Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ιταλικό “μέτωπο” για την Generali και πιθανοί αγοραστές


Η οικογένεια Benetton της Ιταλίας επιθυμεί να αυξήσει το μερίδιό της στη Generali και πιστεύει ότι η τρίτη μεγαλύτερη ασφαλιστική στην Ευρώπη πρέπει να παραμείνει σε ιταλικά χέρια. Αυτό δήλωσε ο Luciano Benetton σε συνέντευξή του στη La Repubblica σύμφωνα με το euronews.

Ο Luciano είναι ένα από τα τέσσερα αδέλφια που ίδρυσαν τη βιομηχανική αυτοκρατορία Benetton, η οποία κυμαίνεται από την επώνυμη εταιρεία ένδυσης έως την ομάδα υποδομών Atlantia.

Η Edizione, η οικογενειακή εταιρεία Benetton, εμφανίστηκε ως ιταλικό στήριγμα κατά των ξένων εξαγορών της Generali, αφού αύξησε το μερίδιό της στην ασφαλιστική μαζί με τους Ιταλούς επιχειρηματίες Francesco Gaetano Caltagirone και Leonardo Del Vecchio.

“Με την Caltagirone και τον Del Vecchio, μαζί δημιουργούμε ένα καλό ιταλικό μέτωπο. Έχουμε ένα σημαντικό μερίδιο”, δήλωσε ο Benetton.

Η γαλλική ασφαλιστική εταιρεία Axa και η Zurich στην Ελβετία έχουν θεωρηθεί ως δυνητικοί αγοραστές της Generali.

“Πιστεύουμε ότι η Generali πρέπει να παραμείνει ιταλική” αναφέρει οLuciano Benetton και προσθέτει ότι η Atlantia δεν είχε λάβει πρόταση για επένδυση στην ιταλική εταιρεία Alitalia, προσθέτοντας ότι οι διαχειριστές της ομάδας διατηρούσαν την εμπιστοσύνη της οικογένειας μετά τη θανατηφόρα κατάρρευση μιας γέφυρας που λειτουργούσε η μονάδα αυτοκινητοδρόμων της Atlantia.

Η κυβέρνηση της Ιταλίας είχε δηλώσει ότι οι Benettons ήταν άπληστοι κερδοσκόποι και απείλησαν να ανακαλέσουν την άδεια της Atlantia, κάνοντας αναφορές σε κακή συντήρηση του δικτύου αυτοκινητοδρόμων.

Πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι η κυβέρνηση θα είναι διατεθειμένη να βελτιώσει τις σχέσεις της με τις Benettons και την Atlantia σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια της εταιρείας στη διάσωση της ζημιογόνου αεροπορικής εταιρείας Alitalia. «Δεν υπήρξε συνάντηση, καμία πρόταση, τίποτα», είπε ο Benetton.

Η εταιρεία ειδών ένδυσης Benetton θα επιστρεψει στην κερδοφορία το 2020 και θα ανοίξει εκατό νέα καταστήματα, δήλωσε ο επιχειρηματίας.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 2 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ιταλικό “μέτωπο” για την Generali και πιθανοί αγοραστές! https://www.insurancedaily.gr/italiko-metopo-gia-tin-generali-kai-pithano/