ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ICAP Group: Αισιόδοξα τα οικονομικά αποτελέσματα του 2014


konstadellos-icap-profilΙκανοποίηση δημιουργεί στην ICAP Group το γεγονός ότι παρά τις αντιξοότητες των καιρών, τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου για το 2014 σημείωσαν βελτίωση. Έτσι τα ενοποιημένα Έσοδα του Ομίλου έφτασαν τα 61,83 εκατομμύρια πετυχαίνοντας αύξηση 2,63 εκατομμύρια ή 4% έναντι του 2013.

Μάλιστα, η αύξηση αυτή, επηρέασε θετικά και τα Λειτουργικά Κέρδη του Ομίλου,  τα οποία σημείωσαν αύξηση της τάξεως του 3%.  Σημαντική ήταν η ανάπτυξη των θυγατρικών στο εξωτερικό και η συμβολή τους στην Κερδοφορία του Ομίλου, γεγονός που επιβεβαιώνει την πετυχημένη εξωστρεφή στρατηγική του Ομίλου.

Μεταξύ των πρωτοβουλιών που αναλήφθηκαν στο 2014, ιδιαίτερη αναφορά χρήζουν, οι νέες Υπηρεσίες και τα Προϊόντα Επιχειρηματικής Πληροφόρησης και Credit Risk που  ανέπτυξε η ICAP , ήτοι το Solicited Credit Rating και το Trade Payment Index, καθώς και εκείνες που παρέχονται σε συνεργασία με την DUN & BRADSTREET (D&B) ήτοι το Portfolio Manager, το Global Reference Solution, το Κnow Your Customer. Σημαντικότατη επίσης ήταν η ανάληψη ενός μεγάλου έργου τριετίας για τη δημιουργία και λειτουργία του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων. Επίσης, αναλήφθηκε μία νέα πρωτοβουλία για τη διαμόρφωση της πρώτης κοινότητας για την πράσινη επιχειρηματικότητα Green Angels που αποσκοπεί στη μέτρηση αλλά και τη μείωση του περιβαλλοντολογικού αποτυπώματος των επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Υψηλή ανταπόκριση από την αγορά έλαβαν και οι Συμβουλευτικές υπηρεσίες στους τομείς Customer Loyalty, Data Management και Βusiness Analytics, με ενδεικτικό παράδειγμα  την ουσιαστική συνεισφορά στο πρωτοποριακό πρόγραμμα yellowday της Τράπεζας Πειραιώς.  Τέλος, το 2014 η ICAP Group διακρίθηκε στα πλαίσια του διεθνώς αναγνωρισμένου οργανισμού European Business Awards για 2η συνεχή χρονιά ως National Champion στην κατηγορία International Growth ενώ παράλληλα έλαβε το βραβείο «Greek Export Forum», στην κατηγορία «Υπηρεσίες».

Η ICAP Group σήμερα φθάνοντας τους 1.300 εργαζομένους- είναι ο μεγαλύτερος όμιλος παροχής υπηρεσιών προς επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Διαθέτει γραφεία σε 5 ελληνικές πόλεις, ενώ έχει εδραιωθεί στη Νοτιοανατολική Ευρώπη έχοντας πλέον ισχυρή παρουσία, με ταχέως αναπτυσσόμενες θυγατρικές, στη Ρουμανία, στη Βουλγαρία, στη Σερβία, στη Κύπρο, στη Βοσνία Ερζεγοβίνη και στη Κροατία.

Ο κ. Νικήτας Κωνσταντέλλος, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου, δήλωσε σχετικά:
«Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που το 2014, μέσα σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία, καταφέραμε αφενός να αυξήσουμε τόσο τα έσοδα όσο και τα κέρδη μας, αφετέρου να  πραγματοποιήσουμε σημαντική πρόοδο στους στρατηγικούς μας στόχους προσφέροντας  υψηλή αξία στους πελάτες μας, με την πραγματοποίηση σημαντικών επενδύσεων σε τεχνολογίες  και  ανθρώπους. Διατηρούμε την αισιοδοξία μας για το 2015, θέτοντας στόχο την επίτευξη εσόδων  68 εκατ. ευρώ ήτοι  6,2 εκατ. ή 10% περισσότερα από το 2014. Παράλληλα, επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας για τη παροχή σύγχρονων και αποτελεσματικών λύσεων προς τις εταιρείες – πελάτες μας, ιδιαίτερα τώρα που χρειάζονται τις υπηρεσίες μας περισσότερο από ποτέ.
Τέλος θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλο το εξαίρετο Ανθρώπινο Δυναμικό μας για τα μεγάλη τους συνεισφορά στην επιτυχία του Ομίλου».


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three + 8 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
ICAP Group: Αισιόδοξα τα οικονομικά αποτελέσματα του 2014! https://www.insurancedaily.gr/icap-group-%ce%b1%ce%b9%cf%83%ce%b9%cf%8c%ce%b4%ce%bf%ce%be%ce%b1-%cf%84%ce%b1-%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%ad%cf%83%ce%bc/