Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Εικονικά τροχαία με εμπλοκή στελεχών ασφαλιστικής εταιρείας


– Νέες πτυχές της απάτης με τα εικονικά τροχαία αποκαλύπτονται σταδιακά

– Πέρα από τα στελέχη των ασφαλιστικών εταιρειών, ευφάνταστοι όσο και ερασιτέχνες ιδιώτες τσέπωναν αποζημιώσεις

– Δείτε τι σκαρφίζονταν οι επιτήδειοι και πώς έγιναν αντιληπτοί από τις ασφαλιστικές εταιρείες

– Στην κλίκα των απατεώνων εμπλέκονται και 2 γιατροί κι ένας φυσικοθεραπευτής

Οι περιπτώσεις κομπίνας εικονικών τροχαίων με πρωταγωνιστές ιδιώτες, μάλλον ξεπερνά τα σενάρια που έστηναν τα στελέχη των ασφαλιστικών εταιρειών, οι οποίοι τσέπωναν με ανύπαρκτα ή ύποπτα τροχαία χρήματα από την ασφαλιστική εταιρεία στην οποία δούλευαν. Έτσι πέρα από τα στελέχη των ασφαλιστικών εταιρειών σε εικονικά τροχαία εμπλέκονται και ιδιώτες, οι οποίοι έστηναν ατυχήματα με ευφάνταστους τρόπους, αποσκοπώντας στην λήψη παχυλών αποζημιώσεων από τις ασφαλιστικές εταιρείες που τους κάλυπταν.

Συγκεκριμένα, όπως διαβάσαμε σε ανάρτηση του Sigmalive, πλέον πρόσφατο είναι το παράδειγμα που κατέληξε στην Δικαιοσύνη, των οκτώ ατόμων τα οποία συνελήφθησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο για πρόκληση ατυχημάτων σε ημέρες αργιών οπότε και παρατηρείται περιορισμένη τροχαία κίνηση. Το τροχαίο στη συγκεκριμένη υπόθεση είχε σημειωθεί στην Πάφο, την ημέρα των Θεοφανίων, στις 6 Ιανουαρίου 2015 και σε αυτό ενεπλάκησαν δυο οχήματα, στα οποία επέβαιναν συνολικά 8 άτομα, ένα ζεύγος με τα ενήλικα παιδιά τους στο πρώτο και δυο άνδρες και δυο γυναίκες από τη Ρωσία, στο δεύτερο.

Από αυτούς συνελήφθησαν τότε οι πέντε, καθώς ο οδηγός του δεύτερου οχήματος απουσιάζει στο εξωτερικό αλλά καταζητείται από την κυπριακή δικαιοσύνη, ενώ αφέθηκαν ελεύθερες η μητέρα, επιβαίνουσα στο πρώτο όχημα, λόγω επιπλοκών στην κατάσταση της υγείας της και η μια γυναίκα, επίσης από τη Ρωσία, η οποία κυοφορεί δίδυμα σε προχωρημένο στάδιο. Εξάλλου, για την εν λόγω υπόθεση που “μυρίζει” έντονα απάτη συνελήφθησαν και δυο ορθοπεδικοί και ένας φυσιοθεραπευτής. Η καταγγελία της υπόθεσης είχε γίνει από την ασφαλιστική εταιρεία, η οποία τότε είχε κληθεί να καταβάλλει συνολικές αποζημιώσεις 43 περίπου χιλιάδων ευρώ και η οποία είχε καλέσει εμπειρογνώμονα, μετά από υποψίες που ηγέρθησαν περί εικονικών δυστυχημάτων.

Από το πόρισμα του εμπειρογνώμονα διαπιστώθηκε πως τα δυο οχήματα δεν είχαν συγκρουστεί μεταξύ τους και ότι οι ζημιές που έφεραν προϋπήρχαν. Διαπιστώνεται επίσης ότι οι φθορές που έφεραν τα οχήματα δεν ταυτίζονταν με τον τρόπο που οι εμπλεκόμενοι ανέφεραν πως έλαβε χώρα η σύγκρουση, ενώ το ένα όχημα πιθανολογείται μάλιστα πως είχε μεταφερθεί με ρυμουλκό στο σημείο.

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟΙ… Οι κάτοχοι των δυο οχημάτων τα μετέφεραν στο ίδιο συνεργείο επιδιόρθωσης, στη Λεμεσό, όπου εργάζεται ο οδηγός του πρώτου αυτοκινήτου και παρά το ότι το δεύτερο όχημα δηλώθηκε πως καταστράφηκε ολοσχερώς, επιδιορθώθηκε και πωλήθηκε σε άλλο πρόσωπο. Φαίνεται μάλιστα από τις εξετάσεις ότι οι δυο οδηγοί διατηρούν φιλικές σχέσεις μεταξύ τους.  Η πολύπλοκη υπόθεση εμπλέκει και τους δυο ορθοπεδικούς και τον φυσιοθεραπευτή, τους οποίους σύμφωνα με πιστοποιητικά υγείας και σημειώσεις, είχαν επισκεφθεί κάποιοι εκ των υπόπτων, για εξέταση και αποκατάσταση των τραυμάτων που αναφερόταν ότι υπέστησαν από το δυστύχημα, χωρίς όμως να εντοπίζονται αποδείξεις. Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, διερευνάται το ενδεχόμενο να μην είχαν μεταβεί ποτέ οι ύποπτοι στους δυο γιατρούς και στον φυσιοθεραπευτή και τα πιστοποιητικά υγείας να ετοιμάστηκαν χωρίς τη φυσική τους παρουσία και παρά το γεγονός ότι κάποιοι παρουσιάζονται ως ασθενείς, ενός εκ των γιατρών, από το 2013.

 

Πηγή: www.newsit.com.cy


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − 8 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Εικονικά τροχαία με εμπλοκή στελεχών ασφαλιστικής εταιρείας! https://www.insurancedaily.gr/ikonika-trochea-ebloki-stelechon-asfalistikis-eterias/