Μ. Κουκουριτάκης: Η MetLife και στο Ηράκλειο είναι οι άνθρωποί της - Metlife | Insurancedaily.gr
Ασφαλιστικές Εταιρείες
Αγγελίες
Video
Insurancedaily | Ασφαλιστικά Νέα
  • #insurancetips
  • #statistics2022
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • Ασφάλιση Αυτοκινήτου
  • Ασφάλιση Υγείας
  • Ασφάλιση Κατοικίας
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • MARKETING & SALES
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • Υγεία
  • ΕΚΕ
Insurancedaily.gr
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • Ασφάλιση Αυτοκινήτου
  • Ασφάλιση Υγείας
  • Ασφάλιση Κατοικίας
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • MARKETING & SALES
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • Υγεία
  • ΕΚΕ
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Insurancedaily.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
money-review-728x90gif

Μ. Κουκουριτάκης: Η MetLife και στο Ηράκλειο είναι οι άνθρωποί της

Insurancedaily editorial team Insurancedaily editorial team •
26/10/2016
• Ασφαλιστικές Ειδήσεις • Ασφαλιστικό Οδοιπορικό • Νομός Ηρακλείου • Συνεντεύξεις
1 min
Μ. Κουκουριτάκης - MetLife
Share on Facebook

Συνεχίζοντας τη σκιαγράφηση της Ασφαλιστικής Αγοράς στο νησί της Κρήτης – στο πλαίσιο του Ρεπορτάζ «Επαρχία Αγάπη μου» – επικοινωνήσαμε με τον Μίνωα Κουκουριτάκη του γραφείου της MetLife στο Ηράκλειο και του ζητήσαμε να μας απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήσεις σχετικά με τη δραστηριότητα της εταιρείας που αντιπροσωπεύει στο Νομό αλλά και για την εικόνα της αγοράς σήμερα.

Συνέντευξη στον Μίνωα Κουκουριτάκη 

Πότε ξεκινήσατε να συνεργάζεστε με τη MetLife; Μιλήστε μας λίγο για εσάς.

Η ενασχόληση μου στον ασφαλιστικό κλάδο έχει ξεκινήσει ήδη από το 1997 ενώ από το 2012 μέχρι σήμερα είμαι μέλος της οικογένειας της MetLife συνεχίζοντας με τον ίδιο ενθουσιασμό. Είναι μεγάλη μου χαρά να δραστηριοποιούμαι τα τελευταία είκοσι περίπου χρόνια σε μια Αγορά την οποία πιστεύω και αγαπώ.

Γίνατε Ασφαλιστικός Σύμβουλος από επιλογή;

Μη προερχόμενος από την Ασφαλιστική Αγορά, αρχικά, όπως όλοι πιστεύω οι Συνάδελφοι, είχα ερωτηματικά σε ό,τι αφορά την ενασχόλησή μου με το χώρο των Ασφαλειών. Αλλά είδα προοπτικές, είδα μέλλον και κυρίως πίστεψα ότι και εγώ, γνωρίζοντας τον εαυτό μου, μπορώ να ανταποκριθώ κατάλληλα στο ρόλο ενός επαγγελματία ασφαλιστικού συμβούλου και να προσφέρω χρήσιμες υπηρεσίες στον τόπο μου, στους συνανθρώπους μου και φυσικά στην εταιρεία με την οποία συνεργάζομαι. Τότε είναι που μπορώ να πω ότι επέλεξα να γίνω Ασφαλιστικός Σύμβουλος.

Όταν ξεκινήσατε συνεργασία με τη MetLife, την προσεγγίσατε ή σας προσέγγισε; Σε ποιον οφείλετε τη συνεργασία σας με την εν λόγω Εταιρεία;

Η συνεργασία μου με τη MetLife δεν οφείλεται σε μια «μονόπλευρη» προσέγγιση. Κάθε άλλο. Οφείλεται σε μια μακροχρόνια σχέση γνωριμίας αρχικά, φιλίας και εμπιστοσύνης μετέπειτα, που χτίστηκε με τον σημερινό Head of F2F της Εταιρείας, τον κ. Γιώργο Ζερβουδάκη. Μέσω ενός κοινού μας φίλου ήρθαμε σε επαφή πριν σχεδόν δέκα χρόνια και έκτοτε η επικοινωνία αυτή, ο «αρραβώνας», οδήγησε σε επαγγελματικό «γάμο». Χωρίς όμως μπαλωθιές κατά παρέκκλιση των τοπικών εθίμων!

