ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
728x90-delphipng
Home Ειδήσεις Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Κέρκυρα: Αυτοκίνητο & Υγεία κρατάνε «ζωντανή» την Ασφαλιστική Αγορά

Insurancedaily editorial team by Insurancedaily editorial team
11/09/2017 - Updated on 05/04/2020
in Ασφαλιστικές Ειδήσεις, Ασφαλιστικό Οδοιπορικό, Νομός Κέρκυρας
A A
Κέρκυρα: Αυτοκίνητο & Υγεία κρατάνε «ζωντανή» την Ασφαλιστική Αγορά
Share on Facebook

Έχοντας ολοκληρώσει έναν επιτυχημένο χρόνο προβολής της Ασφαλιστικής Αγοράς 11 νομών ανά την Ελλάδα σας καλωσορίζουμε στο δεύτερο κύκλο της στήλης «Επαρχία Αγάπη μου» την οποία μετονομάζουμε σε «Ασφαλιστικό Οδοιπορικό».  

Ρεπορτάζ: Νίκος Μωράκης 

Διαβάστε Επίσης

14 στελέχη μιλούν για την επόμενη 5ετία στην ασφαλιστική αγορά

14 στελέχη μιλούν για την επόμενη 5ετία στην ασφαλιστική αγορά

Mar 20, 2026
Στις ασφαλίσεις περιουσίας η μεγαλύτερη δυναμική ανάπτυξης

Στις ασφαλίσεις περιουσίας η μεγαλύτερη δυναμική ανάπτυξης

Mar 20, 2026

Σκοπός μας –όπως και πέρυσι– η ανάδειξη της Ασφαλιστικής Αγοράς της περιφέρειας μέσα από ένα οδοιπορικό στους νομούς της χώρας. Η συντακτική ομάδα του περιοδικού επισκέπτεται τα γραφεία των Ασφαλιστών, συζητά μαζί τους τα περιθώρια ανάπτυξης αλλά και τους προβληματισμούς τους και προβάλλει την τοπική αγορά τόσο μέσα από το κλαδικό μηνιαίο περιοδικό Ασφαλιστικό Marketing όσο και μέσα από την ηλεκτρονική ενημερωτική ιστοσελίδα Insurancedaily.gr.

Πρώτος σταθμός για αυτήν τη σεζόν ο νομός Κέρκυρας

Η Κέρκυρα, ή αλλιώς Corfu – όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν οι ξένοι κατά παραφθορά του βυζαντινού της ονόματος Κορυφώ, από τις δύο κορυφές που φαίνονται καθώς πλησιάζει ο επισκέπτης στο νησί – είναι από τα βορειότερα και δυτικότερα νησιά της Ελλάδας και του Ιονίου Πελάγους. Οι ακτές της που σε κάποια σημεία πλησιάζουν πολύ τις ακτές της γειτονικής Αλβανίας είναι γεμάτες όρμους και ακρωτήρια ενώ το έδαφός της είναι κυρίως ορεινό. Ο Νομός αποτελείται από 104.371 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2011 με τους περισσότερους να κατοικούν στην ομώνυμη πρωτεύουσα του Νομού την πόλη της Κέρκυρας.

Ιστορικά η Κέρκυρα γνώρισε πολλούς κατακτητές και επηρεάστηκε από πολλούς όπως οι Βενετοί, οι Γάλλοι, οι Άγγλοι και οι Ιταλοί, με τους Γάλλους να αφήνουν το στίγμα της αρχιτεκτονικής τους στο νησί αλλά και τους Βενετούς οι οποίοι τα χρόνια της Τουρκοκρατίας προστάτεψαν την πόλη από τις επιθέσεις των Τούρκων, ώστε δημιούργησαν στο νησί το χρώμα και τον αέρα που μέχρι και σήμερα μπορούμε να διαπιστώσουμε.

