Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Λ. Νικολοπούλου: eHealth Forum: Πώς η καινοτομία στην ηλεκτρονική υγεία θα αλλάξει τη ζωή μας


ehealthforum16_lina_nikolopoulouΤον τρόπο με την οποίο η καινοτομία αλλάζει τη ζωή μας μέσα από την εφαρμογή της στην ηλεκτρονική υγεία θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν όσοι επισκεφτούν το eHealth Forum, που θα πραγματοποιηθεί στις 25 και 26 Οκτωβρίου Μέγαρο Μουσικής. Για τη σημασία του θεσμού καθώς και για το τι θα περιλαμβάνει η έκθεση μιλά στο insurancedaily.gr η Λίνα Νικολοπούλου, ehealth Forum Director.

Πείτε μας δύο λόγια για το θεσμό του ehealth forum. Πότε έγινε το πρώτο συνέδριο και ποιος είναι ο στόχος των συντελεστών του;

Tο πρώτο ελληνικό το οργανώσαμε με επιτυχία το 2015. Η εταιρία μας έχει πολυετή εμπειρία στην διοργάνωση μεγάλων ιατρικών και φαρμακευτικών συνεδρίων. Η μεθοδικότητα και επαγγελματικότητα των διοργανώσεων μας δημιούργησε ένα εκτενέστατο δίκτυο προσωπικοτήτων παγκοσμίου βεληνεκούς, οι οποίοι σήμερα είναι πρωταγωνιστές στην δημιουργία οικοσυστημάτων και στρατηγικών, υλοποίησης υπηρεσιών και λύσεων ηλεκτρονικής υγείας σε όλο τον κόσμο. Ήταν αυτονόητο για μας να αξιοποιήσουμε την δυναμική αυτή των διασυνδέσεων μας και να δημιουργήσουμε τον θεσμό του eHealth Forum.

Το eHealth Forum στοχεύουμε να γίνει θεσμός και η Αθήνα τόπος συνάντησης όσων ασκούν και σχεδιάζουν τις πολιτικές ηλεκτρονικής υγείας, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από κράτη της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, των Βαλκανίων και της Μεσογείου. Θέλουμε να γίνει το eHealth Forum μια ετήσια συνάντηση ‘κορυφής’ για την ηλεκτρονική υγεία στην Αθήνα. Η πόλη μας μπορεί να γίνει κόμβος επαγγελματικής συνεργασίας των φορέων και θέλουμε να καλλιεργήσουμε το έδαφος για συλλογική συνεργασία και διευκόλυνση των φορέων από όλες τις χώρες της ευρύτερης περιοχής, ενώ παράλληλα θέλουμε να κάνουμε προσιτές τις αρχές και τις πρακτικές εφαρμογές της ηλεκτρονικής υγείας στους τελικούς χρήστες, τους πολίτες της Αθήνας.

Για αυτό το λόγο φέτος διευρύναμε το eHealth Forum με παράλληλες εκδηλώσεις σε 2 σημεία στην καρδιά της Αθήνας:
– Στο eHealth Forum, στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, το σημείο συνάντησης φορέων και κυβερνήσεων με τη γνώση και εξειδίκευση στην ηλεκτρονική υγεία.
– Στο eHealth Forum festival, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, την πρώτη έκθεση καινοτομίας στην τεχνολογία υγείας ανοιχτή στο ευρύ κοινό να δει από πρώτο χέρι και να δοκιμάσει προϊόντα και εφαρμογές μέσα από μια διαδραστική και διασκεδαστική έκθεση.

Κεντρικός θεματικός άξονας του forum είναι η ηλεκτρονική υγεία. Ποιες πτυχές της τεχνολογίας καινοτομίας στην υγεία θα αναλύσετε φέτος;

Η αξιοποίηση των τεχνολογιών της πληροφορίας και των τηλεπικοινωνιών στην υγεία λειτουργεί ως μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας σε πολλαπλούς τομείς: έρευνα, βιομηχανία, υπηρεσίες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών.

