μία πλατφόρμα μάρκετινγκ. Η τηλεόραση ήταν κάποτε η μοναδική οθόνη για την παρουσίαση διαφημιστικών μηνυμάτων. Σήμερα κάθε οθόνη, από τα τηλέφωνα και τα τάμπλετ μέχρι τους υπολογιστές και τις τηλεοράσεις και τους τεράστιους πίνακες στα γήπεδα, είναι μία πλατφόρμα προώθησης. Επιπλέον, οι οθόνες είναι παντού. Όσοι περισσότεροι άνθρωποι δεσμεύονται με τη μάρκα σας μέσω μίας οθόνης, τόσο χρειάζεται να δημιουργείτε προωθητικές καμπάνιες που λειτουργούν σε κάθε τύπο οθόνης και να χρησιμοποιείτε βίντεο στις ενέργειές σας.

Η αναζήτηση είναι το νέο shopping. Καθημερινά πραγματοποιούνται περίπου 3 δισεκατομμύρια αναζητήσεις στο google. Άσχετα με το τι πουλάτε, η Google είναι τόσο σημαντική για το πως οι άνθρωποι βρίσκουν την εταιρεία σας, που η στρατηγική Google έχει γίνει ζωτικής σημασίας συστατικό ενός πλάνου μάρκετινγκ. Το ότι ο νέος αλγόριθμος της Google δείχνει προτίμηση στις ιστοσελίδες που είναι συμβατές με κινητά στις αναζητήσεις από κινητά τονίζει το πόσο σημαντικό έχει γίνει το μάρκετινγκ σε κάθε οθόνη, σε οποιαδήποτε οθόνη.

Όλα μπορούν και πρέπει να ενοποιούνται. Λίγες είναι οι μεμονωμένες προωθητικές καμπάνιες στις μέρες μας που αξιοποιούν μόνο ένα κανάλι. Χάρη στην τεχνολογία, οι πρωτοβουλίες μάρκετινγκ μπορούν και πρέπει να ενσωματωθούν σε όλες τις πλατφόρμες.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − eleven =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Η τεχνολογία αλλάζει... για πάντα το marketing! https://www.insurancedaily.gr/i-technologia-allazi-gia-panta-to-marketing/