Μερικά Ιστορικά Στοιχεία

Κατά το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα μια σειρά ξένες ασφαλιστικές επιχειρήσεις αρχίζουν να δραστηριοποιούνται στη χώρα μας με πρώτη την Αδριατική Ασφαλιστική από την Τεργέστη της Ιταλίας η οποία είχε και έντονη παρουσία στο νησί της Κέρκυρας. Μάλιστα λόγω της υποστήριξης που παρείχε η Αδριατική Τράπεζα – μητρική της Αδριατικής Ασφαλιστικής – κατά τον Εθνικό-Απελευθερωτικό Αγώνα του 1821 η τότε κυβέρνηση με βασιλικό διάταγμα παραχώρησε για 12 χρόνια το προνόμιο της αποκλειστικής άσκησης (από ξένη εταιρεία) στην Ελλάδα του κλάδου Πυρός. Κατ’ αυτό τον τρόπο η Αδριατική ήταν η μόνη ξένη πυρασφαλιστική εταιρεία που για σχεδόν μια δεκαετία είχε εγκατάσταση στην Ελλάδα και ασκούσε μαζί με τις λοιπές ελληνικές ασφαλιστικές εταιρείες τον κλάδο Πυρός. Χαρακτηριστικό της δραστηριότητας της εν λόγω ασφαλιστικής στην Κέρκυρα το τετραώροφο νεοκλασικό κτίριο στην πόλη όπου και στεγαζόταν.

Η Ασφαλιστική Αγορά 

Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ συναντήσαμε 11 Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές από το agency και το ανεξάρτητο δίκτυο 9 Ασφαλιστικών εταιρειών (AXA, ERGO, Groupama, Interlife, Interamerican, Ιντερσαλόνικα, Εθνική, Ευρωπαϊκή Πίστη, Υδρόγειος). Στην Κέρκυρα δραστηριοποιείται η πλειονότητα των Ασφαλιστικών εταιρειών σε όλους τους κλάδους, ενώ agency διατηρούν οι εταιρείες Εθνική, ΑΤΕ (μέλος του Ομίλου ERGO στην Ελλάδα), Interamerican, NN, MetLife, Groupama και Ευρωπαϊκή Πίστη. Στο Νησί είχε γραφείο και η International Life το οποίο όμως μετά την ανάκληση της άδειας από τη ΔΕΙΑ έπαψε να λειτουργεί με τους ασφαλιστές να βρίσκουν επαγγελματική στέγη σε άλλα ασφαλιστικά γραφεία. Η Ασπίς, από την άλλη, δεν είχε σημαντική παρουσία στο νησί. Σύμφωνα με πληροφορίες που συλλέξαμε από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Κέρκυρας, οι εγγεγραμμένοι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές στο νομό Κέρκυρας είναι 191 εκ των οποίων οι 153 είναι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές, οι 18 Πράκτορες, οι 19 Συντονιστές ενώ υπάρχει και 1 με άδεια Μεσίτη.

Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές που συμμετείχαν στο ρεπορτάζ:

  • Insurance Agency Γραμματικός, ERGO & AXA – Πρακτορείο
  • Άρης Παγκράτης, Συντονιστής – Groupama Ασφαλιστική
  • Σπύρος Βασιλάκης, Συντονιστής – Interamerican
  • Αντώνης Τσιώλης, Ασφαλιστικός Σύμβουλος – Ευρωπαϊκή Πίστη
  • Γιάννης Μπιρμπίλης, Διευθυντής Γραφείου – Εθνική Ασφαλιστική
  • Ιωάννης Πουλιάσης, Γραφείο Ασφα-λύσεων – Πρακτορείο
  • Χριστόφορος Κασφίκης, Ασφάλειες Κασφίκη – Πρακτορείο
  • Παύλος Φιλιππίδης, Ιντερσαλόνικα
  • Σπηρίδων Ρήγος, Πρακτορείο (συνεργάτης Interlife)
  • Σοφία Μηνά, Πρακτορείο (συνεργάτης Interlife)
  • Γιώργος Νικομάνης, GNI Insurance – Πρακτορείο

Κλάδος Αυτοκινήτου

Oι περισσότεροι των πρακτόρων όπως και στους υπόλοιπους νομούς που επισκεφτήκαμε έχουν το 80% κατά μέσο όρο της παραγωγής τους στον κλάδο Αυτοκινήτου. Συντηρούν μεγάλα πελατολόγια και εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους τους ανανεώνοντας τα συμβόλαιά τους και διαχειρίζοντας τους τυχόν κινδύνους.