Συνεπώς δημιουργήσαμε το πρόγραμμα του eHealth Forum 2016 με γνώμονα τα κυρίαρχα θέματα της παγκόσμιας συζήτησης γύρω από την καινοτομία και τις αρχές που καλύπτουν το φάσμα της ηλεκτρονικής υγείας. Μερικά από τα θέματα που θα συζητήσουμε είναι:

Κλινική διαχείριση χρόνιων νοσημάτων, μητρώα ασθενών, θεραπευτικά πρωτόκολλα, αυτόνομη διαβίωση, ολοκληρωμένη φροντίδα.
Ο ασθενής στο επίκεντρο, καινοτομία και τεχνολογικές εξελίξεις, υγιής γήρανση, άσκηση και ευεξία, πρόληψη.
Η ηλεκτρονική υγεία στην πράξη σήμερα, διαλειτουργικότητα, πιστοποίηση εφαρμογών και λογισμικού, διαχείριση ποιότητας ηλεκτρονικών ιατρικών φακέλων, ηλεκτρονικές υπηρεσίες και εφαρμογές υγείας, υπηρεσίες Cloud στην υγεία.
Χρηματοδότηση δράσεων ηλεκτρονικής υγείας, καινοτομία και έρευνα, eSkills στην Υγεία για επαγγελματίες υγείας.
Big Data, βιοπληροφορική, έξυπνες συσκευές, Internet of Things και υγεία, ιατροτεχνολογικά προϊόντα.
Cyber-security – Κυβερνοασφάλεια, διαχείριση ηλεκτρονικών απειλών, λύσεις προστασίας και διασφάλισης δεδομένων.
Behavioural Change, πρόληψη και αγωγή υγείας, ενδυνάμωση του ασθενή, επίδραση των σύγχρονων τεχνολογιών στη σχέση Ιατρού-Ασθενή, κοινωνικά δίκτυα.

Φέτος καλωσορίζουμε στο eHealth Forum αρκετά Ευρωπαϊκά προγράμματα στα οποία συμμετέχουν Ελληνικές εταιρείες και ερευνητικά κέντρα:

 • United4Health
 • ICare4EU
 • Momentum
 • SmartCare
 • Joint Action CHRODIS
 • eSMART
 • C3-Cloud H2020 project
 • SIMPATHY
 • ACTIVAGE
 • VICINITY
 • AGILE
 • iManageCancer
 • OpenMedicine
 • VALUeHEALTH
 • SEMEOTICONS
 • Infokiosks
 • CHAFEA

Θα παρουσιαστεί σημαντική δουλειά που γίνεται σε δήμους σε όλη την Ελλάδα, όπως για παράδειγμα στο Π. Φάληρο, την Καλλιθέα, τον Αγ. Δημήτριο, τον Κορυδαλλό, τους Αγ. Αναργύρους, την Ορεστιάδα, την Μεταμόρφωση, τα Τρίκαλα και άλλοι που έχουν δημιουργήσει και εφαρμόζουν αξιόλογα προγράμματα ηλεκτρονικής υγείας για τους δημότες.

Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων και Προαγωγής της Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) έχει υιοθετήσει την ατζέντα του Π.Ο.Υ. σε ότι αφορά την ενσωμάτωση εργαλείων eHealth και έχει αναλάβει πολύ δυναμικό ρόλο. Στο eHealth Forum συμμετέχουν φέτος περισσότεροι από 15 δήμοι από όλη την Ελλάδα με ομιλητές και εκπροσώπους, ακριβώς για να μοιραστούν αυτή την γνώση οι δήμοι που ήδη εφαρμόζουν με επιτυχία προγράμματα, και να βοηθήσουν να σχεδιαστούν με την σειρά τους καινοτόμες και αποτελεσματικές λύσεις και υπηρεσίες για τους άλλους δήμους που ενδιαφέρονται να προσφέρουν παρόμοιες λύσεις στους δημότες τους.

Πού θα εστιάσει η έκθεση του ehealth forum; Πόσες εταιρείες και startups θα δώσουν το παρών και από ποιες χώρες;

Για πρώτη φορά φέρνουμε την Αθήνα στην πρώτη γραμμή της ηλεκτρονικής υγείας. Όλοι οι πολίτες μπορούν να έρθουν εντελώς δωρεάν να γνωρίσουν την καινοτομία να δοκιμάσουν έξυπνες συσκευές, υπηρεσίες και εφαρμογές ψηφιακή υγείας από πρώτο χέρι.

