
Στις 09/03/2017 αντιμετωπίσθηκε χειρουργικά, στo ΙΑΣΩ Παίδων, από ομάδα νευροχειρουργών υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή Νευροχειρουργικής Βασίλειου Α. Ζέρρη, αγόρι 3 ετών που διεγνώσθη με όγκο της βάσης του κρανίου και συνοδό συρίγγιο.
Ο μικρός ασθενής εμφάνιζε εκ γενετής μια μικρή δερματική αλλοίωση στη βάση του μετώπου, μεταξύ των οφθαλμών. Από μηνών ωστόσο παρατηρήθηκαν επεισόδια εκροής υγρού από την εντοπισμένη αυτή περιοχή. Η διερεύνηση με μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου αποκάλυψε έναν καλοήθη όγκο εντός του κρανίου που επικοινωνούσε εξωτερικά, μέσω ενός συριγγίου, με τη δερματική αλλοίωση του μετώπου. Η συγκεκριμένη πολύ σπάνια πάθηση οδηγεί σε προοδευτική καταστροφή του οστού του κρανίου, που είχε ήδη λεπτυνθεί στην περίπτωση μας, και απώλεια κατά συνέπεια της μόνωσης του εγκεφάλου. Προκαλείται ακολούθως σοβαρή λοίμωξη, μηνιγγίτιδα, που απειλεί τη ζωή του ασθενούς και μπορεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμα νευρολογικά προβλήματα. Επιπλέον, λόγω των ειδικών χαρακτηριστικών του εν λόγω όγκου, ο μικρός μας ασθενής ταλαιπωρούνταν συχνά από επεισόδια έντονου πονοκεφάλου.
Η αυξημένης δυσκολίας χειρουργική επέμβαση περιελάμβανε πολύπλοκη κρανιοτομία στην περιοχή του μετώπου και των οφθαλμικών κόγχων με ολική αφαίρεση του όγκου και ανασύνθεση τελικά των οστών της περιοχής. Παράλληλα, με κατάλληλη χειρουργική τεχνική, επιτεύχθηκε και η πλήρης αφαίρεση του συριγγίου εξασφαλίζοντας την, τωρινή και μελλοντική, προστασία των δομών του εγκεφάλου.
Η επέμβαση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Ο ασθενής έχει πλέον λάβει εξιτήριο, μετά από νοσηλεία λίγων ημερών, σε άριστη κλινική εικόνα και με τις καλύτερες προοπτικές για μια φυσιολογική ζωή.
Σχόλια

Καριέρα και ασφαλιστική αγορά: Τι λένε 10 στελέχη
Aπoδιαμεσολάβηση και ΑΙ αλλάζουν την ασφαλιστική αγορά
Ποιος θα δώσει τις μάχες για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση;
Πετράλωνα: Το ατύχημα που υπενθύμισε ότι η διαχείριση του κινδύνου ξεκινά πριν από την πρώτη εκσκαφή
Πρόστιμο 250 ευρώ για τα ανασφάλιστα πατίνια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Διαψεύδει δημοσίευμα για το ΙΑΣΩ η Τράπεζα Πειραιώς

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των MDRT Power Workshops

ΙΑΣΩ: Πρόληψη με ολοκληρωμένα πακέτα check up για παιδιά

Νέο Ιατρείο Διαταραχών Μνήμης στο ΙΑΣΩ

14ο IBUS Athens Breast Course στο ΙΑΣΩ

ΙΑΣΩ: Συζήτηση για τη ζωή μετά τον καρκίνο του μαστού

ΙΑΣΩ: Yψηλής αποτελεσματικότητας θεραπεία για νευρολογικές παθήσεις


