Από αριστερά: Γιώργος Νικομάνης, GNI Insurance & Αντώνης Τσιώλης, Διακεκριμένος Ασφαλιστικός Σύμβουλος, Ευρωπαϊκή Πίστη

Από το δείγμα των 6 Πρακτορείων που συναντήσαμε ξεχωρίσαμε αυτό του Ιωάννη Πουλιάση, μέχρι πρότινος Διευθυντή Γραφείου της Εθνικής Ασφαλιστικής ο οποίος όπως μας δήλωσε σκοπεύει να δημιουργήσει ένα πρακτορείο με «δομές agency». Ένα πρακτορείο δηλαδή που θα συνδυάζει την πειθαρχία και την εκπαίδευση που υπάρχει στα αποκλειστικά δίκτυα με την ελευθερία επιλογών που έχει ένας ανεξάρτητος διαμεσολαβητής επενδύοντας περισσότερο στους «Ζωικούς» κλάδους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο ανταγωνισμός στον κλάδο αυτοκινήτου είναι μεγάλος σε όλα τα επίπεδα. Έντονη είναι η δραστηριότητα της Υδρογείου τα τελευταία τρία χρόνια στην αγορά ασφάλισης των ταξί στο νησί ενώ η Δύναμις το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργήσει ένα πολύ ανταγωνιστικό τιμολόγιο για την αγορά ασφάλισης των ενοικιαζόμενων οχημάτων. Μια αγορά που όπως μας την χαρακτήρισε Ασφαλιστής στο νησί «έχει πάρα πολύ λάντζα» καθώς οι ιδιοκτήτες – στην πλειονότητά τους επιχειρηματίες με μικρούς στόλους (10-20 οχήματα) – κοιτάνε μόνο την τιμή, τη συγκρίνουν με τις φτηνότερες της αγοράς και εμπλέκονται πολύ συχνά σε ατυχήματα.

Αντιθέτως η Ιντερσαλόνικα, γνωστή για το ανταγωνιστικό της τιμολόγιο, μονοπωλεί την αγορά των δικύκλων μηχανών, ενοικιαζόμενων και ιδιωτικών, ασφαλίζοντας επίσης και πάρα πολλά φορτηγά δημοσίας χρήσης και μηχανήματα έργων. Κόκκινο πανί είναι αντιθέτως τα οχήματα του Δήμου και των δημόσιων υπηρεσιών στο νομό της Κέρκυρας καθώς όπως μας πληροφόρησαν οι Ασφαλιστές του νησιού βρίσκονται σε κακή κατάσταση, δεν συντηρούνται και η επικοινωνία με το Δήμο είναι δύσκολη. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός απορριμματοφόρου και ενός ασθενοφόρου περίπου δεκαετίας που βρέθηκαν «παρκαρισμένα» μέσα σε δασική έκταση στο κτήμα του Μον Ρεπό.

Όσον αφορά την οδική βοήθεια στο νησί, την αγορά μονοπωλούν η Ιντερσαλόνικα και η Interamerican όπως επίσης και ένας ιδιώτης (Γιάννης Ζάχος) οι οποίοι εξυπηρετούν όλες τις εταιρείες. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ΚΤΕΛ και τα λεωφορεία στο νησί είναι ασφαλισμένα στη Γενική Πανελλαδική ενώ τέλος, η Στατιστική Επετηρίδα Ασφάλισης Αυτοκινήτων 2015 της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος αναφέρει στα στοιχεία της ότι ο νομός της Κέρκυρας έχει από τις μικρότερες συχνότητες ζημιών (4,26) στην Ελλάδα όπως επίσης και έναν πολύ χαμηλό μέσο όρο κόστους ζημιών στα 1.650 ευρώ.