Υπήρχε στην Κρήτη γραφείο της MetLife πριν αναλάβετε εσείς;

Η MetLife διατηρεί το Γραφείο στο νησί για πάνω από 25 χρόνια. Σήμερα έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής. Αυτή η θέση χαρακτηρίζεται από συνεχείς προκλήσεις ενώ απαιτείται καθημερινά άψογη εξυπηρέτηση των πελατών και κατανόηση των αναγκών τους. Αυτό προϋποθέτει να διαθέτεις τους κατάλληλους Συνεργάτες, οι οποίοι νιώθουν το ίδιο πάθος και δέσμευση για τις υπηρεσίες που παρέχουν ως εκπρόσωποι της MetLife. Η σωστή επιλογή των κατάλληλων για εμάς Συνεργατών αποτελεί και το κλειδί ώστε να αναπτυσσόμαστε ολοένα και περαιτέρω.

Σημαντικός παράγοντας για την ανάπτυξη που προσδοκάτε είναι η Στρατολόγηση Ασφαλιστικών Συμβούλων. Ποια στρατηγική ακολουθείτε;

Ακολουθούμε τη Στρατηγική που εδώ και 52 χρόνια μας έφερε εδώ που είμαστε σήμερα και μας επέτρεψε σε περιόδους οικονομικής ύφεσης, να αναπτύσσουμε τις εργασίες μας, τα χαρτοφυλάκιά μας, τους Ανθρώπους μας. Ανθρώπους που μπορούν να ενστερνιστούν τις αξίες της Εταιρείας και να τις μετατρέψουν σε καθημερινό έργο. Να τοποθετούν τον πελάτη στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας παρέχοντάς του τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες, υψηλού επιπέδου επαγγελματικές συμβουλές και κάλυψη για όλες τις ανάγκες του πάνω σε θέματα που τον ενδιαφέρουν.

METLIFE

Τι κίνητρα δίνετε στα νέα παιδιά, απόφοιτους Πανεπιστημίου, για να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους καριέρα σε εσάς;

Επιτρέψτε μου να πω, δεν είναι θέμα «ιδιαιτέρων κινήτρων» η ένταξη και η επιτυχία στη δουλειά μας. Ούτε διάκρισης των υποψηφίων. Τα πλεονεκτήματα του επαγγέλματος είναι γνωστά σε όλους μας. Γνωστά και Αδιαμφισβήτητα. Το αν όμως ταιριάζουν με τις επιδιώξεις κάθε ανθρώπου, είναι μια άλλη υπόθεση. Εμείς αυτό επιδιώκουμε, τα θετικά της δουλειάς μας να συμβαδίζουν με αυτά που κινητοποιούν τους ανθρώπους που έρχονται να δουλέψουν κοντά μας.

Η MetLife απευθύνεται σε συγκεκριμένο αγοραστικό κοινό;

Κάθε άλλο. Οι ίδιες, όμως, οι Ασφαλιστικές Ανάγκες το επιβεβαιώνουν αυτό. Όλοι οι άνθρωποι είναι σημαντικοί για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Έχουν παρόν και μέλλον. Και εμείς φροντίζουμε για αυτό.

Ο κ. Ζερβουδάκης τι ρόλο παίζει στη συνεργασία που έχετε;

Ο κ. Ζερβουδάκης είναι άνθρωπος της πρώτης γραμμής. Αυτό το γνωρίζετε καλύτερα από εμένα. Είναι δίπλα μας ανά πάσα ώρα και στιγμή για να υποστηρίξει και να σκύψει σε κάθε πρόβλημα που παρουσιάζεται στο δίκτυο πωλήσεων της Εταιρείας. Το ίδιο όμως οφείλω να ομολογήσω ισχύει για όλα τα στελέχη της Εταιρείας, αρχής γενομένης από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο τον κ. Δ. Μαζαράκη.

