Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Μαζική απο-ασφάλιση του πληθυσμού από την έλλειψη οικογενειακών γιατρών

health

Για πρωτοφανή μαζική κατάργηση της ασφάλισης του πληθυσμού που έλαβε σάρκα και οστά από 1ης Αυγούστου 2018, οπότε και καταργήθηκαν οι συμβάσεις ελευθεροεπαγγελματιών Παθολόγων, Γενικών Γιατρών και Παιδιάτρων, κάνει λόγο η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, επισημαίνοντας ότι δεν υπήρξε αναπλήρωσή τους έστω και κατά ένα ικανοποιητικό ποσοστό.

Όπως τονίζει η πρόεδρος της ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ κ. Άννα Μαστοράκου, “οι υπολογισμοί του Υπουργείου περιελάμβαναν άμεση αντικατάσταση από Οικογενειακούς γιατρούς, οι οποίοι όμως, απεδείχθησαν είδος εν ανεπαρκεία.

Ο λόγος ήταν η επιμονή του Υπουργείου να κάνει το θεσμό όσο πιο αποκρουστικό μπορούσε στα μάτια των γιατρών, μετερχόμενο την εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από τα ΕΣΠΑ για περιορισμένο χρονικό διάστημα, την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση και βέβαια την αμοιβή που πουθενά στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν υπάρχει.

Έτσι παρατηρούμε το φαινόμενο οι ασφαλισμένοι να μην έχουν που να απευθυνθούν για τις εν λόγω ειδικότητες”. Η ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ καλεί το Υπουργείο Υγείας να αναλογισθεί τις ευθύνες του για τη Δημόσια Υγεία και να αναστείλει την απόλυση των Παθολόγων, Γενικών Γιατρών και Παιδιάτρων τους οποίους άμεσα χρειάζεται ο πληθυσμός, αφήνοντας κατά μέρος τις ιδεοληψίες του. Μοναδικό αποτέλεσμα θα έχει την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους στη ΠΦΥ, ιδιαίτερα μετά την εντός ολίγου διαστήματος απόλυση και των άλλων ειδικοτήτων.

Καλεί επίσης τους υπεύθυνους υπουργούς, επιτέλους σε έναρξη ειλικρινούς χωρίς στεγανά διαλόγου με τους εκπροσώπους των γιατρών, υπενθυμίζοντας τους, ότι χωρίς ευχαριστημένους εργαζόμενους κανένα σχέδιο δε μπορεί να επιτύχει. Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ επισημαίνει ότι ήδη η υποχρεωτική “μετάλλαξη” των υπηρετούντων ιατρών στα ΠΕΔΥ σε «οικογενειακούς», τους βρίσκει κάθετα αντίθετους. Επίσης τονίζει ότι όλοι οι γιατροί, άσχετα με το που ασκούν την ιατρική, είναι απόλυτα αντίθετοι με το επιχειρούμενο gate keeping.

Η Ένωση καλεί όλους τους ιατρούς σε ενότητα και ετοιμότητα, ώστε να μη καταστραφεί η ΠΦΥ, ενώ θέτει υπό την αιγίδα της όλα τα θιγόμενα μέλη της, τα οποία επιθυμούν να προσφύγουν δικαστικά κατά της αναίτιας και αιφνίδιας απόλυσης τους, εφ’ όσον κρίνουν ότι θίγονται έντονα οικονομικά και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Πηγή: Healthmag.gr


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen − 2 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Μαζική απο-ασφάλιση του πληθυσμού από την έλλειψη οικογενειακών γιατρών! https://www.insurancedaily.gr/maziki-apo-asfalisi-tou-plithysmou-apo-tin-ellipsi-ikogeniakon-giatron/