

Ανέτοιμη είναι η παγκόσμια ασφαλιστική αγορά για να διαχειριστεί τις ανάγκες που θα προκύψουν από τη χρήση των οχημάτων χωρίς οδηγό, καθώς στην πλειονότητά τους οι εταιρείες θεωρούν ότι έχουν πολύ χρόνο μέχρι η χρήση των αυτόνομων οχημάτων να γενικευτεί.
Σύμφωνα με μελέτη της KPMG μόνο το 10% των εταιρειών στο Ηνωμένο Βασίλειο που ασκούν τον κλάδο αυτοκινήτου έχουν ήδη εκπονήσει κάποιο σχεδιασμό, εκτιμώντας ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 20 χρόνια μέχρι η τεχνολογία των αυτοκινήτων χωρίς οδηγό να επηρεάσει την ασφαλιστική βιομηχανία.

Σύμφωνα με τον Murray Raisback της KPMG τα αποτελέσματα της έρευνας εξέπληξαν τους μελετητές όσον αφορά την καθυστέρηση της αγοράς να αντιδράσει στις αλλαγές που έρχονται. «Τα αυτόνομα οχήματα θα αλλάξουν ριζικά την ασφαλιστική αγορά και κατά την άποψή μας οι μεταβολές θα έρθουν πολύ πιο γρήγορα από το αναμενόμενο.»

Πάντως όταν η τεχνολογία αυτή υιοθετηθεί από μεγάλο μέρος των οδηγών το 89% των ασφαλιστικών εταιρειών πιστεύει ότι θα μειωθεί η συχνότητα και η σοβαρότητα των τροχαίων ατυχημάτων. Το 33% θεωρεί ότι οι επιπτώσεις θα φανούν μετά από 10 χρόνια ενώ το 67% πιστεύει ότι θα φανούν μετά από δύο δεκαετίες.
Σχόλια

«Ξεκινώ Επιχειρηματικά»: Ποσά & οδηγίες για τις επιδοτήσεις ασφαλιστών
NN Hellas: Η κουλτούρα που οδήγησε στο ιστορικό milestone του €1 δισ.
Τα “συν” και τα “πλην” των ασφαλιστών
Νέα γενιά ασφαλιστών: Έρχεται επιδότηση έως 36.000 ευρώ για είσοδο στο επάγγελμα
Έξι «plus» για την Εθνική από τη συμμαχία με την Allianz
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Αύξηση στα τροχαία με οχήματα που έχουν ξένες πινακίδες

883.103 περισσότερα ασφαλισμένα οχήματα σε μία διετία

Ολιστική πρόσβαση στο gov.gr θέλουν οι ασφαλιστές

Πόσες ζημίες «γράφουν» οι ασφαλιστικές στον κλάδο oχημάτων

110 εκατ. ευρώ σε «ραβασάκια» για ανασφάλιστα οχήματα & τέλη

Μείωση της εισφοράς των ασφαλιστικών υπέρ του ΕΚ

Σε κρατική ψηφιακή εφαρμογή θα δηλώνονται απευθείας τα τροχαία
















