ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
728x90-delphipng
Home Ειδήσεις Ασφαλιστικές Ειδήσεις

ING: Στρατηγικές Κινήσεις και Κερδοφορία για την Ενίσχυση του Ομίλου

Insurancedaily editorial team by Insurancedaily editorial team
24/03/2014 - Updated on 26/03/2014
in Ασφαλιστικές Ειδήσεις, Διεθνείς Ειδήσεις
A A
ING
Share on Facebook

INGΜε τους πελάτες στο επίκεντρο των εργασιών τους, με κινητήριο μοχλό τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες τους και με στόχο να κάνουν τη διαφορά στις υπηρεσίες που θα προσφέρουν, ο όμιλος ING ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2013. Συγκεκριμένα ο Όμιλος κατέγραψε καθαρά κέρδη ύψους 3,2 δισ. ευρώ αύξηση της τάξεως +22,2% σε σχέση με το 2012.

Στον Τραπεζικό κλάδο η ING Bank το τέταρτο τρίμηνο του 2013 σημείωσε κέρδη προ φόρων ύψους 904 εκατ. ευρώ, τριπλάσιο από το τέταρτο τρίμηνο του 2012 αλλά ακόμα μειωμένο κατά 18% διαδοχικά των προηγούμενων ετών. Τα έσοδα ήταν σε πολύ θετικά επίπεδα, αντανακλώντας αύξηση των καθαρών εσόδων με το επιτοκιακό περιθώριο στο 1,45%. Τα έξοδα μειώθηκαν σε τεράστιο βαθμό σε σχέση με το 2012, αλλά αυξήθηκαν κατά +10,9% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2013 λόγω φόρων από την Ολλανδική Κεντρική Τράπεζα και πρόσθετων επιβαρύνσεων αναδιάρθρωσης. Το κόστος κινδύνων παρέμεινε αυξημένο στα 560 εκατ. ευρώ, αλλά ήταν κατά -4,9% χαμηλότερο σε σχέση με το 2012 και υψηλότερο κατά +1,4% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2013.

Διαβάστε Επίσης

O D. Trump ζητά από τις ασφαλιστικές να καλύψουν τα τεστ του Covid-19

O D. Trump ζητά από τις ασφαλιστικές να καλύψουν τα τεστ του Covid-19

Apr 13, 2020
Generali

Generali: Μέλος της Συμμαχίας “Μηδενικού Ισοζυγίου Άνθρακα- Net-Zero Asset Owner Alliance”

Jan 28, 2020

Στον Ασφαλιστικό κλάδο η ING το τέταρτο τρίμηνο του 2013 είχε λειτουργικά αποτελέσματα ύψους 215 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά +12,2% σε σχέση με το 2012 αλλά μειωμένα κατά -6,8% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2013 αντανακλώντας κυρίως τη βελτίωση των επιδόσεων του κλάδου Ζωής στην Ολλανδία. Το 2013 η ING προχώρησε σε στρατηγικές κινήσεις προσδιορίζοντας τη μελλοντική της ανεξαρτησία. Στα κέρδη προ φόρων σημειώθηκε ζημία ύψους -428 εκατ. ευρώ κυρίως λόγο της εφάπαξ δαπάνης ύψους 575 εκατ. ευρώ για να καλυφθεί και αποκατασταθεί η επάρκεια των αποθεματικών της εταιρείας στην Ιαπωνία αυξάνοντας το δείκτη φερεγγυότητάς της. Οι νέες πωλήσεις για το τέταρτο τρίμηνο του 2013 έφθασαν τα 292 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά +11,9% σε σχέση με το 2012 και 10,6% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2013.

Στο εισαγωγικό του σημείωμα ο Πρόεδρος του Ομίλου δήλωσε τα εξής:

«Ο Όμιλος ING είχε μια επιτυχημένη χρονιά το 2013, επιτυγχάνοντας ένα βελτιωμένο οικονομικό αποτέλεσμα και σημειώνοντας σημαντική πρόοδο όσον αφορά την εξέλιξή της», δήλωσε ο Ralph Hamers, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ING. «Για το 2013 έχουμε παρουσιάσει καθαρά κέρδη ύψους 3,2 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση +22,2% σε σχέση με το 2012. Η αύξηση αυτή προήλθε από τις ισχυρές επιδόσεις της ING Bank, η οποία κατέγραψε αύξηση +21,6% στα συγκρίσιμα αποτελέσματα προ φόρων, καθώς και βελτιωμένο λειτουργικό αποτέλεσμα για την εν εξελίξει επιχείρηση της ING στον Ασφαλιστικό Κλάδο οι οποίες αυξήθηκαν κατά +6,4% σε σχέση με το 2012».

