
Σε κοινή γραμμή η ασφαλιστική και διαμεσολαβητική αγορά πορεύεται προκειμένου να υπάρξει λύση όσον αφορά το θέμα της αύξησης των ασφαλίστρων υγείας.
της Βίκυς Γερασίμου
Στην πρόσφατη συνάντηση της ΠΟΑΔ με την ΕΑΕΕ, του κ. Ηλία Τσολάκη και του Γ. Καντώρου, ως επικεφαλής της επιτροπής υγείας της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, καθώς και της Γ. Διευθύντριας Ελίνας Παπασπυροπούλου και της Νομικής Συμβούλου της ένωσης, κας Ε. Βαρουχάκη, τέθηκε αφενός το ζήτημα της τήρησης της αναπροσαρμογής των ασφαλίστρων στο επίπεδο των συμβατικών υποχρεώσεων των συμβολαίων, προκειμένου να μπορέσουν οι ασφαλισμένοι σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον να διατηρήσουν τις καλύψεις υγείας και αφετέρου η πολιτική στήριξης της ιδιωτικής ασφάλισης όσον αφορά τους πληγέντες στη Θεσσαλία που είναι ασφαλισμένοι στον κλάδο υγείας.
Μεταξύ των ζητημάτων που αναλύθηκαν είναι και το δικαίωμα στη λήθη των καρκινοπαθών και ειδικά του βρεφικού-παιδικού καρκίνου, καθώς και η αντιμετώπιση των πρώην ασθενών όσον αφορά τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και τον ασφαλιστικό κλάδο.
Όπως αναφέρει ο κ. Η. Τσολάκης, ενώ σε άλλες χώρες σταματάμε το Underwriting για τους ασθενείς που έχουν θεραπευτεί για 5-7 χρόνια , στην Ελλάδα γίνεται μετά τη δεκαετία.
Σχόλια

«Ξεκινώ Επιχειρηματικά»: Ποσά & οδηγίες για τις επιδοτήσεις ασφαλιστών
Ασφάλεια χωρίς αποστάσεις: Το στοίχημα της Interamerican στα Δωδεκάνησα
Τα “συν” και τα “πλην” των ασφαλιστών
Νέα γενιά ασφαλιστών: Έρχεται επιδότηση έως 36.000 ευρώ για είσοδο στο επάγγελμα
Dallbogg: Στη συνεργασία με εποπτικές αρχές και EIOPA η λύση
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση εκπροσώπων της ΠΟΑΔ και της ΕΑΕΕ

Αναγκαίος ο γόνιμος διάλογος ασφαλιστικής αγοράς – πολιτείας σε βάθος χρόνου

Η. Τσολάκης: Η υπεραξία του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή στην πράξη

Συνάντηση ΠΟΑΔ με τον πρόεδρο της Επιτροπής Υγείας της ΕΑΕΕ

Φυσικές καταστροφές: Η ασφάλιση ως μοχλός ανθεκτικότητας

Ημερίδα ΤτΕ: Ασφάλιση και προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή

450 στελέχη στο Insurance & Reinsurance Meeting στην Ύδρα

















