ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
banner728x90png
Home Ειδήσεις Ασφαλιστικές Ειδήσεις

ΙΟΑΣ: Κλείσαμε 17 χρόνια δράσης… και συνεχίζουμε

Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας  «Πάνος Μυλωνάς»

Βίκυ Γερασίμου by Βίκυ Γερασίμου
13/05/2022
in Ασφαλιστικές Ειδήσεις
A A
ΙΟΑΣ: Κλείσαμε 17 χρόνια δράσης… και συνεχίζουμε
Share on Facebook

Σήμερα, 12 Μαΐου 2022, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» συμπληρώνει 17 χρόνια διαρκούς παρουσίας και δράσης για έναν κόσμο καλύτερο, «έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα».

Όλα αυτά τα χρόνια, βρισκόμαστε δίπλα στον πολίτη και την πολιτεία με έργα και δράσεις που ως στόχο έχουν την ενημέρωση σε κρίσιμα ζητήματα οδικής συμπεριφοράς αλλά κυρίως, την  ενίσχυση της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της χώρας μας.

Διαβάστε Επίσης

Το ΙΟΑΣ ενώνει τη φωνή του μέσα από τη δράση Alive στο Παρίσι

Το ΙΟΑΣ ενώνει τη φωνή του μέσα από τη δράση Alive στο Παρίσι

Sep 22, 2025
8 βήματα για πιο ασφαλείς δρόμους

ΙΟΑΣ: 8 βήματα για πιο ασφαλείς δρόμους

Mar 31, 2025

Δράσεις που εκπέμπουν ένα ηχηρό μήνυμα για το παρόν και το μέλλον της οδικής ασφάλειας της χώρας σε μια εποχή κατά την οποία οι προκλήσεις αυξάνονται διαρκώς. Καθώς, λοιπόν, ανακαλύπτουμε εκ νέου την κανονικότητα που χάσαμε στην πανδημία, καλούμε τους πολίτες να αναλογισθούν μια «πανδημία» που επίσης αφορά όλους μας: την «πανδημία» των τροχαίων. Με όραμα έναν κόσμο με 0 απώλειες από τροχαία, οι άνθρωποι του Ινστιτούτου συνεχίζουν…για έναν κόσμο με ασφάλεια και πολιτισμό στους δρόμους, έναν κόσμο που αξίζουμε και τον έχουμε ανάγκη, έναν κόσμο δίχως άλλες χαμένες ανθρώπινες ζωές στο δρόμο.

Η επέτειος των 17 χρόνων συμπίπτει με τη σταδιακή επιστροφή της κοινωνίας στην κανονικότητα σε μια εποχή που ακόμη ο απόηχος της πανδημίας COVID-19 είναι ενεργός. Παράλληλα, η επέτειος συμπίπτει με την εβδομάδα για την Οδική Ασφάλεια η οποία περιλαμβάνει δράσεις σε δύο περιοχές.

  • Αρχικά, στη Λάρισα, και συγκεκριμένα στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Λάρισας, κατόπιν πρόσκλησης του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου – ο οποίος συμπληρώνει πέντε χρόνια λειτουργίας – παρουσιάζουμε για πρώτη φορά πανευρωπαϊκά, το νέο μας πρόγραμμα MOVING STARS (Αστέρια που Κινούνται) σε μαθητές Δημοτικών σχολείων και ΣΕ εκπαιδευτικούς. 4 εκπαιδευτές – εμψυχωτές του Ινστιτούτου βρίσκονται και συντονίζουν τις δράσεις που θα συνεχιστούν για όλη την εβδομάδα.
  • Επειδή Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα, φέτος τα 17 χρόνια του Ινστιτούτου τα γιορτάζουμε στην Κέρκυρα, κατόπιν πρόσκλησης του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, με δράσεις που υλοποιούνται καθ’ όλη την εβδομάδα σε σχολεία, με προγράμματα που απευθύνονται σε παιδιά, εφήβους και νέους στοχεύοντας στην καλλιέργεια μιας νέας κουλτούρας για την οδική ασφάλεια. Οι δράσεις αυτές υλοποιούνται με κοινή πρωτοβουλία του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας και του ΙΟΑΣ καθώς και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων και της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ιονίων Νήσων.

