Αριστείδης Παπανικόλας

Η “ΑΤΕ Ασφαλιστική”, η Τεχνογνωσία της, τα Στελέχη της, οι Συνεργάτες της


ATE AsfalistikiΜε αφορμή το Δελτίο Τύπου, που εξέδωσε η «ΑΤΕ Ασφαλιστική» πριν από λίγες μέρες, σχετικά με την ανάληψη 10 μεγάλων Τεχνικών Έργων, σε πολλούς από εμάς δημιουργήθηκαν ανάμικτα συναισθήματα και μοιραία οδηγηθήκαμε σε κάποιες σκέψεις, σε συνδυασμό βέβαια με την παρούσα συγκυρία.

Η «ΑΤΕ Ασφαλιστική» ή καλύτερα η γνωστή και οικεία σε όλο τον ελληνικό πληθυσμό “Αγροτική Ασφαλιστική”, έχει συσσωρευμένη τεράστια τεχνογνωσία, ειδικά σε κλάδους όπως αυτοί των Τεχνικών Ασφαλίσεων, της Φωτιάς, των Μεταφορών και βέβαια των Αγροτικών Ασφαλίσεων. Μια τεχνογνωσία που δεν περιορίζεται στις θεωρητικές προσεγγίσεις, αλλά χτίστηκε με πολύ δουλειά σε δύο ανεξάρτητους και αλληλοσυμπληρούμενους τομείς. Από τη μια, από την καθημερινή επαφή και τριβή της με τον πρωτογενή τομέα όλης της ελληνικής επικράτειας και την ασφαλιστική διαχείρισή του τα τελευταία 30 χρόνια και από την άλλη, από την ενεργό συμμετοχή της τα τελευταία 15 χρόνια σε όλα τα μεγάλα τεχνικά έργα που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μας, από το Αεροδρόμιο και την Αττική οδό, μέχρι το Μετρό και τα ολυμπιακά έργα.

Η Αγροτική Ασφαλιστική δημιουργήθηκε, μεγάλωσε και εξειδικεύθηκε, σε άψογη συνεργασία πάντοτε των Συνεργατών της με το Στελεχιακό της δυναμικό και με τη μακροχρόνια και αμοιβαίως επωφελή στήριξη των αντασφαλιστών της. Και στους δύσκολους αυτούς τομείς που προαναφέραμε, οι Συνεργάτες της πρωτοστάτησαν και πάλι. Σε ό,τι αφορά στον αγροτικό τομέα, Συνεργάτες της ήταν οι τόσο συκοφαντημένες και αδικημένες από τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία συνεταιριστικές οργανώσεις. Δυστυχώς, οι περιπτώσεις των «συνεταιριστικών σκανδάλων» που με έμφαση προβλήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια (τυχαία άραγε;), κατέστρεψαν στα μάτια της κοινωνίας μια υγιέστατη και κοινωνικά δίκαιη ιδέα, τη συνεταιριστική ιδέα. Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο τομέα, στα εκτός αγροτικής οικονομίας τεχνικά έργα, συγκεκριμένοι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές συνέβαλαν με επαγγελματισμό, συνέπεια και σταθερότητα στη δημιουργία της «περιουσίας» αυτής.

Η Αγροτική Ασφαλιστική πληρώνει σήμερα το λογαριασμό κάποιων άλλων. Η επικείμενη πώλησή της αποτελεί αναγκαία κίνηση, λόγω εξωγενών παραμέτρων και δεδομένων και καμία σχέση δεν έχει με την ασφαλιστική της πορεία. Στη συγκυρία που βιώνουμε, η αποτίμηση σε χρήμα της τεράστιας τεχνογνωσίας και των ανθρώπων της, μοιάζει με περιττή πολυτέλεια. Προέχουν οι εθελούσιες έξοδοι… Το ίδιο περιττή πολυτέλεια μοιάζει και η αποτίμηση της ανθρώπινης διάστασης που πάντα είχε η Αγροτική Ασφαλιστική στη συμπεριφορά της. Ας ελπίσουμε ότι ο νέος ιδιοκτήτης, όποιος κι αν είναι, θα γνωρίζει και θα συμμερίζεται όλα αυτά (και πολλά περισσότερα που στην πορεία θα αναδειχθούν) και δεν θα θελήσει να ισοπεδώσει ή να εξαφανίσει την κουλτούρα αυτή, που πάντα κοσμούσε την αγορά μας.

Ίσως κάποιοι να θυμηθούν και «κακές στιγμές» ή να διαφωνήσουν, μιλώντας για ωραιοποίηση της κατάστασης. Μπορεί και να έχουν δίκιο, αλλά πιστεύω ειλικρινά ότι κάνουν λάθος. Κάποιοι άλλοι, μπορεί να υπερασπιστούν τις δικές τους εταιρείες ή/και αντίστοιχες πορείες. Καμία αντίρρηση, αλλά αυτό δεν αλλάζει την πορεία και την ιστορία της Αγροτικής Ασφαλιστικής.

Το Δελτίο Τύπου της εταιρείας έχει ως εξής:

Την ασφάλιση 10 Μεγάλων Τεχνικών Έργων ύψους 1 δισ. ευρώ ανέλαβε η «ΑΤΕ Ασφαλιστική».

Την ασφαλιστική κάλυψη 10 μεγάλων Τεχνικών Έργων ανέλαβε η «ΑΤΕ Ασφαλιστική» τους τελευταίους δύο μήνες. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανέλαβε την ασφαλιστική κάλυψη με συμβόλαια Κατά Παντός Κινδύνου, Αστικής και Εργοδοτικής Αστικής Ευθύνης, των μεγαλύτερων τεχνικών έργων που γίνονται στη χώρα μας και αφορούν την επέκταση του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά, το Αεροδρόμιο Χανίων, τη νέα σιδηροδρομική γραμμή Ροδοδάφνης – Ψαθόπυργου με τη σήραγγα Παναγοπούλας, την Περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, την Περιφερειακή Οδό Κατερίνης και τη Β’ Λειτουργική φάση των Σιδηροδρομικών εγκαταστάσεων στο Θριάσιο Πεδίο και το Σταθμό Ζεφυρίου.

Η «ΑΤΕ Ασφαλιστική» ασφαλίζει τα περισσότερα από τα πιο πάνω έργα είτε έχοντας την αποκλειστική κάλυψη (100%) είτε ως Leader.

Η «ΑΤΕ Ασφαλιστική», αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία πολλών ετών σε συνδυασμό με την άρτια συνεργασία του στελεχιακού δυναμικού της Εταιρείας με τα Δίκτυα πωλήσεων αλλά και την εμπιστοσύνη των μεγαλύτερων Αντασφαλιστικών Εταιρειών, προχωρά με σταθερά βήματα στην ανάληψη εξειδικευμένων κινδύνων, με την παροχή υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών που σφραγίζουν τη δυναμική παρουσία της «ΑΤΕ Ασφαλιστικής» στην Ελληνική Αγορά.

Με την κάλυψη των έργων αυτών, η «ΑΤΕ Ασφαλιστική» στηρίζει ουσιαστικά την Ελληνική οικονομία και τις επιχειρήσεις και στέκεται δυναμικά στους πελάτες και συνεργάτες ό,τι κι αν τύχει.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × two =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Η "ΑΤΕ Ασφαλιστική", η Τεχνογνωσία της, τα Στελέχη της, οι Συνεργάτες της! https://www.insurancedaily.gr/i-texnognosia-tis-ate-asfalistiki-ta/