Marsh: Η πανδημία της COVID-19 ενισχύει τις κοινωνικές ανισότητες και την πολιτική αστάθεια
Ασφαλιστικές Εταιρείες
Αγγελίες
Video
Insurancedaily | Ασφαλιστικά Νέα
  • #insurancetips
  • #statistics2022
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • Ασφάλιση Αυτοκινήτου
  • Ασφάλιση Υγείας
  • Ασφάλιση Κατοικίας
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • MARKETING & SALES
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • Υγεία
  • ΕΚΕ
Insurancedaily.gr
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • Ασφάλιση Αυτοκινήτου
  • Ασφάλιση Υγείας
  • Ασφάλιση Κατοικίας
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • MARKETING & SALES
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • Υγεία
  • ΕΚΕ
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Insurancedaily.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
banner468x60-acronis-dayjpg

Marsh: Η πανδημία της COVID-19 ενισχύει τις κοινωνικές ανισότητες και την πολιτική αστάθεια

Political Risk Map 2021

Βίκυ Γερασίμου Βίκυ Γερασίμου •
09/04/2021
• Ασφαλιστικές Ειδήσεις • Διεθνείς Ειδήσεις
1 min
Share on Facebook

Σύμφωνα με νέα έκθεση της Marsh, του κορυφαίου ασφαλιστικού διαμεολαβητή και συμβούλου κινδύνων στον κόσμο, οι πιέσεις που ασκούνται στις οικονομίες εξαιτίας της πανδημίας θα εξακολουθήσουν να οξύνουν τους παγκόσμιους πολιτικούς κινδύνους καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021 και να ενισχύουν τις απειλές που αντιμετωπίζουν οι ήδη εύθραυστες οικονομίες.

To Political Risk Map 2021 που δημοσιεύθηκε από τη Marsh Specialty στις 7 Απριλίου 2021, αποτυπώνει τη μεγαλύτερη άνοδο όλων των εποχών στους οικονομικούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν όλα τα κράτη, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αυτό είναι αποτέλεσμα των αυξήσεων του ελλείμματος λόγω των δαπανών κατά τους τελευταίους 12 μήνες, γεγονός που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τους κρατικούς και εμπορικούς πιστωτικούς κινδύνους που ήδη αντιμετωπίζουν οι λιγότερο αναπτυγμένες οικονομίες του κόσμου. Σύμφωνα με την έκθεση, λόγω της διόγκωσης του δημοσίου χρέους στις αναδυόμενες οικονομίες, θα προκύψουν περιορισμοί στη δημόσια χρηματοδότηση και πιθανόν να προκληθούν δυσμενείς συνθήκες στις εγχώριες αλλά και τις αλλοδαπές επιχειρήσεις.

Τα ευρύματα του φετινού Political Risk Map 2021 αντανακλούν εκείνα της έκθεσης του World Economic Forum με τίτλο Global Risks Report 2021. Σε αυτήν την έκθεση, αναφέρεται χαρακτηριστικά πως η πανδημία της COVID-19 ενισχύει τις ανισότητες μεταξύ των αναδυόμενων οικονομιών και των βιομηχανοποιημένων κρατών. Επίσης οδηγεί σε κοινωνικό κατακερματισμό, ο οποίος στα επόμενα 5 έως 10 έτη,

θα οδηγήσει στην εξασθένηση της γεωπολιτικής σταθερότητας.
Σύμφωνα με την έκθεση αυτής της χρονιάς, οι κοινωνικές ανισότητες αποτελούν έναν διαχεόμενο κίνδυνο σε πολλές περιοχές του πλανήτη – ιδίως στην Αμερική και την Ευρώπη. Στο μέλλον, οι ανισότητες είναι πολύ πιθανόν να επηρεάσουν τα εκλογικά αποτέλεσματα, να εντείνουν εθνικιστικές τάσεις σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο καθώς και να δημιουργήσουν συνθήκες που θα πυροδοτήσουν ανοιχτές συγκρούσεις.

Ως αποτέλεσμα της COVID-19, πολλές χώρες καθιέρωσαν ή αναμόρφωσαν τους κρατικούς μηχανισμούς εμπορικής πίστωσης για την εξασφάλιση οικονομικής σταθερότητας. Παρόλο που αυτά τα προγράμματα παρέχουν σήμερα υποστήριξη στο εγχώριο εμπόριο και τις εξαγωγές, οι αναλυτές επισημαίνουν πως με αυτό τον τρόπο διατηρούν «ζωντανές» επιχειρήσεις που φέρουν μέγαλο χρέος και χαμηλά αποθεματικά (zombie companies).

