ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Οικογένεια Στασινόπουλου: Η παράδοση συνεχίζεται με εγγυητή την Allianz


Συνεχίζοντας το ρεπορτάζ της Ασφαλιστικής Αγοράς στο νομό Θεσσαλονίκης – στο πλαίσιο της στήλης «Επαρχία Αγάπη μου» – επικοινωνήσαμε με τον Γιώργο Στασινόπουλο, Διευθυντή Γραφείου της Allianz αλλά και με τον γιο του και ασφαλιστή Παναγιώτη Στασινόπουλο, και τους ζητήσαμε να μας απαντήσουν σε μια σειρά από ερωτήσεις σχετικά με τη δραστηριότητά τους στο Νομό αλλά και για την εικόνα της αγοράς σήμερα.

Συνέντευξη Γεώργιος Στασινόπουλος 

Μιλήστε μας για την Εταιρεία με την οποία συνεργάζεστε. Πόσα χρόνια διατηρείτε τη θέση Διευθυντή Γραφείου και ποιες είναι οι σχέσεις σας με την Allianz;

Η Allianz Ελλάδος, μέλος του Allianz Group, δραστηριοποιείται στους κλάδους της ιδιωτικής ασφάλισης και της διαχείρισης κεφαλαίων. Μέσα από τις σύγχρονες ασφαλιστικές λύσεις που προσφέρει στην ελληνική αγορά, βοηθάει τους πελάτες της να διαχειριστούν κινδύνους και να αξιοποιήσουν ευκαιρίες. Στα περισσότερα από 24 χρόνια παρουσίας της στην ελληνική αγορά, η Allianz Ελλάδος επενδύει στη δίκαιη τιμολογιακή πολιτική, στην πληρότητα των παροχών αλλά και στην έγκαιρη και ποιοτική εξυπηρέτηση του πελάτη. Η Allianz, ένας από τους κορυφαίους Ομίλους παροχής υπηρεσιών στον κόσμο, δραστηριοποιείται στους κλάδους της ιδιωτικής ασφάλισης, της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και των υπηρεσιών παροχής βοήθειας. Με περισσότερα από 125 χρόνια παρουσίας, εξυπηρετεί σήμερα πάνω από 85 εκατομμύρια πελάτες, σε περισσότερες από 70 χώρες.

Διατηρώ τη θέση Διευθυντή Γραφείου από την έναρξη των εργασιών της Allianz στην Ελλάδα από τον Σεπτέμβριο του 1991 έως σήμερα με αποκλειστική συνεργασία  διατηρώντας άριστες σχέσεις με την Εταιρεία.

Ο κ. Γιώργος Στασινόπουλος Διευθυντής Γραφείου Allianz στη Θεσσαλονίκη

Η δική σας ιστορία στο χώρο ποια είναι; Από πότε δραστηριοποιείστε στο επάγγελμα;

Γεννήθηκα το 1956 και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Το 1974 αποφοίτησα από το Γαλλικό κολέγιο ΔΕΛΑΣΑΛ και στη συνέχεια φοίτησα στα νεοσύστατα τότε ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στη Διοίκηση επιχειρήσεων από οπού αποφοίτησα με άριστα το 1978. Στη συνέχεια παρακολούθησα τα μαθήματα τις Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ κάνοντας πραγματικότητα μια μεγάλη αγάπη. Σε αυτή την περίοδο της ζωής μου έκανα το γάμο μου από τον οποίο έχω δύο παιδιά τον Παναγιώτη και την Ελισάβετ.

Άρχισα λοιπόν την ασφαλιστική μου καριέρα όντας φοιτητής της Γεωπονικής το 1978 στην RAS ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ. Το 1985 έγινα unit manager και από το 1987 έως σήμερα είμαι διευθυντής γραφείου. Το γνωστικό υπόβαθρο που δημιουργήθηκε από την εμπειρία μου σε κάθε μια βαθμίδα που υπηρέτησα είναι το εργαλείο που με βοηθά να κάνω σωστά τη δουλεία μου και στο κομμάτι της πώλησης και στο κομμάτι της ηγεσίας στην ομάδα του γραφείου μου. Με εφαλτήριο το αδιαμφισβήτητο πάθος για τη δουλεία μου,  με εργαλείο τη γνώση που έχω αποκτήσει ασχολούμενος 40 χρόνια με τα ασφαλιστικά – σε όλους τους κλάδους – έχει γίνει για μένα πλέον στάση ζωής η ανθρωποκεντρική προσέγγιση χωρίς επάρσεις με προσήλωση στη θετική σκέψη με ειλικρινές ενδιαφέρον και σεβασμό στις ανάγκες του συνανθρώπου είτε είναι πελάτης είτε είναι συνεργάτης.

Αδιαπραγμάτευτες αξίες για μένα η γνώση, η ειλικρίνεια, η εντιμότητα. Όλα τα ανωτέρω στηρίζονται στην πρωτογενή πεποίθηση ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ευνομούμενη κοινωνία χωρίς την εγγύηση που ο ασφαλιστικός θεσμός μπορεί να παρέχει είτε στον ιδιώτη είτε στον επιχειρηματία.