Ας περάσουμε λοιπόν στους κλάδους στους οποίους δραστηριοποιείται η Εταιρεία.

Η MetLife, έχει ουσιαστικά διαχωρίσει τη δραστηριότητα σε δύο μέρη, ένα αυτό των Ασφαλίσεων Ζωής / Αποταμίευσης / Επένδυσης, και ένα άλλο που αφορά στις παροχές Ατυχημάτων και Υγείας. Σε επίπεδο διαμεσολάβησης, όμως, η διάκρισή για εμάς γίνεται σε επίπεδο ανάγκης – Ανάγκες Προστασίας Εισοδήματος / Ανάγκες κάλυψης εξόδων που αφορούν στην Υγεία / Ανάγκες για συσσώρευση Κεφαλαίου ή διαχείριση του ήδη συσσωρευμένου. Για όλες τις ανάγκες, έχουμε λύσεις. Και μάλιστα κορυφαίου επιπέδου.

Κλάδος Υγείας. Υπάρχει αύξηση του ενδιαφέροντος από την πλευρά του κόσμου;

Ο κόσμος δεν μπαίνει μόνος του στο γραφείο μας να ζητήσει ασφάλεια υγείας. Αυτό που συμβαίνει όμως είναι ότι πλέον ακούει πολύ πιο εύκολα και είναι πολύ πιο δεκτικός. Παλαιότερα ήταν πιο δύσκολο να κλείσεις ένα ραντεβού με έναν υποψήφιο πελάτη απ’ ότι σήμερα. Υπάρχουν βέβαια δυσκολίες λόγω περιορισμένου διαθέσιμου εισοδήματος από πλευράς υποψηφίου πελάτη, ο οποίος καλείται καθημερινά να θέσει προτεραιότητες στο πώς θα αξιοποιήσει σωστά το εισόδημα του.

Οι υπηρεσίες που προσφέρετε έχουν προσαρμοστεί στο νέο οικονομικό περιβάλλον;

Φυσικά. Η προσαρμογή άλλωστε μας διακρίνει ως Οργανισμό και ως επαγγελματίες. Η MetLife μπορεί να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με πολύ χαμηλά ασφάλιστρα. Η Εταιρεία έχει προσαρμόσει τα προγράμματά της και μπορεί να παρέχει λύσεις για κάθε πελάτη που συνειδητοποιεί τις ασφαλιστικές του ανάγκες και τις βάζει σε προτεραιότητα.

Ποια προγράμματα είναι τα πιο δημοφιλή στην Εταιρεία;

Στο σύνολό τους τα Προγράμματα Νοσοκομειακής Περίθαλψης παραμένουν σε πρώτη «ζήτηση» και αυτό οφείλεται στα ήδη προνομιακά ασφαλιστικά πακέτα που προσφέρουμε.

Γιατί να επιλέξει ένας ενδιαφερόμενος τη MetLife και όχι κάποιον ανταγωνιστή σας;

Θα σας παραπέμψω σε όσα είπε ο κ. Μαζαράκης στο πρόσφατο Συνέδριο της Εταιρείας μας. Αυτοί είμαστε. Αυτές οι Αξίες μας. Αυτός ο επαγγελματισμός μας. Εδώ και 52 χρόνια. Αν ήθελα να προτάξω λοιπόν κάποιο πρόσθετο λόγο, να μας επιλέξει γιατί έχουμε τους Κορυφαίους Ασφαλιστές Ζωής στην Ελληνική Επικράτεια.

Κλάδος Ζωής. Πώς τον χωρίζετε;

Προστασία και Συσσώρευση. Απλός αλλά ουσιώδης διαχωρισμός.