«Διατηρήσαμε, επίσης, δυναμικά το πρόγραμμα μετασχηματισμού μας κατά το τέταρτο τρίμηνο, κατά το οποίο αποφασίσαμε την εκποίηση της θυγατρικής Ασφαλιστικής Εταιρείας μας στην Ασία όπως και των χρηματοοικονομικών επιχειρήσεών μας, μείωσε το μερίδιό μας στην ING των ΗΠΑ στο 57%, και μείωσε το ποσοστό συμμετοχής μας στη Sul America. Σκοπός μας, να ενισχύσουμε την κεφαλαιακή θέση της ING Insurance πριν από την προβλεπόμενη δημόσια εγγραφή της το 2014. Επίσης, μειώσαμε την κρατική στήριξή μας πληρώνοντας μια άλλη δόση των βασικών τίτλων κατηγορίας 1, τον Νοέμβριο, και ξετυλίγοντας το IABF τον Δεκέμβριο του 2013. Είμαστε πλέον στην τελική φάση της αναδιάρθρωσής μας, αρχίζοντας το 2014 ως μια απλούστερη, πιο ισχυρή και πιο βιώσιμη εταιρεία».

«Παρόλο που εργαζόμαστε επιμελώς για να ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις μας για ένα ανεξάρτητο μέλλον, δεν έχουμε αλλάξει την υψηλότερη προτεραιότητά μας για πελατοκεντρικότητα αποκτώντας ακόμα περισσότερους πελάτες. Για παράδειγμα η ING-DiBa, καλωσόρισε τον 8.000.000ο πελάτη της για το 2013 και είναι η τρίτη μεγαλύτερη λιανική τράπεζα στη Γερμανία με βάση τον αριθμό πελατών. Στην Ισπανία, η ING άνοιξε τον εκατομμυριοστό της λογαριασμό ταμιευτηρίου, οκτώ χρόνια μετά το πρώτο λογαριασμό που ανοίχτηκε στη χώρα. Η χρήση του διαδικτύου και του mobile banking των πελατών μας αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς και φθάνοντας περίπου τους 3 εκατομμύρια mobile banking πελάτες σε 14 χώρες. Είμαστε υπερήφανοι που οι πελάτες επιλέγουν να συνεργάζονται μαζί μας».

«Η ING Ασφαλιστική θα προχωρήσει προσδιορίζοντας το ανεξάρτητο μέλλον της. Το νέο εμπορικό σήμα «ΝΝ» που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο αλλά και ο κατακερματισμός των Ασφαλιστικών Υπηρεσιών της ING ευθυγραμμίστηκε έτσι ώστε να αντικατοπτρίζει καλύτερα στις επιχειρήσεις τους. Το λειτουργικό αποτέλεσμα του τέταρτου τριμήνου για τις τρέχουσες δραστηριότητες της ING υπολογίστηκε στα 215 εκατ. ευρώ, αντανακλώντας κυρίως τη βελτίωση των επιδόσεων στον κλάδο Ζωής της Ολλανδίας. Κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2013, καθώς και στις αρχές του 2014, λάβαμε μέτρα για να οχυρώσουμε την κεφαλαιακή θέση της ING Ασφαλιστικής. Ως αποτέλεσμα, οι δείκτες φερεγγυότητας στον κλάδο Ζωής του IGD και της NN αυξήθηκαν απότομα με τις τοπικές θυγατρικές να δέχονται επαρκή κεφαλαιοποίηση. Οι προετοιμασίες για την προβλεπόμενη δημόσια εγγραφή είναι σε καλό δρόμο και έχουμε την πρόθεση να βγούμε στις αγορές αυτό το έτος, εφόσον οι συνθήκες είναι ευνοϊκές».

