

Η κεφαλαιακή επάρκεια, πάνω από 18%, δείχνει ότι οι ελληνικές τράπεζες μετά την ανακεφαλαιοποίηση έχουν επαρκή κεφάλαια και μπορούν να διαδραματίσουν ρόλο στην επανεκκίνηση της οικονομίας, ανέφερε η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη χτες στο συνέδριο του Economist.
Η ίδια σημείωσε ότι η αναδιάρθρωση του χρέους είναι ένα πολύ σημαντικό «σήμα» για τους ξένους επενδυτές, ως προς τον τρόπο που προσεγγίζουν την ελληνική αγορά.
Η κ. Κατσέλη μίλησε για τέσσερις σημαντικές προκλήσεις του τραπεζικού συστήματος:
- Η αποκατάσταση της πίστης και της εμπιστοσύνης με άρση των συστημικών ασταθειών («η επιτυχημένη πρώτη αξιολόγηση είναι ένα πρώτο βήμα, που καλλιεργεί προσδοκίες»)
- Η μετατόπιση κεφαλαίων από μη παραγωγικές σε παραγωγικές επιχειρηματικές δραστηριότητες («πρέπει να αποφασίσουμε ποια δάνεια πρέπει να αναδιαρθωθούν και ποια να μεταβιβαστούν σε τρίτους»)
- Οι νέοι κανόνες στο πλαίσιο του ΕSM (π.χ. ενιαίος εποπτικός μηχανισμός, ενιαίος οργανισμός επίλυσης διαφορών)
- Ο ψηφιακός μετασχηματισμός
Σχόλια

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
17 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Delphi Forum (updated)
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Νόμος 5290: Τι αλλάζει στις υπηρεσίες οδικής βοήθειας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Groupama: Αύξηση παραγωγής 6,7% το 2025

ΝΝ - ΚΠΙΣΝ: Οικοσύστημα μακροζωίας στη βάση της ποιότητας

Aνοδική πορεία για τις εταιρείες της Ευρώπη Holdings

Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα ΤΕΑ – ΕΑΠΑΕ ΝΠΙΔ 2026

Ο Κ. Αντωνόπουλος στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Αύξηση ασφαλιστικής παραγωγής 19,3% στη Μινέττα

Σε τροχιά κερδοφορίας και ανάπτυξης η INTERLIFE το 2025

















