
Αποζημίωση 417 εκατ. δολαρίων θα καταβάλλει η Johnson & Johnson σε 63χρονη γυναίκα που εμφάνισε καρκίνο των ωοθηκών μετά από τη χρήση δεκαετιών της σκόνης ταλκ για μωρά Johnson & Johnson.
Η Eva Echeverria από το Λος Άντζελες, δήλωσε ότι χρησιμοποιούσε το ταλκ της Εταιρείας από την ηλικία των 11 ετών. Σταμάτησε να το χρησιμοποιεί το 2016, αφού διάβασε μια ιστορία ειδήσεων για μια άλλη γυναίκα που την χρησιμοποίησε και είχε καρκίνο των ωοθηκών.
Η υπόθεση της Echeverria είναι η πρώτη από εκατοντάδες υποθέσεις στην Καλιφόρνια που αναμένουν να εκδικαστούν.
Σε άλλες περιοχές έχουν υπάρξει άλλες τέσσερις αποφάσεις κατά της Εταιρείας ενώ αγωγή που είχε υποβληθεί στο New Jersey απορρίφθηκε. Υπάρχουν χιλιάδες παρόμοιες περιπτώσεις που εξετάζονται από τα κρατικά και ομοσπονδιακά δικαστήρια αυτή τη στιγμή.
Η Echeverria κατέθεσε ότι αν υπήρχε προειδοποιητική ετικέτα στο προϊόν, θα είχε σταματήσει να το χρησιμοποιεί. Ποια είναι η σχέση μεταξύ ταλκ και καρκίνου; Η Εταιρεία δεν έχει νομική υποχρέωση να τοποθετεί μια τέτοια ετικέτα στο προϊόν της.
Επειδή η σκόνη ταλκ θεωρείται νομικά καλλυντική ουσία, δεν χρειάζεται να υποβληθεί σε ανασκόπηση από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, όπως ένα φάρμακο. Αλλά θα έπρεπε να φέρει κατάλληλη ετικέτα με συστατικά και άλλες πληροφορίες και το προϊόν «πρέπει να είναι ασφαλές για χρήση από τους καταναλωτές με ετικέτες ή συνήθεις συνθήκες χρήσης».
Ορισμένες άλλες σκόνες με βάση ταλκ στην αγορά φέρουν ετικέτες που αναφέρουν πιθανό κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των ωοθηκών μετά από συχνή εφαρμογή στην περιοχή των γυναικείων γεννητικών οργάνων. Οι επιστημονικές μελέτες κατά τη διάρκεια των ετών έχουν δημιουργήσει ένα μείγμα αποτελεσμάτων.
Ο Διεθνής Οργανισμός για την Έρευνα στον Καρκίνο, μέρος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, ταξινομεί τη γεννητική χρήση της σκόνης σώματος με βάση ταλκ ως “πιθανώς καρκινογόνο για τον άνθρωπο”. Το Εθνικό Πρόγραμμα Τοξικολογίας των ΗΠΑ δεν έχει αξιολογήσει πλήρως το ταλκ ως πιθανό καρκινογόνο παράγοντα, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου, η οποία λέει ότι δεν είναι σαφές εάν τα προϊόντα αυτά αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.
Πηγή: cnn
Σχόλια

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
17 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Delphi Forum (updated)
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Νόμος 5290: Τι αλλάζει στις υπηρεσίες οδικής βοήθειας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

ΕΑΔΕ - BIPAR: 6 παρεμβάσεις στους ευρωβουλευτές για τα PEPP

Intracom: Κερδοφορία και είσοδος στις ασφαλίσεις το 2025

Η Πρόεδρος της EIOPA, P. Hielkema στο NatCat Summit

Διψήφια αύξηση παραγωγής και ενίσχυση κερδοφορίας για την Υδρόγειο

Αύξηση κερδών 26,9% για την Ευρώπη Ασφαλιστική το 2025

ΕΑΕΕ και HALA συγκροτούν μικτή επιτροπή συνεργασίας

Υδρόγειος: Ρεκόρ φερεγγυότητας 245,4% και ισχυρή ανάπτυξη το 2025

















