Ασφάλιση Αυτοκινήτου Ειδήσεις & Νέα

KPMG: Ασφαλιστική “απάθεια” για τα αυτόνομα οχήματα


YOKOHAMA, Japan (Oct. 4, 2013) - Nissan Motor Co., Ltd.'s Autonomous Drive technology has won the Grand Prix in the CEATEC Innovation Awards, the top prize. It was awarded by a panel of independent US journalists working in the fields of IT and consumer electronics.

Ανέτοιμη είναι η παγκόσμια ασφαλιστική αγορά για να διαχειριστεί τις ανάγκες που θα προκύψουν από τη χρήση των οχημάτων χωρίς οδηγό, καθώς στην πλειονότητά τους οι εταιρείες θεωρούν ότι έχουν πολύ χρόνο μέχρι η χρήση των αυτόνομων οχημάτων να γενικευτεί.

Σύμφωνα με μελέτη της KPMG μόνο το 10% των εταιρειών στο Ηνωμένο Βασίλειο που ασκούν τον κλάδο αυτοκινήτου έχουν ήδη εκπονήσει κάποιο σχεδιασμό, εκτιμώντας ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 20 χρόνια μέχρι η τεχνολογία των αυτοκινήτων χωρίς οδηγό να επηρεάσει την ασφαλιστική βιομηχανία.

cars_1

Πηγή: KPMG

Σύμφωνα με τον Murray Raisback της KPMG τα αποτελέσματα της έρευνας εξέπληξαν τους μελετητές όσον αφορά την καθυστέρηση της αγοράς να αντιδράσει στις αλλαγές που έρχονται. «Τα αυτόνομα οχήματα θα αλλάξουν ριζικά την ασφαλιστική αγορά και κατά την άποψή μας οι μεταβολές θα έρθουν πολύ πιο γρήγορα από το αναμενόμενο.»

cars_2

Πηγή: KPMG

Πάντως όταν η τεχνολογία αυτή υιοθετηθεί από μεγάλο μέρος των οδηγών το 89% των ασφαλιστικών εταιρειών πιστεύει ότι θα μειωθεί η συχνότητα και η σοβαρότητα των τροχαίων ατυχημάτων. Το 33% θεωρεί ότι οι επιπτώσεις θα φανούν μετά από 10 χρόνια ενώ το 67% πιστεύει ότι θα φανούν μετά από δύο δεκαετίες.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × five =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
KPMG: Ασφαλιστική “απάθεια” για τα αυτόνομα οχήματα! https://www.insurancedaily.gr/kpmg-asfalistiki-apathia-gia-ta-aftonoma-ochimata/