Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Με κοινή γραμμή στην IDD η διαμεσολάβηση – Τι ισχύει για τις προμήθειες στην καταγγελία της σύμβασης


Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος θέλουν να περάσουν προς ψήφιση τη νέα οδηγία για την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση IDD που έχει συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο «Κατάργηση των διατάξεων περί μείωσης των συντάξεων, ενσωμάτωση στην Ελληνική Νομοθεσία της Οδηγίας 2016/97/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ης Ιανουαρίου 2016 σχετικά με τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων και άλλες διατάξεις».

του Νίκου Μωράκη

Σύμφωνα με πληροφορίες του ID στελέχη της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής (από το ΕΕΑ ο κ. Γαβαλάκης, από την ΕΑΔΕ οι κ.κ. Λύχρου & Λελεδάκης και από την ΕΑΕΕ η κ. Αντωνάκη) παρευρέθηκαν χτες στις 2 το μεσημέρι στη συνεδρίαση της επιτροπής για το συγκεκριμένο θέμα και συνομίλησαν με τα μέλη κ.κ. Βλάχο (ΝΔ), Κουτσούκο (ΠΑΣΟΚ) & Βέτα (ΣΥΡΙΖΑ) προκειμένου να εξασφαλίσουν τις θέσεις τους και τις “αλλαγές” που έχουν ζητήσει να γίνουν στη συγκεκριμένη Οδηγία.

Έχοντας κοινή γραμμή τα μέλη της ΕΑΔΕ μαζί με τον κ. Γαβαλάκη ενημέρωσαν γραπτώς αλλά και προφορικώς για τη σημασία των αλλαγών που έχουν ζητήσει οι οποίες σε μεγάλο βαθμό έχουν ικανοποιηθεί. Έντονη ήταν και η συζήτηση στα θέματα που αφορούν τον ΣΕΜΑ και τα οποία έχουν τεθεί προς διαβούλευση.

Της συγκεκριμένης συνάντησης προηγήθηκε συνεδρίαση των Προέδρων μελών της ΕΑΔΕ μαζί με τον Πρόεδρο του ΕΕΑ κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου και τον Γ.Γ. κ. Γαβαλάκη όπου συμφώνησαν να τηρήσουν μια κοινή γραμμή σε ό,τι αφορά την ψήφιση του νόμου.

Πάντως οι άνθρωποι τις διαμεσολάβησης δηλώνουν ικανοποιημένοι ως προς το θέμα των προμηθειών που δικαιούται ο Ασφαλιστής σε περίπτωση που η ασφαλιστική εταιρεία καταγγείλει τη σύμβαση.

Σε περίπτωση που μια ασφαλιστική εταιρεία καταγγείλει τη σύμβαση συνεργάτη της τότε του οφείλει προμήθειες 3 ετών. Αν εκκρεμεί δικαστήριο κατά του Ασφαλιστή από την ασφαλιστική εταιρεία για αξιόποινη πράξη τότε και πάλι η ασφαλιστική οφείλει να του καταθέσει το 50% των προμηθειών που δικαιούται με το υπόλοιπο 50% να πρέπει να του κατατεθεί έντοκο εάν δικαιωθεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η ψήφιση του νόμου είναι θέμα ημερών και πρόκειται να κλείσει την ερχόμενη εβδομάδα.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + nineteen =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Με κοινή γραμμή στην IDD η διαμεσολάβηση - Τι ισχύει για τις προμήθειες στην καταγγελία της σύμβασης! https://www.insurancedaily.gr/kini-grammi-stin-idd-diamesolavisi-ti-ischyi-gia-tis-promithies-stin-katangelia-tis-symvasis/