Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Μ. Βρετανία: Άνω των $2 δισ. υπολογίζονται οι ζημιές από τις πλημμύρες


britain1Σημαντική οικονομική ζημιά, άνω των 2 δισ. δολαρίων, ενδέχεται να προκαλέσουν στη βρετανική οικονομία οι πλημμύρες των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με την PwC.

Οι καταρρακτώδεις βροχές έχουν πλήξει πόλεις και κωμοπόλεις στη βόρεια Αγγλία με τους κατοίκους και τις αρμόδιες αρχές να προσπαθούν να προστατεύσουν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις από τις πλημμύρες. Συγκεκριμένα, η ιστορική πόλη York δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα την περίοδο των Χριστουγέννων από τις βροχές άνευ προηγουμένου, λίγες μόνο εβδομάδες έπειτα τις καταιγίδες στις αρχές Δεκεμβρίου που προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές.

Οι αναλυτές της PwC υπολογίζουν πως οι συνολικές οικονομικές ζημιές από τις πλημμύρες μπορεί να φτάσει έως και τα 1,5 δισ. λίρες (2,239 δισ. δολάρια).

«Μετά από τις καταρρακτώδεις βροχές του Σαββάτου, η οικονομική ζημιά στη Βρετανία μπορεί να είναι σημαντική», ανέφερε ο Mohammad Khan της PwC.

«Είναι ακόμα νωρίς για να υπολογιστούν οι ζημιές, αλλά με βάση τις περιοχές όπου σημειώθηκε η βροχή, το μεγάλο αριθμό των δρόμων που βυθίστηκαν και συμπεριλαμβανόμενων των ζημιών των πλημμυρών στις αρχές του μήνα, δίνουμε μια αρχική εκτίμηση ζημιών μεταξύ 900 εκατ. λιρών και 1,3 δισ. λιρών», είπε ο ίδιος.

«Δυστυχώς πολλές περιοχές που επλήγησαν στις αρχές του μήνα πλημμύρισαν ξανά. Εάν η βροχή συνεχιστεί σε μεγάλες ποσότητες, και οι περιοχές για τις οποίες έχουν εκδοθεί προειδοποιήσεις όντως πλημμυρίσουν, οι ζημιές θα ξεπεράσουν το 1,5 δισ. λίρες.»


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − fourteen =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Μ. Βρετανία: Άνω των δισ. υπολογίζονται οι ζημιές από τις πλημμύρες! https://www.insurancedaily.gr/m-vretania-ano-ton-2-dis-ypologizonte-i-zimies-apo-tis-plimmyres/