«Για το 2014, είμαι βέβαιος ότι είμαστε σε καλή θέση για την επίτευξη των στρατηγικών μας στόχων και ότι θα συνεχίσουμε να σημειώνουμε πρόοδο στην ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης, διατηρώντας ταυτόχρονα τους πελάτες μας, στην καρδιά όλων όσων κάνουμε».

Tags: INGΔιεθνή
icsbanner-insurance-daily-111png

Related Posts

Τα κελύφη των τζιτζικιών, το νέο σπίτι του βιβλίου και το “Έτος Φιλαναγνωσίας” 
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Τα κελύφη των τζιτζικιών, το νέο σπίτι του βιβλίου και το “Έτος Φιλαναγνωσίας” 

by Insurancedaily editorial team
Apr 6, 2026
Παράλληλη απασχόληση: Θα προσμετρούνται στη σύνταξη τα ένσημα
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη η καταβολή δώρου Πάσχα

by Insurancedaily editorial team
Apr 6, 2026
Aνάγκη συλλογικής κινητοποίησης για το κλίμα
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Aνάγκη συλλογικής κινητοποίησης για το κλίμα

by Insurancedaily editorial team
Apr 6, 2026
Έβερεστ: Απάτη 20 εκατ. με “αρρώστιες” ορειβατών και εικονικές διακομιδές
Ασφαλιστική Απάτη

Έβερεστ: Απάτη 20 εκατ. με “αρρώστιες” ορειβατών και εικονικές διακομιδές

by Insurancedaily editorial team
Apr 3, 2026
Φυσικές καταστροφές: Η πολιτική κινήτρων ανάχωμα στις υπασφαλισμένες επιχειρήσεις
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Φυσικές καταστροφές: Η πολιτική κινήτρων ανάχωμα στις υπασφαλισμένες επιχειρήσεις

by Insurancedaily editorial team
Apr 3, 2026
Άνοιξαν οι συμμετοχές για τα Insurance Awards «Φίλιππος Μωράκης» 2026
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Άνοιξαν οι συμμετοχές για τα Insurance Awards «Φίλιππος Μωράκης» 2026

by Insurancedaily editorial team
Apr 3, 2026
Άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση, διαφορετικά κινδυνεύουν με διάλυση κοινωνία και επιχειρηματικότητα
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση, διαφορετικά κινδυνεύουν με διάλυση κοινωνία και επιχειρηματικότητα

by Insurancedaily editorial team
Apr 2, 2026 - Updated on Apr 3, 2026
Η AI και η απασχόληση χαρτογραφούν τα νέα σύνορα του αυτοματισμού
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η AI και η απασχόληση χαρτογραφούν τα νέα σύνορα του αυτοματισμού

by Insurancedaily editorial team
Apr 2, 2026
15 μέτρα στήριξης για τους πληγέντες της φωτιάς στη ΒΑ Αττική 
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Συγκροτήθηκε η Υποεπιτροπή Εκτίμησης Πλημμυρικού Κινδύνου

by Insurancedaily editorial team
Apr 2, 2026

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

ydrogios-insurancehome-insurancegif
300x250-4gif
banner-300x250-25-years-1gif
300x250-cyprialife-greece-1gif

TOP#5 Insurancedaily

  • 14 στελέχη μιλούν για την επόμενη 5ετία στην ασφαλιστική αγορά

    14 στελέχη μιλούν για την επόμενη 5ετία στην ασφαλιστική αγορά

    109 shares
    Share 44 Tweet 27
  • Τι πρόστιμα επιβλήθηκαν σε Ελλάδα και ΕΕ για την IDD

    36 shares
    Share 14 Tweet 9
  • Πότε έρχονται οι επόμενες διασταυρώσεις για ανασφάλιστα οχήματα

    33 shares
    Share 13 Tweet 8
  • Έληξε το δίπλωμά σου; Δες αναλυτικά ποια είναι η διαδικασία ανανέωσης

    123 shares
    Share 49 Tweet 31
Εγγραφή στο Newsletter

+12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

Facebook Instagram Youtube
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
© MORAX MEDIA Α.Ε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

  • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
  • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
  • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
  • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
  • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
  • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
  • Email: [email protected], Tηλ: +30 210 9594121

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ

© 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