Το eHealth Forum festival μέσα από το Startup Garden, στην Τεχνόπολη, θα αναδείξει πάνω από 25 startups από την Ελλάδα και 7 άλλες χώρες, επιχειρηματίες του χώρου, ερευνητικά κέντρα, spin-offs, επενδυτές και τις μεγάλες εταιρείες του ψηφιακού κόσμου, και τις παρουσιάζει στο ευρύ κοινό. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν πρακτικές εφαρμογές καινοτομίας που θα αλλάξουν την καθημερινότητα τους μέσα από:

 • Έξυπνες Συσκευές
 • Ιατροτεχνολογικές Συσκευές
 • Αυτόνομη Διαβίωση
 • Wearables
 • Υγιής Γήρανση
 • Ψυχική Υγεία
 • Αναπηρία
 • Ρομποτική

Για ποιους λόγους να παρακολουθήσει κάποιος το forum και την έκθεση; Είναι ελεύθερη η είσοδος για το κοινό;

Στο eHealth Forum οι παριστάμενοι θα μάθουν για τις τελευταίες εξελίξεις από παγκοσμίου φήμης ομιλητές και ειδικούς της τεχνολογίας πληροφορικής και επικοινωνιών στην υγεία. Επαγγελματίες έχουν την ευκαιρία να ενισχύσουν τους επαγγελματικούς δεσμούς με κομβικούς πελάτες & κορυφαία στελέχη της αγοράς. Είναι μοναδική ευκαιρία να συμμετέχει κανείς στη συζήτηση για τη στρατηγική και τις εξελίξεις στο θεσμικό πλαίσιο του eHealth (ηλεκτρονικής υγείας) και του mHealth (εφαρμογές υγείας για συσκευές κινητής τηλεφωνίας).

Ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για πηγές και τρόπους χρηματοδότησης των έργων τους να δικτυωθούν με εταιρείες, οργανισμούς, startups επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε ευρύ φάσμα αντικειμένων γύρω από την ηλεκτρονική υγεία και μέσα από το εργαλείο matchmaking του eHealth Forum να δικτυωθούν σε προσωπικό επίπεδο.

Στο eHealth Forum festival οι επισκέπτες θα δουν πώς η καινοτομία στην ηλεκτρονική υγεία αλλάζει τη ζωή μας και θα ζήσουν την εμπειρία των τελευταίων τεχνολογικών εξελίξεων. Θα
δοκιμάσουν εφαρμογές κινητής, έξυπνες συσκευές με σένσορες, ιατρικές συσκευές. Θα βρουν νέους τρόπους να διαχειρίζονται την υγεία, την άσκηση, τη διατροφή τους. Ο κόσμος θα μάθει για εφαρμογές Internet of Things στη διαδικτυωμένη εποχή και θα ανακαλύψει το Startup Garden με καινοτόμες start-up & spin-off.

Το eHealth Forum με σκοπό την ευρύτερη ενημέρωση στον τομέα της υγείας παρέχει τη δυνατότητα να συμμετέχουν δωρεάν ενώσεις και σύλλογοι ασθενών, στελέχη από την τοπική αυτοδιοίκηση, επαγγελματίες υγείας, διοικητές νοσοκομείων και οργανισμών παροχής υπηρεσιών υγείας, πανεπιστημιακοί, ερευνητές και φοιτητές. Μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσα από την σελίδα εγγραφής του eHealth Forum.

Ταυτόχρονα στο eHealth Forum festival, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στην πρώτη έκθεση καινοτομίας στην τεχνολογία υγείας καλούμε με ελεύθερη είσοδο όλους τους πολίτες να έρθουν και να γνωρίσουν την καινοτομία στην ψηφιακή υγεία και πώς αυτή αλλάζει καθημερινά την ζωή μας.

Καλούμε επίσης όλα τα μέλη των μέσων μαζικής ενημέρωσης να δηλώσουν συμμετοχή χωρίς κανένα κόστος να έρθουν να επισκεφτούν και τις δύο εκδηλώσεις, θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν με σημαντικούς φορείς και επιστήμονες από το εξωτερικό αλλά και τους πολίτες της Αθήνας.

Μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να βρει πληροφορίες, να παρακολουθεί τα τελευταία νέα και να επικοινωνήσει μαζί μας μέσα από τα κανάλια των κοινωνικών μας δικτύων:
eHealth Forum | Twitter | Facebook | LinkedIn

*Σημείωση: Το insurancedaily.gr και το Ασφαλιστικό Marketing είναι χορηγοί επικοινωνίας του eHealth Forum


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen + 1 =

To Top