Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Lloyd’s: Στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων απολύονται για σεξουαλική παρενόχληση


Οι Lloyd’s του Λονδίνου θα δημοσιεύουν το όνομα οποιουδήποτε απομακρύνουν από την αγορά τους λόγω σεξουαλικής παρενόχλησης σε συναδέλφους ή τρίτους.

Αυτό αναφέρει ο CEO John Neal, επισημαίνοντας: “Όταν βλέπουμε περιστατικά κακών συμπεριφορών, και ελπίζουμε ότι θα είναι σπάνια, θα πρέπει να τα κοινοποιούμε και να είμαστε αποφασιστικοί ως προς τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε. Θα πρέπει να είμαστε πολύ σαφείς σχετικά με την πολιτική μας σε τέτοιες περιπτώσεις. Και όταν απομακρύνουμε κάποιον από την αγορά για αυτό το λόγο θα πρέπει να δημοσιοποιούμε την ενέργεια μας”.

Ο Neal έκανε την παραπάνω δήλωση σε μία συνέντευξη θέλοντας να απαντήσει σε άρθρο του Bloomberg Businessweek που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα και αναφερόταν σε κουλτούρα παρενόχλησης βάσει των μαρτυριών 18 γυναικών. Το εν λόγω άρθρο έκανε λόγο για παρενοχλήσεις στον εργασιακό χώρο από αδέξια και υποδηλωτικά σχόλια μέχρι ανεπιθύμητες σωματικές επιθέσεις.

“Αυτοί δεν είναι οι Lloyd’s των οποίων επιθυμώ να είμαι μέρος”, είπε ο Neal. “Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όλοι, είτε πρόκειται για γυναίκες είτε για άντρες, θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Και είμαι αποφασισμένος. ”

Μία από τις γυναίκες στο άρθρο του Bloomberg περιγράφει περιστατικό όπου ο ανώτερος διευθυντής της επιτέθηκε σε μια pub δίπλα από τους Lloyd’s. Ο εργοδότης της εν συνεχεία την έπεισε ότι θα ήταν κακό για την καριέρα της να προβεί σε καταγγελία. Άλλες γυναίκες που υπέστησαν παρόμοιες επιθέσεις και είχαν καταθέσει επίσημα καταγγελίες δήλωσαν ότι υπήρχαν συνέπειες για την επαγγελματική τους πορεία.

Ο Neal επίσης δήλωσε ότι δεν είναι στην αρμοδιότητα των Lloyd’s να απαγορεύει το αλκοόλ έξω από τα κτίριά του, αλλά πρόσθεσε ότι δεν ανεχτεί στις εγκαταστάσεις και θα απομακρύνει όποιον είναι υπό την επήρεια μέθης. Οι Lloyd’s μάλιστα αποφάσισαν να δημιουργήσουν ανεξάρτητη ανοικτή τηλεφωνική γραμμή άμεσης καταγγελίας και καθόρισαν τις επιπτώσεις για όποιον βρεθεί ένοχος για σεξουαλική παρενόχληση.

Πηγή: Bloomberg


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sixteen − fifteen =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Lloyd's: Στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων απολύονται για σεξουαλική παρενόχληση! https://www.insurancedaily.gr/lloyds-sti-dimosiotita-ta-onomata-oson-apolyonte-gia-sexoualiki-parenochlisi/