Συνεχίζουμε το ρεπορτάζ για την Ασφαλιστική Αγορά στο νομό Κέρκυρας την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου παρουσιάζοντας την εικόνα που σχηματίσαμε για τον κλάδο υγείας στο νησί όπως επίσης και για γνωστά θέματα του κλάδου όπως η στρατολόγηση νέων ασφαλιστών, οι μαύροι κωδικοί και τα ανασφάλιστα οχήματα.

Tags: ErgoErgo HellasFeaturedεπαρχία αγάπη μουΌμιλος Επιχειρήσεων ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ
icsbanner-insurance-daily-111png

Related Posts

ΕΕΑ: Κύκλος σεμιναρίων «Χτίζοντας Βιώσιμη Ασφαλιστική Καριέρα»
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

ΕΕΑ: Κύκλος σεμιναρίων «Χτίζοντας Βιώσιμη Ασφαλιστική Καριέρα»

by Insurancedaily editorial team
Mar 24, 2026
Απαιτείται επιπλέον ενίσχυση επιχειρήσεων και επαγγελματιών
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Απαιτείται επιπλέον ενίσχυση επιχειρήσεων και επαγγελματιών

by Insurancedaily editorial team
Mar 24, 2026
MDRT Power Workshop: Από το day-to-day στην κορυφή
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

MDRT Power Workshop: Από το day-to-day στην κορυφή

by Insurancedaily editorial team
Mar 24, 2026
EIOPA: Σε 6 σημεία η απλοποίηση του ρυθμιστικού πλαισίου
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Τι πρόστιμα επιβλήθηκαν σε Ελλάδα και ΕΕ για την IDD

by Insurancedaily editorial team
Mar 23, 2026
Αύξηση 6,6% στα υπό διαχείριση κεφάλαια στις ασφαλίσεις ζωής
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Αύξηση 6,6% στα υπό διαχείριση κεφάλαια στις ασφαλίσεις ζωής

by Insurancedaily editorial team
Mar 23, 2026
1 στις 2 εξαγορές στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες ήταν για ασφαλιστικές το 2025
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

1 στις 2 εξαγορές στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες ήταν για ασφαλιστικές το 2025

by Insurancedaily editorial team
Mar 23, 2026
Η DIN AGENTS σε “υψηλές πτήσεις” με τους συνεργάτες της στην Καππαδοκία
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η DIN AGENTS σε “υψηλές πτήσεις” με τους συνεργάτες της στην Καππαδοκία

by Insurancedaily editorial team
Mar 23, 2026
Ψηφιακά εργαλεία, νέος κανονισμός πωλήσεων και καινοτόμες υπηρεσίες  για το δίκτυο της Ευρώπη Ασφαλιστική
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ψηφιακά εργαλεία, νέος κανονισμός πωλήσεων και καινοτόμες υπηρεσίες για το δίκτυο της Ευρώπη Ασφαλιστική

by Insurancedaily editorial team
Mar 23, 2026
Insurane Europe: Τα τεστ αντοχής δείχνουν ότι η ασφαλιστική βιομηχανία είναι αρκετά κεφαλαιοποιημένη
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Γιατί μειώνονται οι αποζημιώσεις του Επικουρικού Κεφαλαίου

by Insurancedaily editorial team
Mar 23, 2026

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

general-new-300x250-1gif
synet-health-gifgif

TOP#5 Insurancedaily

  • 14 στελέχη μιλούν για την επόμενη 5ετία στην ασφαλιστική αγορά

    14 στελέχη μιλούν για την επόμενη 5ετία στην ασφαλιστική αγορά

    96 shares
    Share 38 Tweet 24
  • Γιατί είναι ελκυστικό το επάγγελμα του ασφαλιστή

    56 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Οι Ηλίας & Μάριος Γαλάνης στη Vice Versa

    41 shares
    Share 16 Tweet 10
  • Πότε έρχονται οι επόμενες διασταυρώσεις για ανασφάλιστα οχήματα

    32 shares
    Share 13 Tweet 8
Εγγραφή στο Newsletter

+12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

Facebook Instagram Youtube
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
© MORAX MEDIA Α.Ε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

  • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
  • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
  • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
  • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
  • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
  • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
  • Email: [email protected], Tηλ: +30 210 9594121

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ

© 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