ΥΓΕΙΑ

Καρδιοπαθείς σε ράντζα στο Αττικό νοσοκομείο

hospital

Επιτακτική είναι σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά) η ανάγκη να ληφθούν μέτρα για τα ράντζα στο Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ». Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή των γιατρών διπλασιάστηκαν οι κλίνες της θωρακοχειρουργικής κλινικής εις βάρος της καρδιολογικής με αποτέλεσμα να υπάρχουν καρδιοπαθείς που νοσηλεύονται σε ράντζα.

Η ΕΙΝΑΠ τονίζει ότι “παρά τις επανειλημμένες προτάσεις από τα εκλεγμένα όργανα των εργαζομένων του νοσοκομείου κανένα μέτρο δεν έχει ληφθεί μέχρι σήμερα. Αντίθετα επαναλαμβάνονται διαχρονικά και συστηματικά, «ερήμην» των εκπροσώπων των εργαζομένων, πρακτικές επέκτασης ή αλλαγής των δραστηριοτήτων του νοσοκομείου που επιδεινώνουν του οξύτατο πρόβλημα νοσηλείας ασθενών σε ράντζα.

Προ έτους το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ κατήγγειλε τη διοίκηση του νοσοκομείου, η οποία μετά από πρόταση της Διευθύντριας Ιατρικής Υπηρεσίας είχε προχωρήσει σε διπλασιασμό των κλινών της θωρακοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου η οποία λειτουργεί με προγραμματισμένα περιστατικά σε βάρος της καρδιολογικής κλινικής που συμμετέχει στη γενική εφημερία του νοσοκομείου με αποτέλεσμα το επικίνδυνο φαινόμενο νοσηλείας καρδιοπαθών ασθενών σε ράντζα και απαίτησε την ανάκληση της απόφασης αυτής. Έκτοτε καμία ανταπόκριση δεν υπήρξε από τη διοίκηση του νοσοκομείου και ενώ το πρόβλημα παραμένει, επιχειρείται τις τελευταίες μέρες από την Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας, νέα μείωση των κλινών της καρδιολογικής κλινικής που θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα της νοσηλείας καρδιοπαθών σε ράντζα.

Καλούμε τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των ράντζων, λαμβάνοντας υπόψη τις ήδη κατατεθειμένες προτάσεις των εργαζομένων, ενώ είναι αυτονόητη η ανάγκη ακύρωσης της προ έτους επικίνδυνης για τους καρδιοπαθείς ασθενείς απόφασης της διοίκησης του νοσοκομείου για επέκτασης της θωρακοχειρουργικής κλινικής σε βάρος της καρδιολογικής κλινικής”.

Η ΕΙΝΑΠ ζητά:

  • Την άμεση κάλυψη των αναγκών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα έλλειψης και εξουθένωσης του προσωπικού του νοσοκομείου.
  • Την απορρόφηση μέρους των ράντζων σε κλίνες που παραμένουν μέχρι σήμερα κλειστές.
  • Να ανοίξουν όλες οι κλίνες ΜΕΘ του νοσοκομείου.
  • Να λειτουργήσουν όλες οι χειρουργικές αίθουσες ώστε να ελαχιστοποιηθεί η αναμονή των νοσηλευόμενων για χειρουργική επέμβαση.
  • Να λειτουργήσει άμεσα ο Μαγνητικός Τομογράφος του νοσοκομείου.
  • Να ξαναλειτουργήσει το Λοιμωδών σαν σύγχρονο εξοπλισμένο νοσοκομείο.
  • Θεωρούμε επιβεβλημένη τη συμμετοχή όλων των τμημάτων του νοσοκομείου στη γενική εφημερία με αντίστοιχη μέριμνα για επαρκή στελέχωσή τους.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen − 7 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Καρδιοπαθείς σε ράντζα στο Αττικό νοσοκομείο! https://www.insurancedaily.gr/kardiopatheis-se-rantza-sto-attiko-nos/