Μελέτες

ICAP Group: Επιβάρυνση του κλάδου Ιδιωτικής Υγείας


insurancedaily-ygeia2Σημαντική ήταν η επιβάρυνση των οικονομικών αποτελεσμάτων του κλάδου των ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας της χώρας μας, ως αποτέλεσμα της εφαρμογής του νόμου περί clawback και rebate.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι σήμερα η συνεισφορά των ιδιωτών παρόχων υπηρεσιών υγείας στη χώρα μας, καθώς η συνολική ιδιωτική τρέχουσα δαπάνη υγείας καλύπτει τα τελευταία χρόνια περίπου το 1/3 του συνόλου των δαπανών υγείας της χώρας (δημόσια και ιδιωτική δαπάνη). Τα ιδιωτικά θεραπευτήρια και τα διαγνωστικά κέντρα, συνιστούν έναν κλάδο ο οποίος παρουσίασε σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στην κλαδική μελέτη που κυκλοφόρησε από τη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της ICAP Group, η οικονομική ύφεση των τελευταίων ετών σε συνδυασμό με τη λήψη μέτρων μείωσης των δαπανών υγείας, επηρέασε τον κλάδο της ιδιωτικής υγείας σε σημαντικό βαθμό.

Διαβάστε εδώ τη Μελέτη.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 − 5 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
ICAP Group: Επιβάρυνση του κλάδου Ιδιωτικής Υγείας! https://www.insurancedaily.gr/icap-group-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%b2%ce%ac%cf%81%cf%85%ce%bd%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%bf%cf%85-%ce%b9%ce%b4%ce%b9%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%cf%85%ce%b3/