ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κ. Μίχος: Έχουμε εφόδια να αντιμετωπίσουμε το bancassurance

Κ. Μίχος

Συνεχίζοντας το ρεπορτάζ μας στην Ασφαλιστική Αγορά του Νομού Βοιωτίας – στο πλαίσιο της στήλης «Ασφαλιστικό Οδοιπορικό» – επισκεφτήκαμε τον κ. Κωνσταντίνο Μίχο, Ασφαλιστικό Σύμβουλο στη Λιβαδειά και του ζητήσαμε να μας απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήσεις σχετικά με τη δραστηριότητά του αλλά και για την εικόνα της αγοράς σήμερα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΙΧΟΥ

Ποια είναι η σταδιοδρομία σας το επάγγελμα; Γιατί αποφασίσατε να γίνεται ασφαλιστικός διαμεσολαβητής; Δραστηριοποιόσασταν πάντα στο νομό Βοιωτίας;

Στο επάγγελμα του ασφαλιστή είμαι τα τελευταία 18 χρόνια. Αφορμή για την ενασχόλησή μου με το επάγγελμα υπήρξε ένα συμβόλαιο ζωής που είχα από το 1992 και η αναζήτησή μου για κάποια καινούργια επαγγελματική ενασχόληση. Από την αρχή έθεσα ρεαλιστικούς στόχους οι οποίοι με βοήθησαν μέχρι σήμερα να παραμείνω στο επάγγελμα παρά τις δυσκολίες αφενός της προσαρμογής σε έναν καινούργιο χώρο και αφετέρου της ανυπαρξίας ενός χαρτοφυλακίου ως βάση. Με πολύ υπομονή και προσπάθεια κατάφερα τα τελευταία 11 χρόνια να διατηρώ το δικό μου γραφείο με πελάτες που με εμπιστεύονται σαν δικό τους άνθρωπο δίνοντάς μου έτσι τη δύναμη να συνεχίσω ώστε να τους γίνω ακόμα πιο χρήσιμος. Ο τομέας δραστηριοποίησής μου είναι κατά βάση ο νομός Βοιωτίας, λόγω μόνιμης κατοικίας χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχω ασφαλισμένους και σε άλλους νομούς.

Με ποιες εταιρείες έχετε επιλέξει να συνεργάζεστε και γιατί;

To μεγαλύτερο μέρος του χαρτοφυλακίου μου μοιράζεται σε δύο εταιρίες, την Generali και το Νέο Ποσειδώνα λόγω της σοβαρότητας, της αξιοπιστία τους και κυρίως λόγω της προσωπικής επαφής με εκπροσώπους και στελέχη τους. Επίσης μετά από πολύχρονη συνεργασία έχω διαπιστώσει την άμεση αποπληρωμή των ζημιών γεγονός στο οποίο δίνω πολύ μεγάλη σημασία.

Ποια είναι η άποψή σας για τις εταιρείες ΕΠΥ και για τη δραστηριότητα των τραπεζών σε ασφαλιστικές υπηρεσίες;

Στη μέχρι τώρα ασφαλιστική μου πορεία δεν έχω συνεργαστεί με κάποια εταιρία ΕΠΥ καθώς όπως ανέφερα έχω θέσει κάποια προσωπικά κριτήρια για τις συνεργασίες μου ώστε να μπορώ να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις των πελατών μου καθόσον οι περισσότεροι γνωρίζουν και εμπιστεύονται εμένα προσωπικά και κατά συνέπεια τις εταιρείες που τους συστήνω. Όσον αφορά τη δραστηριότητα των τραπεζών σε ασφαλιστικές υπηρεσίες έχουμε τα εφόδια να τις αντιμετωπίσουμε. Και φυσικά ο χώρος έχει δουλειά για όλους είτε αυτό λέγεται ασφαλιστικός σύμβουλος είτε τράπεζα είτε direct πώληση. Στόχος του καθενός πρέπει να είναι η σωστή ενημέρωση του πελάτη βάσει των αναγκών του και το χτίσιμο μιας σχέσης βασισμένη στην εμπιστοσύνη.

Το χαρτοφυλάκιό σας πώς χωρίζεται; Έχετε επενδύσει περισσότερους κλάδους ζωής ή στους γενικούς κλάδους και γιατί;

Η σύσταση του χαρτοφυλακίου μου αυτήν τη στιγμή είναι κυρίως αυτοκίνητα σε ποσοστό άνω του 60% και το υπόλοιπο μοιράζεται ισόποσα σε Ζωής και Γενικές. Με τις σημερινές συνθήκες της αγοράς στοχεύω σε ένα χαρτοφυλάκιο όπου το αυτοκίνητο θα αποτελεί ποσοστό μικρότερο του 50%. Ο λόγος είναι ότι οι γενικές ασφαλίσεις και οι ζωής έχουν πολλά περιθώρια ανάπτυξης και αποτελούν το μέλλον της ασφαλιστικής αγοράς.

Τέλος, ποια είναι η άποψή σας για την αγορά στην οποία δραστηριοποιείστε; Υπάρχει ασφαλιστική συνείδηση; Oι ασφαλιστές λειτουργούν αρμονικά;

Σαφώς η τοπική ασφαλιστική αγορά δεν είναι αυτή που ήταν πριν 10 χρόνια. Η οικονομική κρίση που περνάει η χώρα έχει επηρεάσει σημαντικά και τον κλάδο μας. Ασφαλιστική συνείδηση σαφώς υπάρχει και μάλιστα πιο ανεπτυγμένη από παλιά. Πρέπει όμως να προσαρμοστούμε στα σημερινά οικονομικά δεδομένα και οι λύσεις που προτείνουμε πρέπει να είναι προσαρμοσμένες σε αυτά. Τέλος, οι ασφαλιστές στο Νομό μας στην πλειονότητά τους λειτουργούν αρμονικά παρά την έλλειψη συλλόγου. Εξάλλου δουλειά υπάρχει για όλους, το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας και να προστατεύουμε τους ασφαλισμένους μας.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − 1 =

To Top