To Political Risk Map 2021 υπογραμμίζει τον κίνδυνο μαζικής χρεοκοπίας των εταιρειών αυτών με τη λήξη των κρατικών προγραμμάτων στήριξης.

Ο Stephen Kay, Global Head of Political Risks, Marsh Specialty, σχολίασε: «Καθώς ο πλανήτης ανακάμπτει από τις επιπτώσεις της COVID-19, αναμένουμε τα ζητήματα της κοινωνικής ανισότητας, του κρατικού οικονομικού ρίσκου και του εθνικισμού για τους στρατηγικούς φυσικούς πόρους, να παίξουν κεντρικό ρόλο στη λήψη πολιτικών αποφάσεων. Παρά τα αυξημένα ποστοστά κινδύνου σε πολλούς τομείς, ευκαιρίες συνεχίζουν να υπάρχουν για επιχειρήσεις και επενδυτές. Ασφαλιστικές λύσεις για τους πολιτικούς και πιστωτικούς κινδύνους μπορούν να συνδράμουν στην εξασφάλιση κεφαλαίων για το εμπόριο και τις επενδύσεις, να ενισχύσουν τη ρευστότητα και να επιτρέψουν την ανάπτυξη που θα τροφοδοτήσει και θα διατηρήσει την ανάκαμψη από την COVID-19».

Το Political Risk Map 2021 βασίζεται σε δεδομένα της πλατφόρμας World Risk Review της Marsh Specialty. Αξιολογεί 197 χώρες και περιοχές με εννέα δείκτες ως προς την ασφάλεια, το εμπόριο και τις επενδύσεις. Ο χάρτης ως διαδραστικό εργαλείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να βοηθήσει τους πολυεθνικούς οργανισμούς να λαμβάνουν αποφάσεις βάσει εμπεριστατωμένης πληροφόρησης αναφορικά με την εκμετάλλευση των οικονομικών πόρων τους και τη διαχείριση των κινδύνων που σχετίζονται με τη λειτουργία, τα περιουσιακά στοιχεία, τις επενδύσεις και τις συμβάσεις.

Ετικέτες: Marsh Μεσίτες Αντασφαλειών
new-cover-insurancegif

Διαβάστε Επίσης Posts

Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Euroins Bulgaria: Ρεκόρ τζίρου στα 232 εκατ. ευρώ το 2022

Mar 30, 2023
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Πρωτοβουλία ενημέρωσης για θέματα ιδιωτικής ασφάλισης

Mar 30, 2023
Shareholders pose for a picture with a Geico mascot at the Berkshire Hathaway annual shareholder's meeting on April 30, 2022, in Omaha, Nebraska. This is the first time the annual shareholders event has been held since 2019 due to the COVID-19 pandemic. (Scott Olson/Getty Images/TNS)
Διεθνείς Ειδήσεις

Αντιμέτωπη με ομαδική αγωγή για “μειωμένες” αποζημιώσεις η GEICO

Mar 30, 2023
Διεθνείς Ειδήσεις

Αποζημίωση 6,3 εκατ. ζητά ασφαλίστρια για σεξιστική συμπεριφορά

Mar 30, 2023
Διεθνείς Ειδήσεις

Επιστρατεύουν τον S. Ermotti στην UBS για την εξαγορά της Credit Suisse

Mar 30, 2023
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ο Κ. Σεμερτζόγλου στη Γενική Διεύθυνση του υποκαταστήματος της HDI Global στην Ελλάδα

Mar 30, 2023

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 + 16 =

srs-bannergif

TOP#5 Insurancedaily

  • Ασφαλισμένο το γνωστό εστιατόριο που κάηκε στη Ν. Σμύρνη

    569 shares
    Share 228 Tweet 142
  • Σε πρόγραμμα ψηφιοποίησης του ΕΣΠΑ η διαμεσολάβηση

    93 shares
    Share 37 Tweet 23
  • Εθνική Ασφαλιστική: Δωρεάν εξετάσεις έως 200 ευρώ στα επείγοντα νοσοκομείων του HHG

    70 shares
    Share 28 Tweet 18
  • «Παρεξηγήσιμη» η προφορική εντολή ασφάλισης

    61 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Τ. Χατζηθεοδοσίου: Στρατηγική τριών κινήσεων από την Mega Brokers

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • SITEMAP
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Call us: +30 210 9594121
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • Ασφάλιση Αυτοκινήτου
  • Ασφάλιση Υγείας
  • Ασφάλιση Κατοικίας
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • MARKETING & SALES
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • Υγεία
  • ΕΚΕ

© 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist