ΕΚΕ

Ημέρα Εθελοντισμού Ομίλου Alpha Bank 2014


insurancedaily-alpha_bank_logoΜε στόχο την ευαισθητοποίηση του Προσωπικού της Τραπέζης σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, καθιερώθηκε από το έτος 2009 η “ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ALPHA BANK”, η οποία πραγματοποιείται παράλληλα σε όλες τις χώρες που έχει παρουσία η Τράπεζα. Εφέτος στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Μαΐου 2014, με επισκέψεις και δραστηριότητες στους χώρους που διατηρούν τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, ως κατωτέρω:

  • ΑΘΗΝΑ – Παιδικά Χωριά SOS Βάρης

Στην Αθήνα μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν σε δράσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις που διατηρούν τα Παιδικά Χωριά SOS στη Βάρη. Συγκεκριμένα, οι ενήλικες ανέλαβαν τον διαχωρισμό και την ταξινόμηση των τροφίμων που υπήρχαν στην Αποθήκη του Χωριού αλλά και αυτών που συγκεντρώθηκαν την ημέρα εκείνη, καθώς και την τακτοποίηση των βιβλιοθηκών που υπάρχουν στο κεντρικό του κτήριο. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε αγώνα ποδοσφαίρου, σε εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις, όπως κολάζ, face painting, κατασκευή lego αλλά και στην εκπαιδευτική δράση της Alpha Bank με τίτλο “Φτιάξε το δικό σου νόμισμα”, η οποία διοργανώθηκε από τη Νομισματική Συλλογή της Τραπέζης. Τα παιδιά γνώρισαν τα αρχαία νομίσματα, εξοικειώθηκαν με την τεχνική κατασκευής και συμμετείχαν στη διαδικασία “παραγωγής” τους χρησιμοποιώντας αντίγραφα αρχαίων μητρών. Το κάθε παιδί είχε την ευκαιρία να κατασκευάσει και να χρωματίσει ένα αθηναϊκό τετράδραχμο και ένα τετράδραχμο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αλλά και να σχεδιάσει μία δική του παράσταση για νόμισμα, παίρνοντας ερεθίσματα από αρχαίες και σύγχρονες παραστάσεις. H εκδήλωση συνεισφοράς ολοκληρώθηκε με μία μικρή συναυλία από το μουσικό σχήμα των παιδιών του Παιδικού Χωριού.

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – Παιδικά Χωριά SOS Θράκης

Στο Αρίστηνο Αλεξανδρούπολης σε μια έκταση 15 στρεμμάτων, τα σπίτια των Παιδικών Χωριών φιλοξενούν 16 παιδιά. Μαζί τους, οι Εργαζόμενοι της Alpha Bank και οι οικογένειές τους πέρασαν ώρες διασκεδάσεως και δημιουργίας, με ζωντανή μουσική, γυμναστική zumba, ping pong, face painting και χαρτοκοπτική. Επίσης, ανέλαβαν και ολοκλήρωσαν το βάψιμο των κερκίδων του Χωριού με ποικίλα χρώματα, ενώ είχαν την ευκαιρία να προσφέρουν τρόφιμα και είδη ατομικής υγιεινής.

  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Παιδικά Χωριά SOS Πλαγιαρίου Θεσσαλονίκης

Στην Θεσσαλονίκη, μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν σε δράσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις που διατηρούν τα Παιδικά Χωριά SOS στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, οι ενήλικες ανέλαβαν τον διαχωρισμό και την ταξινόμηση των τροφίμων που συγκεντρώθηκαν την ημέρα εκείνη, καθώς και την τακτοποίηση της βιβλιοθήκης που υπάρχει στο κεντρικό κτήριο του Παιδικού Χωριού SOS. Τα παιδιά συμμετείχαν σε αγώνα ποδοσφαίρου καθώς και σε εκπαιδευτικά παιχνίδια. Μετά το πέρας των δράσεων, προσφέρθηκε σε όλους γεύμα, η προετοιμασία του οποίου πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή Εθελοντών της Τραπέζης και εκπροσώπων από τα Παιδικά Χωριά SOS.

  • ΚΑΛΑΜΑΤΑ – Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειες – Παιδικά Χωριά SOS Καλαμάτας
  • ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ – Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας – Παιδικά Χωριά SOS Ηρακλείου Κρήτης.

Στην Καλαμάτα και στο Ηράκλειο Κρήτης, τέλος, τα παιδιά συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες, υπό την καθοδήγηση εκπαιδευτών από τα Παιδικά Χωριά SOS, ενώ οι ενήλικες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το έργο που
επιτελούν τα Παιδικά Χωριά SOS. Η Ημέρα Εθελοντισμού Oμίλου Alpha Bank συνέπεσε με τον εορτασμό της Ημέρας της
Μητέρας, γεγονός που έδωσε μία έντονη συναισθηματική διάσταση στις εκδηλώσεις, την οποία μοιράσθηκαν όλοι οι άνθρωποι των Παιδικών Χωριών SOS, οι 380 Εθελοντές της Τραπέζης και τα μέλη των οικογενειών τους.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − five =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ημέρα Εθελοντισμού Ομίλου Alpha Bank 2014! https://www.insurancedaily.gr/imera-ethelontismou-omilou-alpha-bank-2014/