ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κ. Πράπας: Ο παραδοσιακός ασφαλιστής είναι πάντα δίπλα στον πελάτη


Συνεχίζοντας το ρεπορτάζ μας στην Ασφαλιστική Αγορά του Νομού Φθιώτιδας – στο πλαίσιο της στήλης Ασφαλιστικό Οδοιπορικό – επισκεφτήκαμε τον κ. Κωνσταντίνο Πράπα, Συντονιστή Διευθυντή γραφείων πωλήσεων της Εθνικής Ασφαλιστικής σε Εύβοια, Βοιωτία & Φθιώτιδα και μιλήσαμε μαζί του για τη δραστηριότητα των συνεργατών του στην τοπική αγορά, όπως επίσης και για την εικόνα που έχει σχηματίσει για την πόλη της Λαμίας στην οποία δραστηριοποιείται.

Συνέντευξη Κωνσταντίνος Πράπας 

Από πότε λειτουργεί το γραφείο της Εθνικής Ασφαλιστικής στη Λαμία και πότε αναλάβατε εσείς τη διεύθυνσή του;

Το γραφείο μας στη Λαμία , λειτουργεί από 05 Σεπτεμβρίου 2000 και τότε ήταν που ανέλαβα τη διεύθυνσή του.

Πόσους συνεργάτες έχετε στο Νομό και σε ποιες πόλεις δραστηριοποιούνται; Από τα λοιπά agency υπάρχει ανταγωνισμός;

Έχουμε 10 συνεργάτες στο γραφείο μας και οι πόλεις που δραστηριοποιούνται εκτός από τη Λαμία είναι η Μακρακώμη, η Σπερχειάδα, η Στυλίδα, ο Αγ. Κωνσταντίνος, τα Καμένα Βούρλα, η Αταλάντη, η Αμφίκλεια, η Τιθορέα. Υπάρχουν και αλλά γραφεία agency στη πόλη μας και κάποια από αυτά είναι της ΝΝ, ΕΥΡ. ΠΙΣΤΗΣ, ΑΧΑ, INTERAMERICAN.

Το χαρτοφυλάκιο του γραφείου πώς χωρίζεται;

Το χαρτοφυλάκιο του γραφείου χωρίζεται σε 75% Ασφαλίσεις Ζωής και Υγείας και 25% Γενικές Ασφαλίσεις.

Διαβάστε επίσης: Στη Λαμία προτιμούν το “φακελάκι” από προγράμματα Υγείας

Κατά την άποψή σας, ποια είναι η εικόνα της ασφαλιστικής αγοράς στο νομό Φθιώτιδας; Σε σύγκριση με τους υπόλοιπους νομούς στους οποίους είστε υπεύθυνος;

Η εικόνα της ασφαλιστικής αγοράς σίγουρα δεν είναι η ίδια με αυτήν πριν 10 χρόνια. Υπάρχουν σαφώς περισσότερες ανάγκες, ειδικά μετά την κρίση που πέρασε η χώρα μας, αλλά και πολλές υποχρεώσεις που πρέπει να προσαρμοστούν στις οικονομικές δυνατότητες που έχει ο κάθε ένας. Είναι πολλοί αυτοί που ψάχνουν φθηνές λύσεις για να καλύψουν ασφαλιστικές τους ανάγκες είτε για την ασφάλιση του αυτοκινήτου τους είτε για πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη. Σε σύγκριση με τους υπόλοιπους νομούς που είμαι υπεύθυνος, φαίνεται πως στο νομό Ευβοίας είναι καλύτερα τα πράγματα. Σε αυτό μπορεί να βοηθάει αφενός το ότι βρίσκεται κοντά στην Αθήνα που σημαίνει πιο εύκολη πρόσβαση και πλήθος Νοσοκομείων, Γιατρών, Διαγνωστικών κέντρων, αντιπροσωπιών αυτοκινήτου κ.ά. Αφετέρου ο νομός Ευβοίας και συγκεκριμένα η πόλη της Χαλκίδας έχει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.

Τα εναλλακτικά δίκτυα πωλήσεων πιστεύετε ότι λειτουργούν αθέμιτα σε σχέση με το παραδοσιακό;

Τα εναλλακτικά δίκτυα δεν λειτουργούν όπως τα παραδοσιακά. Η αλήθεια είναι ότι ένα μέρος ανθρώπων επιλέγουν να καλύψουν τις ασφαλιστικές ανάγκες τους μέσω των εναλλακτικών δικτύων. Και αυτό γιατί δελεάζονται από φθηνές προσφορές και καλύψεις που στην ουσία είναι αμφίβολο αν πραγματικά καλύπτουν τις ανάγκες τους και φυσικά δεν ξέρουν πώς να τις χρησιμοποιήσουν. Στα παραδοσιακά δίκτυα είμαστε πάντα δίπλα στον πελάτη. Διερευνούμε τις ανάγκες του. Δίνουμε λύση στους προβληματισμούς του και τον κατευθύνουμε σωστά όταν μας χρειαστεί.

Στρατολογείτε νέους ασφαλιστές στο νομό Φθιώτιδας; Υπάρχει ενδιαφέρον;

Ναι, έχουμε νέους υποψήφιους ασφαλιστές και από την πρώτη τους επαφή με το αντικείμενο δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου. Υπάρχουν βέβαια πολλοί ανασταλτικοί παράγοντες όπως η αναβλητικότητα που δείχνει ένας υποψήφιος συνεργάτης ως προς την ασφάλιση στον κοινωνικό φορέα (ΕΦΚΑ).


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × two =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Κ. Πράπας: Ο παραδοσιακός ασφαλιστής είναι πάντα δίπλα στον πελάτη! https://www.insurancedaily.gr/k-prapas-o-paradosiakos-asfalistis-ine-panta-dipla-ston-pelati/