Και αυτό γιατί η Οδική Ασφάλεια είναι και πρέπει να είναι βασική προτεραιότητα και της Πολιτείας και του καθενός από εμάς ξεχωριστά.

Με στόχο να αποτυπωθούν καλύτερα οι ανάγκες και τα θέματα οδικής ασφάλειας, τα οποία χρήζουν ευαισθητοποίησης, το ΙΟΑΣ υλοποιεί διαρκώς έρευνες ενώ παράλληλα, θέτει σε εφαρμογή προγράμματα διαμορφώνοντας έναν δυναμικό χώρο αλληλεπίδρασης με τους πολίτες με σκοπό την ενστάλαξη μιας κουλτούρας οδικής συμπεριφοράς με πρότυπο την ασφάλεια. Κατά αυτόν τον τρόπο, οι δράσεις που περιλαμβάνονται στα άμεσα αλλά και πιο μεσοπρόθεσμα σχέδια του Ινστιτούτου είναι οι εξής:

  • Έρευνα η οποία ξεκίνησε πρόσφατα και αφορά στη χρήση κράνους σε μοτοσικλετιστές, καθώς η Ελλάδα κατέχει τη δεύτερη θέση (33,1%) στην Ευρώπη με τους περισσότερους θανάτους μοτοσικλετιστών κατά το έτος 2019 (EURPOSTAT, 2021). Η έρευνα αυτή απευθύνεται σε νέους ανθρώπους που οδηγούν μοτοσικλέτα, με σκοπό τον καλύτερο σχεδιασμό καμπάνιας ενημέρωσης και πρόληψης.
  • Το νέο μας εκπαιδευτικό πρόγραμμα MOVING STARS (Αστέρια που Κινούνται) το οποίο υλοποιείται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας (5-14) με στόχο, μέσω της βασισμένης στο παιχνίδι μάθησης, να αναπτύξουν κινητικές, γνωστικές και κοινωνικές δεξιότητες, ενώ σταδιακά να αποκτήσουν γνώση σε θέματα οδικής συμπεριφοράς. Ένα πρόγραμμα ζωτικής σημασίας καθώς αποδεικνύεται ότι λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής τα παιδιά πλέον δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τις γνώσεις που θα τους επέτρεπαν να μετακινηθούν με ασφάλεια στο δρόμο.
  • Αποτελέσματα από την ερευνητική δραστηριότητα του Ινστιτούτου μας, η οποία είναι διαρκώς ενεργή, και συμβάλλει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών. Έτσι, σύντομα θα ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα από μελέτη που διεξήγαμε σε σχέση με τον τρόπο παρουσίασης των τροχαίων συγκρούσεων από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
  • Παράλληλα, θέτουμε σε εφαρμογή πιλοτικό πρόγραμμα σχετικά με παραβατικές συμπεριφορές οδηγών ως προς τα όρια ταχύτητας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τροχαίας, με σκοπό τη διερεύνηση του τρόπου που η επιβολή μέτρων ενδέχεται αποτελεσματικά να επηρεάζει την οδηγική συμπεριφορά.
  • Τέλος τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΙΟΑΣ, τα οποία συνεχίζονται με σταθερούς ρυθμούς και ενημερώνουν – εκπαιδεύουν τους συμμετέχοντες αναφορικά με θέματα ασφαλούς και κατάλληλης χρήσης του οδικού δικτύου. Προγράμματα τα οποία οι συμμετέχοντες, αξιολογούν ως ιδιαίτερα επαρκή και ικανοποιητικά που καταφέρνουν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην τροποποίηση στάσεων προς την υιοθέτηση μιας κατάλληλης οδικής συμπεριφοράς.

Πολλές άλλες δράσεις μας βρίσκονται σε εξέλιξη και αυτό γιατί το ΙΟΑΣ είναι ένας ζωντανός Οργανισμός που διαρκώς εξελίσσεται και αποτελείται από ανθρώπους με ένα κοινό όραμα: το να μην χαθεί ούτε μια επιπλέον ανθρώπινη ζωή στην άσφαλτο!

