
Mε τον πρόεδρο και τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (EAEE), συναντήθηκε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε τη συζήτηση αναφέροντας ότι «οι νέοι σήμερα δεν πιστεύουν ότι θα πάρουν ποτέ σύνταξη, γι’ αυτό και συχνά επιλέγουν ακόμη και να εργάζονται χωρίς ασφάλιση. Αυτό είναι αδιανόητο και πρέπει να αλλάξει».
Σημείωσε την ανάγκη για τολμηρές μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για δημιουργία τριών πυλώνων στο συνταξιοδοτικό. Υποστήριξε ότι απαιτείται ο δραστικός ανασχεδιασμός του δεύτερου κεφαλαιοποιητικού πυλώνα -υποχρεωτικής- ασφάλισης, ενώ ειδικά για τον τρίτο πυλώνα -προαιρετικής- ασφάλισης τόνισε ότι η πολιτεία πρέπει να χορηγήσει ουσιαστικά κίνητρα που να καθιστούν ελκυστικότερη την επιλογή συμπληρωματικών προγραμμάτων ιδιωτικής ασφάλισης.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, τόνισε την καθοριστική συμβολή του ασφαλιστικού κλάδου στην οικονομία της χώρας ως μεγάλου εργοδότη, φορολογούμενου και επενδυτή. Σημείωσε επίσης την ανάγκη αναγνώρισης του σημαντικού ρόλου της ασφάλισης από την πολιτεία αλλά και στήριξης της ανάπτυξης του κλάδου μέσω ουσιαστικού διαλόγου και φορολογικών κινήτρων προς όφελος των ασφαλισμένων. Εκτός από το συνταξιοδοτικό σύστημα, συζητήθηκαν και άλλοι δύο μεγάλης σημασίας τομείς, αφ’ ενός η υγεία και αφ’ ετέρου η συνολική αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.
Σχόλια

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
17 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Delphi Forum (updated)
NN Hellas: Η κουλτούρα που οδήγησε στο ιστορικό milestone του €1 δισ.
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Την ετήσια έκθεσή της δημοσίευσε η ΕΑΕΕ

Οι κίνδυνοι γίνονται πιο σύνθετοι και πιο έντονοι

«Στο τραπέζι» o έλεγχος για τις ανασφάλιστες επιχειρήσεις

Ο Α. Σαρρηγεωργίου στο 16th International Insurance Conference

Τι προτείνεται σαν λύση για τις μη ασφαλίσιμες επιχειρήσεις

450 στελέχη στο Insurance & Reinsurance Meeting στην Ύδρα

Πόσες ζημίες «γράφουν» οι ασφαλιστικές στον κλάδο oχημάτων
