Διαβάστε επίσης: Τραγική η κατάσταση στα ΤΕΠ 6 δημόσιων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης

Η τοπική ασφαλιστική αγορά στην οποία εργάζεστε φέρει διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά των υπόλοιπων περιοχών της Ελλάδας;

Ως η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδος, η Θεσσαλονίκη είναι παράγοντας ανάπτυξης στη χώρα και στην ευρύτερη περιοχή. Δυνατό σημείο αναφοράς το λιμάνι της και βιομηχανικές περιοχές όπως της Σίνδου και του Ωραιοκάστρου όπου λόγω της οικονομικής δυσπραγίας έχουν συρρικνωθεί οι επιχειρηματικές δραστηριότητες όμως οι υπάρχουσες επιχειρήσεις είναι ένα κομμάτι του αγοραστικού μας κοινού.

Αυτή καθ’ αυτή η πόλη της Θεσσαλονίκης με ταυτότητα γαστρονομικού παράδεισου έχει παρά πολλές επιχειρήσεις που ασχολούνται με την εστίαση και τη διασκέδαση. Επίσης η οικονομική ζωή της πόλης τροφοδοτείται από πολλές κλαδικές εμπορικές εκθέσεις, οι δε πολιτιστικές δραστηριότητες στην πόλη δεν σταματούν ποτέ. Πολύ κοντά στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται το τουριστικό θέρετρο της γνωστής Χαλκιδικής με αποτέλεσμα τη δημιουργία ευκαιριών στην ασφαλιστική αγορά για κάλυψη αναγκών με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Υπάρχουν και χειμερινοί προορισμοί σε κοντινές περιοχές της πόλης που επίσης έχουν ασφαλιστικό ενδιαφέρον.

Κάτι πολύ σημαντικό για τη Θεσσαλονίκη είναι ότι λόγω της θέσης της ως κέντρο των Βαλκανίων και Ανατολικών χωρών είναι πέρασμα και προορισμός ατόμων από τις εν λόγω περιοχές και για λόγους εργασίας και για λόγους οικονομικής επένδυσης. Αυτοί αποτελούν μια ασφαλιστική αγορά με πρωτεύον ενδιαφέρον στα θέματα υγείας, σύνταξης, ασφάλισης περιουσιακών στοιχείων, επιχείρησης λόγω αγοράς ακινήτων.

Σαν γραφείο πού εστιάζει το χαρτοφυλάκιό σας; Επενδύετε στους Γενικούς ή Ζωικούς κλάδους;

Το γραφείο στηρίζεται εκτός από το  προσωπικό  χαρτοφυλάκιο και στην  ενεργή παρουσία – με δικό του χαρτοφυλάκιο –  του υιού μου Στασινόπουλου Παναγιώτη εδώ και μια δεκαετία. Υπάρχει δίκτυο συνεργατών στους νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Κατερίνης, Ημαθίας, που ασχολείται  με τους Ζωικούς κλάδους  και με τους γενικούς κλάδους κυρίως κατοικιών, επιχείρησης και αστικής ευθύνης. Επίσης υπάρχει ένα αξιόλογο ενεργό πελατολόγιο στα αμοιβαία κεφάλαια από την εποχή του χρηματιστηρίου 1998-2000.

Συνέντευξη Παναγιώτης Στασινόπουλος

Ως ηλικιακά νέος στο επάγγελμα βλέπετε να υπάρχει μέλλον για περαιτέρω ανάπτυξη στην Ασφαλιστική Βιομηχανία;

Ναι, πιστεύω ότι στην ασφαλιστική βιομηχανία υπάρχει μέλλον. Η οικονομική κρίση δυστυχώς είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας για ανάπτυξη, πάραυτα η δεκαετής εμπειρία μου στο χώρο μου δείχνει ότι η ασφαλιστική συνείδηση των συμπολιτών μου είτε ως ιδιώτες είτε ως επιχειρηματίες αναπτύσσετε ραγδαία αφενός μεν και αφετέρου η στάση της Εταιρείας μου βοηθά την προσέγγισή τους με στόχο την κάλυψη των κινδύνων σε διάφορα οικονομικά επίπεδα.

Ο Παναγιώτης Στασινόπουλος, Ασφαλιστικός Σύμβουλος Allianz στο γραφείο του πατέρα του και Διευθυντή του κ. Γιώργου Στασινόπουλου

Κατά τη γνώμη σας ποιος κλάδος θα πρωτοστατήσει και θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του κόσμου στο προσεχές μέλλον;

Σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα το ενδιαφέρον εστιάζεται στα προγράμματα σύνταξης και υγείας. Λόγω της τωρινής οικονομικής δυσπραγίας αναμένεται ανάκαμψη και αύξηση του κλάδου των γενικών ασφαλειών λόγω δημιουργίας νέων επιχειρήσεων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο κλάδος της αστικής ευθύνης.

Από την επαφή σας με τους κατοίκους στη Θεσσαλονίκη παρατηρείτε ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που ενδιαφέρονται για ασφαλιστικές υπηρεσίες να πέφτει;

Ναι, παρατηρείται να πέφτει ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που ενδιαφέρονται για ασφαλιστικές υπηρεσίες. Ο λόγος; Για τα προγράμματα σύνταξης κατά πρώτον διότι επιλέγουν να μην αφήσουν σε αβεβαιότητα το μέλλον τους , κατά δεύτερο λόγο ενδιαφέρονται για τα προγράμματα ασθενειών από πολύ μικρές ηλικίες λόγω της μη καλής αντιμετώπισης της υγείας από τα κρατικά ταμεία.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen + five =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Οικογένεια Στασινόπουλου: Η παράδοση συνεχίζεται με εγγυητή την Allianz! https://www.insurancedaily.gr/ikogenia-stasinopoulou-paradosi-synechizete-engyiti-tin-allianz/