Η Πρόεδρος του Ινστιτούτου, κ. Δανέλλη-Μυλωνά, που βρίσκεται στη Βόρεια Κέρκυρα όπου υλοποιούνται δράσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής, με προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής, δήλωσε: «Συνεχίζουμε αδιάκοπα την πραγματοποίηση των δράσεων και των εκπαιδευτικών μας προγραμμάτων καθώς η επέτειος των 17 χρόνων μας βρίσκει στη Βόρεια Κέρκυρα, κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου κ. Γιώργου Μαχειμάρη και της Αντιδημάρχου κ. Σπυριδούλας Κόκκαλη, οι οποίοι στο πρόσωπό μου τίμησαν το Ινστιτούτο με τη χθεσινή μου βράβευση στην Ημερίδα που διοργάνωσαν. Για εμάς στο Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» πεποίθησή μας είναι πως Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα αλλά και η περιφέρεια και στόχος μας είναι να διαδώσουμε τις αρχές της Οδικής Ασφάλειας σε κάθε γωνιά της Ελληνικής Επικράτειας.»

 

Tags: ΙΟΑΣ
250417hdionlinebannergreek1728x90gif

Related Posts

Τι ετοιμάζει η INTERAMERICAN στην πλ. Συντάγματος;
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Τι ετοιμάζει η INTERAMERICAN στην πλ. Συντάγματος;

by Insurancedaily editorial team
Oct 24, 2025
Podcast «Και Αν Συμβεί… στο Δρόμο;»
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Podcast «Και Αν Συμβεί… στο Δρόμο;»

by Insurancedaily editorial team
Oct 24, 2025
Δείτε τους 26 φιναλίστ στα Insurance Awards «Φίλιππος Μωράκης» 2025
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Δείτε τους 26 φιναλίστ στα Insurance Awards «Φίλιππος Μωράκης» 2025

by Insurancedaily editorial team
Oct 24, 2025
Η Ε. Τζώρτζη για 3η χρονιά στην Κριτική Επιτροπή των FMIA25
Insurance Awards ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΩΡΑΚΗΣ

Η Ε. Τζώρτζη για 3η χρονιά στην Κριτική Επιτροπή των FMIA25

by Insurancedaily editorial team
Oct 23, 2025
Ειδικές παράμετροι στη μείωση του 10% του ΕΝΦΙΑ
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Αύξηση 4,8% στην παραγωγή Ιανουαρίου – Αυγούστου 2025

by Insurancedaily editorial team
Oct 23, 2025
O οίκος Fitch αναβάθμισε την αξιολόγηση χρηματοοικονομικής ισχύος της Euroins
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

O οίκος Fitch αναβάθμισε την αξιολόγηση χρηματοοικονομικής ισχύος της Euroins

by Insurancedaily editorial team
Oct 23, 2025
Καρκίνος του Στομάχου: Από τα πρώτα συμπτώματα στη Νέα Εποχή Θεραπείας
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Καρκίνος του Στομάχου: Από τα πρώτα συμπτώματα στη Νέα Εποχή Θεραπείας

by Insurancedaily editorial team
Oct 22, 2025 - Updated on Oct 24, 2025
Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανανέωσε τη χορηγική συνεργασία με τη ΝΑΚ – ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανανέωσε τη χορηγική συνεργασία με τη ΝΑΚ – ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS

by Insurancedaily editorial team
Oct 22, 2025
ΜΙΝΕΤΤΑ: 10 χρόνια συμμετοχής στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

ΜΙΝΕΤΤΑ: 10 χρόνια συμμετοχής στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών

by Insurancedaily editorial team
Oct 22, 2025

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

ydrogios-insurancehome-insurancegif
odc-banner-general-0225gif
300250png
technopan-koufomata-pvcpng

TOP#5 Insurancedaily

  • Καρκίνος του Στομάχου: Από τα πρώτα συμπτώματα στη Νέα Εποχή Θεραπείας

    Καρκίνος του Στομάχου: Από τα πρώτα συμπτώματα στη Νέα Εποχή Θεραπείας

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Medifirst – Αθηναϊκή: Δράσεις ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
  • 103,5 εκατ. ανασφάλιστα κλοπιμαία στα γαλλικά μουσεία

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Podcast «Και Αν Συμβεί… στο Δρόμο;»

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
Εγγραφή στο Newsletter

+12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

Facebook Instagram Youtube
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
© MORAX MEDIA Α.Ε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

  • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
  • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
  • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
  • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
  • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
  • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
  • Email: info@insurancedaily.gr, Tηλ: +30 210 9594121

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ

© 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