
«Καμπανάκι» για το υψηλό loss ratio με το οποίο αναπτύσσεται ο κλάδος Ασφάλισης Περιουσίας κυρίως με συμβάσεις τις οποίες συνάπτει με μεγάλες επιχειρήσεις, «ηχούν» ανώτατα στελέχη ασφαλιστικών εταιρειών, υπογραμμίζοντας την ανάγκη εξορθολογισμού της πολιτικής βάσει της οποίας τιμολογείται ο προς ανάληψη κίνδυνος.
Του Πλάτωνα Τσούλου
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις στις οποίες το loss ratio φτάνει το 150%, ή και το 300% και σε κάποιες εξαιρετικές περιπτώσεις και το 400%, όταν η αγορά υπό φυσιολογικές συνθήκες πρέπει να δουλεύει στα επίπεδα του 50% με 60%.
Ανάλογες περιπτώσεις καταγράφονται κατά κύριο λόγο σε κλάδους της αγοράς που είναι… επιρρεπείς στον κίνδυνο, με αποτέλεσμα να εμφανίζουν πολλές μικρές ζημιές, οι οποίες αθροιζόμενες σε ετήσια βάση, καθιστούν ιδιαιτέρως ζημιογόνα τα ασφάλιστρα.
«Ασφάλιστρα τα οποία αντιστοιχούν στο 0,4 τοις χιλίοις επί του ασφαλιζόμενου κεφαλαίου για πολλούς από τους κινδύνους που αναλαμβάνει αγορά αξιολογούνται πτωχευτικά» και όπως εξηγούν τα ίδια στελέχη «στις περιπτώσεις αυτές απαιτούνται τιμολόγια πολλαπλάσια των σημερινών, ώστε οι ασφαλιστικές εταιρείες να οδηγούνται σε λελογισμένα κέρδη και όχι σε ζημιογόνα μικτά αποτελέσματα».
Σχόλια

Στην Ιαπωνία ο Χ. Μεγάλου με το Agency της Εθνικής Ασφαλιστικής
Γιατί η Εθνική Ασφαλιστική θα γίνει περισσότερο ανταγωνιστική στις ασφαλίσεις υγείας
Γ. Σαμολαδάς: Τι πρέπει να κάνουν όσοι είχαν εμπορεύματα στο BLUE CARRIER 2
The Sandwich generation: Πώς η ασφάλιση «αποσυμπιέζει» τη γενιά που στηρίζει τους πάντες
Τα data που «κρύβονται» στις ασφαλίσεις υγείας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Διακοπή εργασιών: Ξεπερνά τις 850.000 ευρώ η μέση απαίτηση αποζημίωσης

Καθημερινή & Insurance Daily: Νέο αφιέρωμα για την Ασφάλιση Επιχειρήσεων

Business Safe: Ασφάλιση για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Interamerican και Groupama ασφαλίζουν το εργοστάσιο που κάηκε στη Λάρισα

Τι προβλέπει ν/σ για κρατικές αποζημιώσεις επιχειρήσεων

Και Αν Συμβεί… και χρειαστεί να ξαναχτίσεις;

Βραχυχρόνια μίσθωση: Το νέο πεδίο παραγωγής για τη διαμεσολάβηση μετά τον Ν. 5170/2025

