Ο κόσμος ενδιαφέρεται για τα επενδυτικά προγράμματα που διαθέτετε;

Υπάρχει μια σταδιακά αυξανόμενη ανταπόκριση του κόσμου στις παροχές συσσώρευσης. Οι άνθρωποι, η κοινωνία μας, συνειδητοποιεί καθημερινά πλέον ότι πρέπει να εμπιστεύεται τους επαγγελματίες. Έχουμε ξεφύγει πλέον από το μικρόκοσμο της χώρας. Οι πελάτες μας, και οι υποψήφιοι πελάτες μας, καταλαβαίνουν τη διαφορά του να έχουν τα λεφτά τους κάτω από το στρώμα του σπιτιού τους, κλειδωμένα στην τράπεζα, ή υπό τη συστηματική αξιοποίηση ενός Οργανισμού που δρα παγκόσμια έχοντας αντίστοιχη τεχνογνωσία. Βέβαια και αυτό θέλει χρόνο. Μην ξεχνάμε ότι στη χώρα μας δυστυχώς αρκετά μαθήματα τα παίρνουμε με το δύσκολο και επίπονο τρόπο του «παθήματος». Και στην Κρήτη λοιπόν συνεχίζουμε και πουλάμε αποταμιευτικά προγράμματα καθώς ο κόσμος μας εμπιστεύεται και αναγνωρίζει τον επαγγελματισμό μας.

Υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας μεταξύ του επαγγελματία Ασφαλιστή της MetLife και του απλού κατοίκου σε ένα χωριό εκτός της πόλης;

Δεν υπάρχει πρόβλημα, αρκεί να μιλήσουμε στη γλώσσα του για να καταλάβει. Και αυτός είναι ο σκοπός μας. Όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι. Εμείς οφείλουμε να μιλήσουμε στη γλώσσα του καθενός και να προσαρμοστούμε στο επίπεδο επικοινωνίας που χρειάζεται προκειμένου να καταλάβουμε τις ανάγκες του και να του παρέχουμε τις υπηρεσίες που έχει ανάγκη.

Τέλος, θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών που δημιουργήθηκε πρόσφατα στο Νομό σας. Πιστεύετε θα βοηθήσει την τοπική αγορά;

Ο χρόνος θα δείξει. Καταρχήν είμαι θετικός σε αυτού του είδους τις ενέργειες και δραστηριότητες. Καλό είναι να υπάρχουν επαγγελματικές ενώσεις σε κάθε χώρο και πόσο μάλιστα στο δικό μας που έλειπε. Τα παιδιά τα γνωρίζω, έχουν την όρεξη και το μεράκι και πιστεύω ότι θα τα πάνε καλά.

Ετικέτες: Metlife
new-cover-insurancegif

Διαβάστε Επίσης Posts

Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Διακοπές με ιστιοπλοϊκό. Στο Αιγαίο ή στο Ιόνιο;

Jun 3, 2023
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η σωστή βάση της ασφάλισης είναι στο τρίπτυχο “εκπαίδευση, κουλτούρα, ανάπτυξη”

Jun 2, 2023
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ν. Αντιμησάρης: Οι κρίσεις αναδεικνύουν την αξία της προστασίας

Jun 2, 2023
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

R. Gauci: Η πραγματική μάχη θα γίνει στο πεδίο της τεχνολογίας

Jun 2, 2023
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η Interamerican επενδύει σταθερά στους ανθρώπους της

Jun 2, 2023
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

“Κάλεσμα” Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στις ασφαλιστικές εταιρείες

Jun 1, 2023

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 6 =

imperial-dekrafinalgif
pr17631allianznewbcampbannerjpg
sofosbannergif

TOP#5 Insurancedaily

  • Κ. Γιαννιώτης: Είμαστε ο μεγαλύτερος ελληνικός ασφαλιστικός όμιλος

    110 shares
    Share 44 Tweet 28
  • Ειδική Έκδοση: Οι μεγαλύτεροι μεσίτες και πράκτορες της ασφαλιστικής αγοράς

    80 shares
    Share 32 Tweet 20
  • MEGA Brokers: Πωλήσεις 72,1 εκ. & έσοδα 14,35 εκ. το 2022

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Ο Όμιλος εταιρειών SRS ενώνει δυνάμεις με τον διεθνή Όμιλο Ardonagh

    45 shares
    Share 18 Tweet 11
  • Απάτη με 131 πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια στην Κω

    33 shares
    Share 13 Tweet 8
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • SITEMAP
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Call us: +30 210 9594121
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • Ασφάλιση Αυτοκινήτου
  • Ασφάλιση Υγείας
  • Ασφάλιση Κατοικίας
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • MARKETING & SALES
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • Υγεία
  • ΕΚΕ

© 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist