Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ι. Τοζακίδης: Η πολιτεία τιμωρεί καθημερινά τον επαγγελματία ασφαλιστή


«Η πολιτεία καθημερινά “τιμωρεί” όλους τους νέους που θα μπορούσαν να ενταχθούν στην ασφαλιστική αγορά, όπως και κάθε ελεύθερο επαγγελματία, παίρνοντας πλέον το 70% του εισοδήματός του με τη φορολογία και τις ασφαλιστικές  εισφορές», ανέφερε χαρακτηριστικά από το βήμα του 1ου Ασφαλιστικού Συνεδρίου του Economist ο συντονιστής ασφαλιστικών συμβούλων της Interamerican και πρόεδρος της GAMA Ελλάς Ιωάννης Τοζακίδης, ο οποίος αντέτεινε το παράδειγμα του οργανισμού Gama International στην Αμερική, όπου η πολιτεία επιδοτεί το ξεκίνημα των νέων για τουλάχιστον 6 μήνες.

«Από τη μία βλέπουμε να καταρρέει η κοινωνική πρόνοια και από την άλλη η πολιτεία δεν επιτρέπει στην ιδιωτική ασφάλιση να παίξει τον απαραίτητο και καταλυτικό ρόλο στην εξασφάλιση ποιότητας ζωής των πολιτών» τόνισε ο κ. Τοζακίδης.

Ο ίδιος παρέθεσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η ανεργία των νέων στην Ελλάδα ξεπερνά το 50% και οι millennials μέχρι το 2020 θα είναι το 50% του εργασιακού δυναμικού της παγκόσμιας οικονομίας.  «Θα είχε την δυνατότητα η ασφαλιστική αγορά και κυρίως η διαμεσολάβηση να απορροφήσει τους millennials; Σαφώς ναι» σημείωσε ο κ. Τοζακίδης.


1 Comment

1 Σχολιο

  1. Εργενιαδης Αργ.

    Apr 5, 2017 at 3:55 PM

    Εμείς τι κάνουμε για τη πολιτεία, για την Ελλάδα?
    Μόνο απαιτήσεις έχουμε από αυτήν λες και είμαστε κρατικοδίαιτοι ένστολοι!!!

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seven − two =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ι. Τοζακίδης: Η πολιτεία τιμωρεί καθημερινά τον επαγγελματία ασφαλιστή! https://www.insurancedaily.gr/i-tozakidis/