Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Είναι ο Αύγουστος αντιπαραγωγικός μήνας;

Ας σκεφτούμε για λίγο “έξω από το κουτί”


Περίοδος χαλάρωσης αυτή που διανύουμε. Βρισκόμαστε μεσούσης του καλοκαιριού, κάποιοι έτοιμοι να εξορμήσουμε τουριστικά και κάποιοι μετρώντας αντίστροφα για τη… διαφυγή μας τον Αύγουστο.

του Πλάτωνα Τσούλου 

Ορισμένοι θεωρούν τον Αύγουστο αντιπαραγωγικό, χαμένο χρόνογια τη δουλειά τους. Είναι όμως όντος έτσι; Μα φυσικά και όχι… αρκεί να σκεφτείτε ότι οι διακοπές λειτουργούν για όλους μας ώς… φορτιστές μπαταριών. Μετά από κάθε σεζόν καταιγιστικής επαγγελματικής δράσης, αυξημένων πιέσεων, διαρκών εντάσεων και αδιάκοπης οργανικής κόπωσης, αυτό το οποίο πραγματικά χρειαζόμαστε είναι μια ανάπαυλα διαρκείας. ‘Εχουμε ανάγκη από ξεκούραση, ηρεμία, χαλάρωση…

Πρώτη προϋπόθεση… να μην ακούμε το κινητό μας να κουδουνίζει αδιάκοπα από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Δεύτερη… μερικές μέρες δίπλα στη θάλασσα κι άν όλα πάνε καλά, αν κάτι έκτακτο δεν ανατρέψει τις διακοπες μας, θα επιστρέψουμε στη βάση μας ανανεωμένοι, με καλή διάθεση, ξεκούραστοι έτοιμοι για μια ακόμη έντονη χρονιά γεμάτη νέους στόχους, νέα πλάνα. Υπό την έννοια αυτή λοιπόν, οι διακοπές μας λογίζονται παραγωγικές. Διότι αν δεν βιώσουμε τη θερινή ραστώνη, πως θα καταστούμε αποδοτικοί τη σεζόν που ακολουθεί;

Ωστόσο, η καλοκαιρινή περίοδος προσφέρεται και για… άλλα: 

Για στιγμές αυτοκριτικής, καθώς και για χαλαρές σκέψεις ή και νοητούς αυτοσχεδιασμούς… μέσα από τους οποίους πολλές φορές γεννώνται νέες ιδέες ή καινοτόμες προτάσεις, ικανές να αποτελέσουν την αφορμή να αλλάξει κανείς στρατηγικές ή και τον προσανατολισμό του. Με καθαρό πνεύμα και σε ήρεμο περιβάλλον είναι βέβαιο ότι το μυαλό μας ανεβάζει ταχύτητες. Σκεπτόμαστε δίχως περιορισμούς κι εφόσον το θελήσουμε είναι εύκολο να λειτουργήσουμε “έξω από το κουτί”.

Αυτή είναι η σκέψη που θα κάνει τη διαφορά, που θα αλλάξει του όρους του παιχνιδιού και που θα δημιουργήσει καινούργιους ορίζοντες ανάπτυξης και προοπτικών. Κι όλα αυτά γιατί, έστω και στιγμιαία, λειτουργήσαμε παραγωγικά και το καλοκαίρι. Γιατί νιώσαμε τη δουλειά μας ως διασκέδαση. Γιατί κλειδώσαμε μεν το γραφείο ένα μήνα, αλλά σε ανύποπτο χρόνο σκεφθήκαμε έξυπνα “ξεκλειδώνοντας” τη φαντασία μας.

Επιστρέφοντας λοιπόν από τις διακοπές μας, ένα θα έχουμε στη σκέψη μας. Το πως θα κάνουμε πράξη τα όνειρά μας… 


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 + 18 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Είναι ο Αύγουστος αντιπαραγωγικός μήνας;! https://www.insurancedaily.gr/ine-o-avgoustos-antiparagogikos-minas/