
Φυλάκιση 5 ετών για απάτη κατ’ εξακολούθηση με θύματα πελάτες ασφαλιστικής εταιρείας επιβλήθηκε σε πράκτορά της, που είχε γραφείο στη Θεσσαλονίκη.
Υποσχόταν συμμετοχή σε επενδυτικά προγράμματα με απόδοση 5%, ποσοστό που στην αρχή απέδιδε, όμως στη συνέχεια τα χρήματα εξαφανίστηκαν. Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται ύστερα από μήνυση γυναίκας, που εργάστηκε στο συγκεκριμένο γραφείο ως ασφαλιστική πράκτορας.
Ισχυρίστηκε πως παρά την εκπαίδευση που είχε περάσει, τα στελέχη του γραφείου επέμεναν να κλείνει συμβόλαια με τον κωδικό του ασφαλιστικού πράκτορα. Και τότε πληροφορήθηκε για το πρόγραμμα με αποδόσεις της τάξης του 5%, από τις οποίες έχασε και η ίδια χρήματα.
Από την έρευνα και άλλες μηνύσεις που κατατέθηκαν προέκυψε ότι θύματα του ίδιου πράκτορα έπεσαν και άλλοι 20 ασφαλισμένοι που κατέθεσαν στο δικαστήριο με τη ζημία να φτάνει τις 350.000 ευρώ. Το πρώτο θύμα της συγκεκριμένης απάτης, η ίδια η ασφαλίστρια, ανέφερε πως κατέθεσε στον προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό του ασφαλιστή το ποσό των 10.000 ευρώ. Όπως υποστήριξε, ακολούθησαν ανάλογες καταθέσεις του συζύγου της ύψους 9.000 ευρώ.
Η ασφαλίστρια σημείωσε πως ο κατηγορούμενος την έπεισε πως η επένδυση ήταν ισχυρή, όταν κατατέθηκαν στο λογαριασμό της τα πρώτα «ποσοστά» του 5% για την κατάθεσή της. Εξαιτίας αυτού πρότεινε να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα φίλοι και γνωστοί της, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο πατέρας της, για να κερδίσουν από την επένδυση του σχετικού προγράμματος, με συνέπεια όλοι να καταθέσουν στον προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό του ασφαλιστή συνολικό ποσό 230.000 ευρώ, όπως αναφέρει.
«Το ήξεραν»
Από την πλευρά του ο ασφαλιστικός πράκτορας στην απολογία του στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων Θεσσαλονίκης υποστήριξε πως οι ασφαλισμένοι που έδωσαν τα χρήματά τους για να συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο επενδυτικό πρόγραμμα γνώριζαν το ρίσκο που έπαιρναν. «Όλοι τους ήξεραν πώς ακριβώς ήταν το πρόγραμμα. Σαν να μου δάνειζαν χρήματα και έπαιρναν τόκο το μήνα 5%», σημείωσε ο κατηγορούμενος. Το δικαστήριο αναγνώρισε στο πρόσωπό του το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς καθώς προσπάθησε να δώσει κάποια χρήματα σε θύματα. Επίσης κατά την έναρξη της δίκης η μητρική εταιρεία ζήτησε να παραστεί ως πολιτικώς ενάγουσα εναντίον του πράκτορα, όμως δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο, καθώς σε αστικό επίπεδο τα θύματα διεκδικούν χρήματα και από την εταιρεία.
Πηγή: makthes.gr / Μακεδονία
Σχόλια

Στην Ιαπωνία ο Χ. Μεγάλου με το Agency της Εθνικής Ασφαλιστικής
3P Insurance: Στα 59,1 εκατ. ευρώ η παραγωγή – Στόχος τα 67,5 εκατ. το 2026
Το μέλλον της ασφάλισης ανήκει στον συνδυασμό τεχνολογίας και ανθρώπινης αξίας
Γιατί η Εθνική Ασφαλιστική θα γίνει περισσότερο ανταγωνιστική στις ασφαλίσεις υγείας
Γ. Σαμολαδάς: Τι πρέπει να κάνουν όσοι είχαν εμπορεύματα στο BLUE CARRIER 2
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Euroins: Η Fitch αναβάθμισε την προοπτική της σε θετική

The Sandwich generation: Πώς η ασφάλιση «αποσυμπιέζει» τη γενιά που στηρίζει τους πάντες

Europi Holdings: Πέρασαν στην Aktorstone τα ακίνητα «CAMPUS» έναντι €45,55 εκ.

Στην Ιαπωνία ο Χ. Μεγάλου με το Agency της Εθνικής Ασφαλιστικής

ΤτΕ: Μεταφορά ομαδικού από την Allianz στην Eurolife FFH

Στο +10,1% η ασφαλιστική παραγωγή στο 7μηνο του 2026

ΤτΕ: Προληπτική έγκριση ενόψει της εξαγοράς της MPS από την Intesa Sanpaolo


















