Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Inga Beale: Μιλάει για την Καινούργια της Θέση ως CEO των Lloyd’s


Inga-Beale_491605cΤην πρώτη της ημέρα ως νέα CEO των Lloyd’s, διαλέγει η Inga Beale για να μιλήσει σχετικά με τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που έχει να αντιμετωπίσει στο μέλλον.

Τι σας έκανε να δεχθείτε τη θέση;

Οι Lloyd’s έχουν ένα καταληκτικό franchise σε ολόκληρο τον κόσμο που μπορεί να ανοίξει πόρτες όπως κανένα άλλο εμπορικό σήμα στην Ασφαλιστική Αγορά. Ο ρόλος αυτός, που μπορεί από τη μια να εποπτεύει την Ασφαλιστική Αγορά και από την άλλη να έχει εμπορικό χαρακτήρα κρατώντας τις ισορροπίες, είναι ο παράγοντας που εξασφαλίζει στους Lloyd’s ένα βιώσιμο μέλλον. Αγαπώ τις προκλήσεις και τις συνεχείς ευκαιρίες να μαθαίνω καινούργια πράγματα και είμαι σίγουρη ότι η θέση αυτή θα μου προσφέρει και τα δύο.

Ποιοι είναι οι βασικοί στόχοι που θα θέλατε να επιτευχθούν κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών;

Υπάρχουν ορισμένοι “μέτοχοι κλειδιά” που θα ήθελα να περάσω χρόνο μαζί τους ακούγοντας το τι έχουν να μου πουν. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την αγορά και τη σύγχρονη πλατφόρμα μας η οποία διατηρεί και προσελκύει ενδιαφερόμενους. Είναι σημαντικό επίσης να μάθω τι λειτουργεί καλά, και τι πρέπει να βελτιωθεί. Θα ήθελα να εξετάσω περισσότερο τις διαθέσιμες ευκαιρίες για ανάπτυξη και τις στρατηγικές οι οποίες εντάσσουν τους Lloyd’s, με το καλύτερο δυνατό τρόπο, στις εξελίξεις της αγοράς. Όλα αυτά θα τροφοδοτήσουν την επανασχεδίαση του Στρατηγικού Σχεδιασμού των Lloyd’s.

Κατά τη γνώμη σας, ποιες είναι οι μεγαλύτερες ευκαιρίες και ποιες οι απειλές που αντιμετωπίζει σήμερα η αγορά των Lloyd’s;

Η αγορά αποτελεί μια πρόκληση για όλους τους συμμετέχοντες σε αυτή, οι μεταβολές στην δυναμική των κατανομών, η αφθονία των κεφαλαίων αλλά και οι αναδυόμενοι κίνδυνοι, είναι μερικές από τις προκλήσεις που δεν έχουμε ακόμη κατανοήσει αρκετά. Ωστόσο, αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την αγορά των Lloyd’s, να αποδείξει δηλαδή ότι το επαγγελματικό και πειθαρχημένο underwritting σε συνδυασμό με την καινοτομία -τα μεγάλα πλεονεκτήματα των Lloyd’s – είναι η συνταγή της επιτυχίας.

Ποιες είναι οι προσδοκίες σας ως Διευθύνουσας Συμβούλου των Lloyd’s;

Να είμαι σε θέση να οδηγήσω το “Όραμα για το 2025” για την αγορά και, συγχρόνως, να συναντιέμαι και να συνεργάζομαι με μερικούς από τους πιο ταλαντούχους ανθρώπους της (αντ)ασφαλιστικής βιομηχανίας.

Πώς θα περιγράφατε το χαρακτήρα σας ως manager;

Είμαι υποστηρίκτρια της ομαδικής εργασίας και αναγνωρίζω τη σωστή δουλειά που παράγεται, όταν διαφορετικές ομάδες συνεργάζονται αρμονικά μεταξύ τους. Γι ‘αυτό το λόγο προσπαθώ να μην αποκλείω κανέναν, να ενθαρρύνω και να παρακινώ τους ανθρώπους που εμπλέκονται στις διάφορες εργασίες, ιδίως όταν αυτοί είναι οι ειδικοί, έτσι ώστε να βρίσκουμε λύσεις και να κάνουμε σχέδια από κοινού. Ωστόσο, υπάρχουν φορές που ο διευθύνων σύμβουλος θα πρέπει να πάρει κάποιες σημαντικές αποφάσεις και δεν διστάζω να γίνω αυστηρή, όταν αυτό απαιτείται.

Τι είναι αυτό που σας κάνει να νιώθετε περισσότερο περήφανη στη μέχρι τώρα καριέρα σας;

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ο κάθε άνθρωπος δε σταματά να μαθαίνει νέα πράγματα και να αναλαμβάνει νέες προκλήσεις. Στην δική μου πορεία υπήρξαν πολλές στιγμές περηφάνιας. Ωστόσο, αυτή που ξεχωρίζει είναι η πρόκληση για ανάκαμψη της Αντασφαλιστικής εταιρίας Converium που είχε μια δύσκολη περίοδο λόγω των υποβαθμίσεων από όλους τους οίκους αξιολόγησης. Δεν υπήρχε μεγαλύτερη ικανοποίηση από την πίστη που μου έδειξαν οι εργαζόμενοι, οι πελάτες και οι μεσίτες, καθώς και οι μέτοχοι, οι οποίοι έδειξαν την υποστήριξή τους μένοντας με τη Converium όλη αυτή την περίοδο.

Με τι ασχολείστε στον ελεύθερο χρόνο σας;

Ζω τη ζωή μου ανάμεσα στο Λονδίνο και τη Ζυρίχη και απολαμβάνω τη κάθε χώρα, με διαφορετικό τρόπο. Η Ελβετία είναι ένα μέρος για να απολαύσεις την όμορφη ύπαιθρο και να κάνεις πεζοπορία στο βουνό. Όταν είμαστε στο Λονδίνο, θα επωφεληθούμε από τα εξαιρετικά εστιατόρια και το θέατρο, καθώς και τις συναντήσεις με φίλους. Συνήθιζα να αθλούμαι, όσο ήμουν νεότερη, αλλά οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις με ανάγκασαν να σταματήσω, εδώ και πολύ καιρό!

 


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eight − six =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Inga Beale: Μιλάει για την Καινούργια της Θέση ως CEO των Lloyd's! https://www.insurancedaily.gr/inga-beale-%ce%bc%ce%b9%ce%bb%ce%ac%ce%b5%ce%b9-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b8%ce%ad%cf%83%ce%b7-%cf%89/