Κοινωνική Ασφάλιση

Κρατήσεις 623 εκατ. ευρώ φέτος υπέρ του κουμπαρά των Ταμείων

piggy bank

Πάνω από 2% των συντάξεων τους θα δώσουν φέτος κατά μέσο όρο οι συνταξιούχοι της χώρας για την ενίσχυση του «κουμπαρά» των ασφαλιστικών ταμείων.

H «προσφορά» αυτή θα γίνει φέτος όπως και κάθε χρόνο μέσω των εισφορών στις υψηλές κύριες και επικουρικές συντάξεις υπέρ του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ).

Σύμφωνα με τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό του ΑΚΑΓΕ φέτος αναμένεται να εισπραχθούν 623 εκατ. ευρώ από τις εισφορές αλληλεγγύης στις συντάξεις.

Από τα 556 εκατ. ευρώ που θα προέλθουν από εισφορές στις υψηλές κύριες συντάξεις, τα 395 εκατ. ευρώ θα επιστρέψουν στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης για την κάλυψη των ελλειμμάτων του. Το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών δεν επιτρέπεται μέχρι το 2019 να λάβει καμία «επιστροφή» των εισφορών που επιβάλλονται στις υψηλές επικουρικές συντάξεις, αν και έχει ελλείμματα.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − seventeen =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Κρατήσεις 623 εκατ. ευρώ φέτος υπέρ του κουμπαρά των Ταμείων! https://www.insurancedaily.gr/kratisis-623-ekat-evro-fetos-yper-tou-koubara-ton-tamion/